• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Къщата от Ада

Къщата от Ада

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
03 Мар 2015 15:23 01 Мар 2018 13:51 от ringlas.
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Къщата от Ада #103002
Оригинално заглавие:

House of Hell

Честно казано, почти невъзможен пъзел. Не само трябва да се чудите "кой-предмет-пропуснах-сега", в играта има много загадки които трябва да се решат за достигане на успешния край.

Изненадващо, в рамките на хорър история това не е толкова фрустриращо и не стои необичайно - както всъщност и фактът, че по всяко време в играта може да се случи всичко! (За протокола - още не съм "разбил" играта, засега ми отнема повече време от "Магьосничества")

Някак си ми напомня двутомния "Полунощ" на Джордж - и там логиката не помага с нищо. :grin:

По настоящем едно копие може да се прочете в клубчето на Юри Гагарин (Паладиум) - старото издание.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Мар 2015 18:27
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Къщата от Ада #103044
Миналото лято си я купих, докато се излежавах на плажа и направих 8-10 неуспешни опита да я мина. Тъй като това означаваше да играя на апликацията сигурно над 30 -40 пъти, просто след два дни мъки си свалих решението. Абе няма минаване. :-) Единият от проблемите е, че има немалко "мъртви зони", в които набуташ ли се няма измъкване - примерно кухнята. :grin:

Не съм сигурен дали не е една от най - трудните от поредица. Някъде четох, че Creature of Havoc е още по - ужасна. :grin:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

03 Мар 2015 18:32
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Къщата от Ада #103045
Като пробвах и двете - по-ужасна е, но не и по-трудна.

14 Окт 2015 17:55
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Къщата от Ада #109003
Една от не съвсем типичните Fighting Fantasy игри. Има си стандартните правила за битка със зарчета, като само е добавена още една статистика за следене -Страх, или колко плашлив герой си :wink:

За разлика може да се сметне, поне за мен е така, че това ми е първата такава игра, чието действие се развива в по-съвременен свят. Има си ги пак различните фентъзи зверове за трепане, но иначе си е някакво местенце в Англия. Поне с дъжд започва:) Наистина една от най-трудните игри за минаване по честен път, много зони без изход и места на които попаднеш ли, просто слагаш хикса и започваш отначало. Има правилен път, който ако бъде намерен и следван играта може да се мине почти (или поне с малко) късмет. Е, мяташ ли 1 със зарчетата пак няма спасение! Предизвиквам за минаване преди Хелоуин, без чийтове :wink:)))

За превода уж се старах да няма грешки, но съм убеден, че има;) Докато го четях всичко ми изглеждаше ясно, но тръгна ли да го напиша и... трудност, беден речник! Наложи се понякое време да махна редактора, че почти на всяка дума червенееше и само дразни :wink: Абсолютно аматьорско изпълнение, но ще даде минимална представа за самата игра. В играта имаше загадка, заради които трябваше да променя името на главния лош, но имаше и друга, заради, която тази промяна беше много подвеждаща и накрая реших да си е буквално. То пак се разбира, макар да не стои добре:)

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

14 Окт 2015 18:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Къщата от Ада #109004
Благодаря много Аламо! Ще погледна и с удоволствие изиграя играта. Отдавна и бях хвърлил око, но така ще ми е още по-интересна. Доколкото съм чел е една от трудните(граничещи с невъзможното) от ББ. Самият факт, че има ужасно много фен произведения ми дава, че е читава!
Поздрави за труда!

14 Окт 2015 20:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Къщата от Ада #109009
Браво и от мен :-)
Няма ли да е по-добре да се направи в един файл, хиперлинкнат?

15 Окт 2015 16:04
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Къщата от Ада #109027

Ал Торо писа: писа:
Няма ли да е по-добре да се направи в един файл, хиперлинкнат?

Със сигурност ще е по-добре, но просто не се бях занимавал с това и не знаех как се прави. Минах на бързо пет минутен урок в тубата и вече знам, но кога ли ще стане... :-)

15 Окт 2015 16:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Къщата от Ада #109028
Имаш ли го поне като един файл всичкото?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Окт 2015 16:42
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Къщата от Ада #109029

Вилорп писа: писа:
Имаш ли го поне като един файл всичкото?

Не! :sad:

15 Окт 2015 17:35
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Къщата от Ада #109030
Супер! Браво за работата! :hi:

Иначе, книжката няма минаване без walkthrough, поне според мен. :lol: Но наистина има запомняща се атмосфера.

02 Ное 2015 22:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Къщата от Ада #109384
Първо да кажа, че до няколко дни ще кача книгата в един файл :wink:
Второ пак огромни благодарности на аламо!!! :hi: :hi: :hi:
Та ... страхотно четиво, особено около Хелоуин. Много добра атмосфера - на страх и преследване и отчаян опит да се измъкнеш...(аламо супер се е справил с превода според мен, нужна е дребна редакция само). С две думи по приключението озоваваш се на неправилното място в неправилното време и отчаяно се опитваш да се измъкнеш от ситуацията. Битките не са на преден план (за разлика от много други заглавия от поредицата), а всичко се свежда до пъзели. Без чертане на карта (или готова от нета) не мисля, че това приключение има минаване! На първо изиграване минах около 40 епизода преди да приключа в един килер пиейки отрова :grin: . Второто ме доведе до кухнята, която е задънена улица, при третото разиграване минах през 59 нови епизода само, за да приключа нелепо...продължавам :grin:

04 Ное 2015 01:01
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Къщата от Ада #109407
Отдавна не съм бил така зарибен :grin: Минах я! Без чийтване, дори без карта (но с бележки)! Като дори ми останаха 140-150 епизода, които така и не разкрих - утре ще ги добавя във файла и ще кача цялата книга събрана! Книгата е трудна, но не бих я определил като чак толкова трудна и то защото липсва един от кофти елементите в ББ - битките, не казвам, че няма, но не са и срещу много сериозни противници!
Иначе си има пълен комплект от гадостите на ББ - задължителни предмети - камата Крис (която си е вълнообразна кама :? ), чугуненият ключ (за него златния ключ) и т.н. + загадките, които трябва да разкриеш - тайният тунел, коя и къде е Мордана, парола и други + минаването по определен път, това тук е още по-трудно, защото трябва да се ориентираш в къща и целта е да не попаднеш в някоя от "мъртвите зони", другата нова гадост е показателят СТРАХ...който може да е от 7 до 12...не съм проверявал, дали е възможно да се мине със 7 точки страх, но мисля, че не или е почти невъзможно и да този показател компенсира битките :roll: , за да бъде гадостта пълна има много възможности да умреш моментално...Книгата е от най-трудните, които съм играл, но не бих я определил като най-най :-) Хубавото е, че тук нещата не са оставени толкова на зара, а на това ти какви решения ще вземеш...да някой избори са странни (бяло или червено вино ще пиеш; агнешко или патешкко и други), но е някакво разнообразия. Разбира се има задължителните за ББ - ляво или дясно :grin:
Историята е много приятна и преводът ( :hi: аламо) я предава добре! Сега като я има на БГ, който не я играл нека да си навакса.

04 Ное 2015 07:52
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Къщата от Ада #109411
Като спомена за тая кама Крис и се замислих. Знаех, че е вълнообразна (има картинки в книгата), но през цялото време си мислех, че тоя Крис е някакъв древен и легендарен ловец на зли същества. Нещо като Крис ван Хелзинг... или като двамата братя Уинчестър от един сериал, който все повече ме разочарова и вече сле гледа по-скоро по навик. Изобщо не се замислих, че камата Крис, всъщност е кама крис. Не е било име, а просто вид нож от Индонезия.
metalniat.wordpress.com/2011/06/12/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81/

Иначе поздравления за победата над играта! :-) Тя е трудна наистина не заради битките, а заради многото места, където просто си умираш, заради това, че си стигнал до там. Колкото до точките Страх - мисля, че няма начин да я минеш ако в началното им определяне хвърлиш 1 или 2 (т.е 7-8 точки максимален Страх).

04 Ное 2015 09:51
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Къщата от Ада #109416

Monevwww писа: писа:
Книгата е от най-трудните, които съм играл, но не бих я определил като най-най :-) Хубавото е, че тук нещата не са оставени толкова на зара, а на това ти какви решения ще вземеш....

Поздравления, Монев! На мен не ми стигнаха нервите. Аз я играх на апликацията и там нямаше възможност да ровиш нагоре - надолу, може и това да ме отказа и мотивира да си потърся решението на пъзела. :grin:

Малко офтопик. Я кажи, коя е по - трудна според теб? На мен ми се върти в главата, че четирите Магьосничества може и да й съперничат. Но там не знам в каква степен преводът е адекватен. Играх първата част на апликацията, но там нещата са много по- различни и се минава лесно.

04 Ное 2015 11:23
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Къщата от Ада #109417

Лисичков писа: писа:

Monevwww писа: писа:

Малко офтопик. Я кажи, коя е по - трудна според теб? На мен ми се върти в главата, че четирите Магьосничества може и да й съперничат. Но там не знам в каква степен преводът е адекватен. Играх първата част на апликацията, но там нещата са много по- различни и се минава лесно.

Ще ти кажа аз - "Изпитание за Шампиони". Заглавието е многозначително, тъй като става въпрос за Шампиона на "Смъртоносен Лабиринт".

Отделно - "Магьосничества" - 3000 епизода игра без да сбъркаш.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Къщата от Ада
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg