• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Изгубени край Амазонка

Изгубени край Амазонка

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
13 Ное 2014 18:44
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Изгубени край Амазонка #98481
"Тайната на пирамидите" е четвъртата от книжките, които Плеяда предлага на българския пазар. Новото е, че главният герой е момиче [offtopic]Върдж претендира, че за първи път главен герой жена имаме в "Служба звездни куриери", но това заглавие и един от разказите за Орм доказват друго ;)[/offtopic] Та чичо ти те кани с него на изследователска мисия в Египет. Още на летището получавате бележка "Пази се от свинкса"... типично за книжките следват различни случки, като в една от тях може да видите как пирамидите са построени от извънземни, в друга оцелявате в пустинята, в трета се разправяте с шпионска организация и т.н. Типично четиво за поредицата леко и детско!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Ное 2014 00:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Изгубени край Амазонка #98532
Тъжна новина - Р. А. Монтгомъри е починал. Въпреки че тук повечето не знаехме почти нищо за него, той е историческа ключова за жанра. Тук може да прочетете повече:
www.legacyofkreya.com/bg/news/po ... montgomery

Мир на праха му!

15 Ное 2014 00:44
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Изгубени край Амазонка #98536
Лека му пръст. Интересен автор беше. Историите му бяха доста забавни.

Избери своето приключение

15 Ное 2014 00:53
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Изгубени край Амазонка #98538
Бог да го прости! Помня го от началото на книгите-игри, когато нашият пазар беше съвсем неоткрехнат към тях, а неговите ми напомнят за приятни приключения!

"Intellect is invisible to the man who has none".

16 Ное 2014 18:21
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Изгубени край Амазонка #98559
Неприятна новина. Въпреки че за мен е напълно непознат, да напишеш 50 произведения си е наистина постижение, което заслужава нужното уважение.

16 Дек 2014 23:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #99571
Бърлогата на драконите е класическо фентъзи. Традиционно за поредицата в 100 и няколко епизода са вплетени 4-5 истории, които могат да ти се случат в зависимост какво решиш. Може би най-забавна е, когато си тръгваш с малко драконче :grin:

07 Май 2016 21:19
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Изгубени край Амазонка #115391
Прочетох Загадъчното съкровище на Тибет.

Историята се върти около частен детектив, който е нает да открие скришно място в Тибет, където някакви монаси могат да левитират. Наемателят разкрива, че през втората световна война е гонил някакви шваби и по този начин е попаднал там, но не се задържал много, защото личното его да хване нацистите надделяло. Въпреки, че е търсил много това място не успял да го открие, но възлага на теб да го направиш.

Самото приключение е лека железница от два пътя, като единят път дори не знам дали може да се нарече, че има щастлив край, тъй като монасите от съображения за сигурност, отново да не изтече информация каква секта са и какви умения имат, те задържат до края на живота ти. Макар, че по този път има повече екшън, стелт моменти, както и един идиот, който по нелеп начин се разкрива пред нашия герой, че е агент под прикритие.
По другата сюжетна линия пък има една досадна журналистка, която е... досадна, но пък там има доста забавен хепиенд, в който просто намирате някакъв левитиращ и директно го откарвате при човека, който те е наел, без да го питате, дали иска или не. Дали има документи не е ясно, но по този начин си жив и далеч от Дъртия, журналистката и най-вече богат със солидна сметка в банката.

За финал ще кажа, че книгата е железница до моментите с различните финали, които са характерни за Избери своето приключение. Покойният Монтгомъри пишеше по-добре от Брайтфийлд.

Избери своето приключение

19 Май 2016 18:48
lisan.lisanov's Avatar
lisan.lisanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #115613
"Изгубени край Амазонка" беше една от първите която купих, да не кажа даже, че е първата. Бях доста малък и си спомням много добре колко се вълнувах (вече знаех какво е книга игра от един приятел). Книгата има прилична корица, за времето си беше доста атрактивна на вид, поне за детските ми очи. Като игра не е нещо особено, даже леко ме разочарова, но странното е че въпреки това ме накара да стана фен на жанра. Книжката има дух и някакво очарование, което не може да се каже за игрите излезли след нея и ликвидирали пазара (стечение на обстоятелства).
Скоро я разгледах пак, има около 28 края от тях около 16 са лоши, а другите са относително положителни , лично аз маркирах само 2 края, които могат да се кажат напълно ОК - намираш приятелите си от мисията. Според изчисленията ми максимално епизоди могат да се прочетат около 21 (като края се води успешен).
Обобщено - книгата е кратка, леко лишена от смисъл на места, игрово не е нищо особено, но за времето си изпълни мисията да допринесе положително за жанра. Оценка 4 до 10 :)

19 Май 2016 22:00 19 Май 2016 22:00 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Изгубени край Амазонка #115615
Доста подробен анализ, много интересно наистина :) Ако случайно си свалил схемата, ще е любопитно да я качиш.
Само ми е интересно как така игрите след нея са ликвидирали пазара - тя е една от първите (първата от ИСП) и реално игрите след нея изграждат пазара; 95% от добрите (както и от неуспешните) КИ са излезли след "Изгубени след Амазонка" :)

19 Май 2016 22:25
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Изгубени край Амазонка #115616
Торо, според мен визира слабите книги, които излязоха в заника на жанра. Поне аз така го разбрах - тази е слаба, но не повлия така, както другите от това ниво, които бяха публикувани години по-късно.

А иначе поне за мен "Избери своето приключение" за малко да сложат край на едва зараждащата се любов към книгите-игри ;)

19 Май 2016 22:49
lisan.lisanov's Avatar
lisan.lisanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #115617
Игрите след нея съпоставени с "Изгубени край Амазонка", са в повечето пъти по-добри като характеристики, но отчайващо неспособни да отговорят на изискванията на пазара (пренасищане и обезличаване), този коментар го правя за етап по-късен от началото ...няколко години.
Ако трябва да направя сравнение:
Амазонка - автомобил с парен двигател във времето когато няма още такъв, а следващите книги (няколко години след нея на нашия пазар) - москвичи, много москвичи, тук там нещо по-модерно, но от морето с москвичи няма шанс.

13 Май 2018 11:33
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #127723
Загадъчното съкровище на Тибет
за мен от слабите в поредицата. Танер добре е писал по сюжета - ти си детектив нает да докаже, че левитацията е възможна. Разбира се има хора, които се опитват да ти пречат

21 Май 2018 22:28
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 103
Изгубени край Амазонка #127790

SatanicSlayer писа: писа:
Изгубени край Амазонка и Тайната на Стоунжендж са най-добрите от тази поредица.
Съгласен, бих добавил и Тайната на пирамидите, тя е по-добра от оснаналите три.

09 Ное 2020 23:14
lisan.lisanov's Avatar
lisan.lisanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #136857
Ето и картата на епизодите:

Червен - лош край в повечето пъти загиваш;
Син - относително добър - отворен край, не намираш приятелите си, но оставаш жив и се очаква в някакво по-добро бъдеще да ги откриеш;
Зелен - положителен край, намираш членовете на експедицията.
file_76dba65.png
Прикачени файлове:
file_76dba65.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, tonystarks, Вилорп, Ал Торо, Rahvin, dechoto, Monevwww

10 Ное 2020 16:41 10 Ное 2020 18:28 от lisan.lisanov.
lisan.lisanov's Avatar
lisan.lisanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Изгубени край Амазонка #136868
Картографирах играта.

Макар да е книга-игра лишена от доста логика (като развитие на събитията - няма последователност, което като се замисля на по-късен етап - не е хич лишено от идея), успях да скалъпя карта на района в който се развиват действията.

Map.png
Прикачени файлове:
Map.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, dechoto, Monevwww

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Изгубени край Амазонка
Time to create page: 0.183 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg