• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Книгите на Аполо прес (TSR)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
12 Окт 2016 18:03 12 Окт 2016 18:08 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Книгите на Аполо прес (TSR) #117151
Тази поредица ми е изключително любима. Кориците са страхотни, а историите много увлекателни.

Според мен са логичната стъпка след Таласъметата и Добросъците. Чакам дъщеричката ми да порасне още малко и ще го проверя на практика ;)

P.S. alamo, изглежда, че има много издадени книжки от тази поредица:
en.wikipedia.org/wiki/Endless_Quest

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Окт 2016 17:55
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Книгите на Аполо прес (TSR) #117153
Доста заглавия, а само шест достигнали до българско... Отминали отдавани времена :)

22 Окт 2016 23:29
coddy's Avatar
coddy
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Книгите на Аполо прес (TSR) #117203
Ако книжките бяха издадени 2-3 години по-рано със сигурност щяха да са успешни в България. Имах няколко книжки от издадените от TSR. Оформени са страхотно, но всички са написани като за малки деца. Не съм разглеждал втората част от поредицата( 1994-1996), но предполагам,че следват същият стил. Това което мога да препоръчам е Advanced Dungeons & Dragons Adventure Gamebooks, които са подобни, но с правила и бойни системи.

01 Ян 2019 18:36 01 Ян 2019 19:09 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Книгите на Аполо прес (TSR) #130248
Прехвърлям направо от Goodreads, има разни неща, които вероятно повечето от Вас знаят и без друго, така че ги слагам в спойлър.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
"Приключения безкрай" (Endless quest) е американска серия книги-игри, предимно писани по света на ролевата игра "Dungeons & Dragons". В щатите са издадени на 2 (+1) серии и са общо 49, а в България излизат 6 от тях, предимно на Роуз Естес. Няма система на игра, т.е. ползва се игралният минимум на интерактивните книги-игри, т.е. само четене и избори.

"Тъмницата на ужаса" жанрово е много стандартно меч и магия фентъзи, стилово е наивна и детска, лесно четивна и непретенциозна, а сюжетно е нещо като поредицата "Битки безброй", но без игра - разхождаш се в някакво "лошо" място, на всяка страница срещаш ново чудовище, което си стои там и тук изборът ти почти винаги се ограничава до това дали да се измъкнеш/избягаш/промъкнеш или да го нападнеш. От време на време имаш избор дали да завиеш по левия или десния коридор, или пък по светлия или тъмния. Т.е. игра, на практика, няма; с нулева стойност е. Дори в съвсем детска книжка като "Голямото приключение на малкото таласъмче" избираш къде ти се ходи и как да постъпиш в дадена ситуация, тук нямаш и това - просто съвсем произволно минаваш през някаква поредица от случки, в които можеш да бягаш или да се биеш, в резултатат от което стигаш до следващата X/Y произволна случка (освен в случаите, в които умираш).
Най-ужасното от игрална гледна точка е, че в някаква не-малка част от случаите, героите просто стигат до някакъв изход и си заминават (КРАЙ) и ако поразгледаш разбираш, че си попаднал в задънен клон от 3-4 епизода насам.

Дори като малък не бях харесал поредицата, но се чудех дали просто е останала недооценена заради геймърската ми нагласа, дали не е приятна поредица детско фентъзи с лек игрови елемент. Сега ми изглежда, че не е. Илюстрациите (освен кориците) не са на ниво, игралната схема е потискаща, а литературата е слаба, макар да не е дразнеща - практически няма сюжет, излишно глуповата и съшита е. Поне в "Тъмницата на ужаса".

Положителните неща са що-годе интересните същества, които са разхвърляни из цялата книга и почти всички са илюстрирани; приключенската атмосфера; страхотната корици. Не е ужасна книжка по никакъв начин, от четенето ѝ "не боли" и може би би могла да е интересна на някое дете. Но ако трябва да избирам леко приключенско фентъзи за 8-12 годишни, няма да се поколебая и секунда, преди да предпочета коя да е книга-игра на Колин Уолъмбъри в този жанр пред това. А ако трябва да избирам приключенска книга с лека литература и почти никакъв сюжет, в която срещаш безброй интересни създания и трябва да ги преодолееш, бих предпочел пък Битки безброй - там има игра, понякога интересни избори, награди и т.н.

Все пак ми се струва редно да отбележа, че това е първата издадена книга-игра от серията (в САЩ), а и (вероятно) написана от авторка, така че не е изключено нещата съществено да се подобряват в следващите книги на Естес.

ПП. Сега прочетох задната корица на "Ноктите на дракона" и първото изречение е "Никой не знае защо страховитите дракони всяка нощ внезапно нападат беззащитното ви село." Толкова много тъпотия само в едно изречение, направо ме отказва да прочета книгата и да се занимавам повече със серията.
Хем е всяка нощ, хем е внезапно, хем ебаси беззащитното село трябва да е това, че всяка нощ да го нападат страховити дракони и на следващата нощ да е останало нещо за нападане.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, ze BG

26 Юни 2020 10:47
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Книгите на Аполо прес (TSR) #135921
Едно време не съм и чувал за тази поредица. Попаднах на "Тъмницата на ужаса" преди време пред МС Г М Димитров и си я взех. Хубава корица, готини илюстрации... идеална за деца. Историята е приятна и поднесена добре. Ако има как, раздавайте от тези книги на децата по панаирите.

Always Outnumbered, Never Outgunned

26 Юни 2020 12:32
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Книгите на Аполо прес (TSR) #135924

comics_ross писа: писа:
Тази поредица ми е изключително любима. Кориците са страхотни, а историите много увлекателни.

Според мен са логичната стъпка след Таласъметата и Добросъците. Чакам дъщеричката ми да порасне още малко и ще го проверя на практика ;)

Близо 4 години по-късно мога да потвърдя горното предположение :)

Миналата седмица дъщеря ми (на 8 г.) прочете "Завръщане в Брукмиър" и й хареса. Имаше проблем с неуспешните финали, за които не виждаше вина в избора, който е направила, поради което бързо се научи на номера с отбелязването с пръст на текущата страница и проверка дали умира на новия епизод :)

Скоро мисля да й дам "Бунтът на джуджетата", която виждам, че е втората най-препоръчвана.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg