• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Книгите на Алан Шарп

Книгите на Алан Шарп

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
14 Юни 2021 10:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Книгите на Алан Шарп #138419
Ян, как си? Всичко наред ли е? :)

Никъде не съм писал, че ще я продавам, нито за 400, нито за 4000. Или пък, че ще ги издавам. Четеш мнението на Ефикс и ми приписваш мои думи. Само показах, че съм събрал колекцията. Моля те, стегни се! Не е това нивото ти.

Иначе за "просветителството". Покрай панаира разбрах, че Торо ме е номинирал в някакви награди, но го приех за някаква "гавра" и "ебавка", но ако това те притеснява или дразни ще проуча как може да оттегля номинацията си. :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Юни 2021 11:15 14 Юни 2021 11:17 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Книгите на Алан Шарп #138420
"Ами намерих я в abebooks.co.uk за 4 паунда и я поръчах на секундата. След няколко минути видях, че продавач са world of book и, че са я пуснали и в английския ebay. Затова я поръчах и там, за да се подсигуря и да не ме изпревари някой. Нямам идея кой сайт действа по-бързо, но в крайна сметка поръчката дойде през ибей, а от abebooks ми върнаха парите."

Това е много странно. Би трябвало големите продавачи да ползват апита, в смисъл - автоматизация. Като се продаде нещо се пуска заявка и ако няма повече наличности, артикулът се сваля автоматично от другите места, където е обявен. Това, което описваш, изглежда праисторическо :)

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Таговете за цитат нещо не бачкат.

14 Юни 2021 11:50
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Книгите на Алан Шарп #138422
Ами прав си, но и друг път ми се е случвало в тази комбинация. Имало е други странности от типа дадена книга да е пак на world of books и да я има в abebooks и да я няма изобщо в Ибей.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

14 Юни 2021 13:15
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Книгите на Алан Шарп #138423
Аз пък да кажа, че съм гласувал за Никсата за популяризатор. В тройката го писах. Той такава популяризаторска дейност разгърна на фентъзи и фантастиката (Генезис, Катарзис, Призванията Герой), че дори само заради това си заслужава да влезе. Да, съзнавам, че жанра книги-игри е малък, но Никсата се старае да прави каквото е по силите му, излизат нови и нови книги, немалко преводни от руски и френски.
Лично мен, дори Никсата ме подразнил с някое и друго изказване, аз оценявам огромния му принос за книгите-игри и за нашата общност, мога да се абстрахирам и оценявам усилията му.

Истината ще те направи свободен

02 Сеп 2021 10:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Книгите на Алан Шарп #138955
Островът на бродещите мъртви - Алан Шарп
Колонисти са извършили в миналото геноцид върху местното индианско население и е време за отмъщение! Твоята задача е да се противопоставиш на свръхестествената заплаха.
Малка книжка, без дневник и правила, но приятно написана. Харесаха ми историческите факти и как авторът ги е вплел в историята, създавайки сравнително интересен сюжет. Литературно книгата е добре написана, да не кажа образец в КИ. Игрово обаче, е скучна. Попаднах на няколко що годе добре направени избори и това е, затова и бих казал, че това е РАЗКАЗ-игра.
Не съм почитател на големите дневници и многото статистики, но крайната липса на такива, както и липса на оценка (или поне някаква друга игрова механика) също ме отблъсква. Затова и не мога да кажа, че се изкефих на книгата на Алан Шарп. По-скоро не ми беше скучна.

knigi-igri.bg/shop/

26 Ян 2023 00:50
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Книгите на Алан Шарп #141470
След разочарованието „Злодеянията на г-н Щастие” публикувано в брой 12 на Списанието, реших да дам още един шанс на хваления от мнозина Алан Шарп. За втори път бях отегчен, този път от „Островът на бродещите мъртви”, оригинално издаден на английски през 1986 година. Отново имаме леко разклонен разказ, този път в 45 вместо 44 епизода. Да, историите на Шарп имат известна литературна стойност, но за мен това не трябва да се нарича книга-игра. Интерактивен разказ или новела ОК, но не и книга-игра...

Произведението е базирано на историческо събитие, а именно пристигането на Колумб в Новия свят. Колонизаторите поробват местните хаитяни (таинои) и лукаяни, в жаждата си за злато и богатства. Жестокостите от страна на испанските роботърговци не спират и скоро местните са почти избити.

Самата история проследява работата на екип в Сан Салвадор. Там в подводен риф е заседнал испанския търговски кораб Мари Галант. Испански милионер е платил много пари за изваждането на плавателния съд и спасяването на ценните артефакти намиращи се на борда му. Скоро нещата започват да стават странни, появяват се трусове, а както се разбира от заглавието и анотацията на задната корица, местната магьосница Сейбъл е призовала ужасяващи свръхестествени сили. Малко тъпо от страна на автора да сложи заглавие, което представлява спойлер, но какво да се прави... Издателството също не е останало по-назад, и е разкрило кулминацията на историята в това описание на задната корица на книгата.

Да кажа и нещо хубаво за изданието на „Еквус Арт” - корицата и илюстрациите са на познатото за тях високо ниво. Емилиян Станкев отново е свършил отлична работа и тук, лично за мен, това се усеща като похабен труд, който е можело да се насочи към нещо по-стойностно за жанра.

Always Outnumbered, Never Outgunned

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Книгите на Алан Шарп
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg