• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Fabled lands

Fabled lands

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
01 Окт 2019 14:12 01 Окт 2019 14:13 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Fabled lands #132109

Monevwww писа: писа:
Май трябва да се замислим вече за превод поне на 1вата книга.
Системата е интересна.
На литературните читатели няма да се хареса
Има свободно демо на КНИГА 7, което е 128 епизода. Може да се започне от него.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

ringlas писа: писа:
За да не взема да пропусна форума, официално искам да обявя и тук, че новият проект на Прайм Геймс е именно адаптация по книгите-игри от серията Fabled Lands.
Бойната и въобще игралната система ми прилича на кръстоска между "Кървав меч" и "Битки Безброй" с лек DnD уклон. А има и кодови думи, специално за всяка книга от поредицата. В тази връзка въпрос - само на анлийски език ли ще е приложението и за всички книги от поредицата?

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Окт 2019 14:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Fabled lands #132110
По 1000 лв на книга и ви ги превеждам, предполагам Виктор лесно ще ги имплементира после :)

01 Окт 2019 15:09
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Fabled lands #132111
Завърши това дето си захванал и ще ти пуснем ритнигъз и за това!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Окт 2019 21:07
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1024
Fabled lands #132114

Efix7 писа: писа:

Monevwww писа: писа:
Май трябва да се замислим вече за превод поне на 1вата книга.
Системата е интересна.
На литературните читатели няма да се хареса
Има свободно демо на КНИГА 7, което е 128 епизода. Може да се започне от него.

ringlas писа: писа:
За да не взема да пропусна форума, официално искам да обявя и тук, че новият проект на Прайм Геймс е именно адаптация по книгите-игри от серията Fabled Lands.
Бойната и въобще игралната система ми прилича на кръстоска между "Кървав меч" и "Битки Безброй" с лек DnD уклон. А има и кодови думи, специално за всяка книга от поредицата. В тази връзка въпрос - само на анлийски език ли ще е приложението и за всички книги от поредицата?

Бойната система в компютърната игра ще е доста по-различна и ще прилича повече на Divinity: Original Sin и Pillars of Eternity. Променям развитието на отделните професии (войн, свещеник, магьосник, трубадур, крадец, рейнджър/пътешественик?) и добавям активни и пасивни умения. Като цяло системата в книгите е много базова рпг система, която може да търпи разнообразно развитие. По тези книги има издадена и ролева система в стил DnD.

Компютърната игра засега ще бъде English first, но не е изключено добавянето и на други езици до, а и след release-a.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso

02 Окт 2019 10:35
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Fabled lands #132115
Преведох набързо правилата от демото по диагонално-аматьорската система за вътрешно-форумна употреба.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ringlas, ninja_senso, dechoto

22 Дек 2019 16:18 22 Дек 2019 16:18 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #133139
Пускам и тук първия screenshot от предстоящата игра! Надявам се, че ще ви заинтригува :)

FL_Inventory_002.png

Вече обсъдихме със Спас, че ще вдигна размера на tooltips като се връщам към тях в бъдеще.

Прикачени файлове:
FL_Inventory_002.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ze BG, ninja_senso, sycamore_bright, the_arsonist

04 Апр 2020 21:51
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #135239
А така изглеждат и битките в играта. Заменям изцяло бойната система в книгите (която е сходна на тези от ББ) с нова. Имате на разположение магии и умения, които могат да се отключват с развиването на героя, както и комбинации от тях, които да доведат до интересни синергии. 100 потенциални сражения с различни противници, над 300 предмета, търговия по море... Мисля, че ще се получи един доста голям свят за изследване!

combat-promo.png

Прикачени файлове:
combat-promo.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ze BG, nixata, Efix7, Monevwww, Stayfun

28 Май 2020 19:31
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #135714
Нова статия в PC Mania за книгите-игри, Prime Games и предстоящото заглавие Fabled Lands:

pcmania.bg/%D0%93%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B...etail&articleId=9083

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, ze BG, kiril_ps

17 Юни 2020 14:40
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #135827
minimap-promo-iii.png

С удоволствие съобщавам, че от снощи Fabled Lands е част от летния фестивал на Steam в периода от 16 до 22 юни. Това означава, че може да свалите и изиграете демо на играта, която предстои да излезе догодина, напълно безплатно. Необходима е, разбира се, регистрация в Steam.

Може да свалите демото от тук: store.steampowered.com/app/1299620/Fabled_Lands/

Засега отзивите са чудесни, а демото успя да влезе във featured секцията снощи.

Прикачени файлове:
minimap-promo-iii.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, Mindcrime, ze BG, Efix7, comics_ross

17 Юни 2020 22:17
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Fabled lands #135829
Инсталирах си го и го изиграх. Накратко, впечатленията ми са, че това е повече игра с динамика и действие, отколкото книга с литературни описания за четене. Първо играх магьосник, после воин, а след това с рейнджъра-пътешественик. В един момент започнах да се дразня от текста и исках просто да продължавам напред. Както, когато си чел дадена КИ и искаш да постигнеш по-висок резултат или по-бързо да играеш, четеш само "техническия" текст. Относно оформлението, повече ми хареса от "Клопка за победители".

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Асен

31 Окт 2020 18:13
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #136786
wallpaper-fabled-lands-lake-small_2020-10-31.png

Играта по Fabled Lands се задава на хоризонта, планирам януари да започне alpha тестването по съдържанието от книга 1. Пълната версия на играта ще включва 3 книги (2100+ епизода), а първото DLC ще добави още 1 книга и ще завърши всички области на главния континент Harkuna. Играта е все така с отворен свят, тип sandbox, в който се акцентира на exploration, интересни и разнообразни мисии, character progression и тактически битки, а не на една конкретна сюжетна линия.

През годината успях да участвам 2 пъти с безплатно демо на фестивали в Steam, чрез което успях да получа хубава видимост и много положителен отзвук, който ме мотивира и се вълнувам как ще се представи.

Оставям ви малко надъхващ трейлър и последния wallpaper към играта, ще се радвам да следите с интерес :)

Прикачени файлове:
wallpaper-fabled-lands-lake-small_2020-10-31.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, ze BG, kiril_ps, dechoto, Monevwww

03 Ное 2020 22:57 09 Фев 2021 22:43 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #136826

Ревю от PC Mania на демото, което участва на есенния фестивал на Steam.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, harlequin, Shin, ze BG, nixata

09 Фев 2021 22:48 10 Фев 2021 00:40 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Fabled lands #137426
How to be a Great GM (в превод Как да бъдеш добър Водещ на РИ), един от популярните канали за настолно ролево съдържание в YouTube с близо 200 000 абонати, направи първият reveal stream миналия петък на алфа версията на играта по Fabled Lands. Тя включва само книга 1 и в последната седмица беше в усилен тестови период. Guy, който я чете на зрителите в реално време и взимаха заедно решения, е изключително забавен и умел в гласовото превъплащаване в различни роли. С Никола гледахме на живо, така че споделям и с вас ако ви е интересно.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, ze BG, Efix7, sycamore_bright

10 Фев 2021 15:29
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Fabled lands #137437
Остана ми време и го изгледах цялото. Прилича повече на компютърна игра, отколкото на книга-игра.

С четеца нещата стават по-настолни, по-книжни, по-DnD ориентирани, но заради разкошната графика, не мога да се оттърся от чувството на компютърна игра.

Когато играта излезе ще взема да предложа на Картача да направим една сесия в Twitch.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, ringlas

21 Май 2021 02:18
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 169
Fabled lands #138058
Играта вече е налична в Steam и аз просто копирам ревюто си от там - ще се радвам и на други, ако ни споделят как са открили или са научили за Fabled Lands...

За първи път научих за Fabled Lands като серия от книги-игри, изключително популярни на запад. За жалост, тази серия не беше издадена официално на български, но пък аз достатъчно добре познавах нейните автори! Дейв Морис и Джейми Томсън вече ми бяха станали любимци след двете други техни игрови серии "Кървав меч" и "Пътят на тигъра", с които едва ли не ставах и заспивах като ученик. От последните две, "Кървав меч" ми беше особено любима, тъй като в нея намирах ценен паралел (аз и още го намирам!) с другата западна серия Dungeons & Dragons, която пък направо обожавам! По онова време аз все още нямах кредитна карта и разполагах с книгите на Fabled Lands само на файлове. Но дори така, тази серия си беше находка, когато се оказва, че всъщност частите в нея са "навързани" и от една част на Fabled Lands можеш да преминаваш в друга, при това всички умения, статистики, магии и предмети се запазват! Всъщност, аз бях учуден, защото бях виждал нещо подобно още при Меча, но във Fabled Lands нямаше нужда да се следва последователно самата хронология на отделните части! За мен този вариант беше съвсем нов, изненадващ и неочакван. Започнах, както си трябва, с The War-Torn Kingdom (която аз лично бих превел като "Раздираното от войни кралство") и продължих към "Cities of Gold and Glory", чието заглавие много ми напомняше Heroes of Might and Magic, не знам защо. Така или иначе, осъзнах, че дори реда, по който играя, изобщо НЕ е нужно да се спазва...

А сега да се върна обратно към 2021 и днешното заглавие. Fabled Lands на Prime Games е нещо, което очаквам от доста време. Малко или много, когато описвах горните събития, аз всъщност не разбрах много от книгата. Дали защото тя беше на английски, а по онова време аз не го знаех толкова добре, или защото самата система на играта ми се видя твърде сложна, но не успях да стигна далеч с хартиеното издание. За сметка на това, когато излезе демото на настоящата игра (помня, че беше в чест на някакъв летен фестивал в Steam), веднага си го свалих най-малко, за да си припомня книгите. И бях очарован! Друидският остров на практика беше само една малка част от целия свят на любимите ми автори, но аз още тогава забелязах детайлния поглед на местността, страхотното литературно въведение в играта, невероятната музика и ефекти, интуитивен, но комплексен начин за работа със статистиките, както и многото любов при изпипването на всеки един елемент от това прекрасно демо!

Проклетото дърво все ме убиваше, но когато си пуснах пълната игра - аз директно отидох до местността с магическия портал и се телепортирах в следващия град вместо да се бия, но аз така или иначе вече бях разучавал доста от началния куест с острова. И, разбира се, оказа се, че куестите следват един след друг в новата игра: научих историята за дракона, героите и принцесата, открих мисията за човеците-скорпиони, по дяволите, май дори можех да си купя кораб - поне такова постижение видях! Повече няма да издавам, но силно вярвам, че съм Ви бил полезен с това, което споделих. Малко или много, освен може би небезизвестните FF, поне до момента аз НЕ се сещам за друга оригинална западна серия от книги-игри, претворена в истинска, пълноценна и пълнокръвна компютърна игра. Дайте шанс на Fabled Lands и няма да сбъркате! А ако си падате и по походови битки тип Heroes (ето пак се сещам за великия Heroes!), със сигурност ще останете очаровани, защото те са всъщност най-скритият коз на Prime Games!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Леден Дракон

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Fabled lands
Time to create page: 0.271 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg