• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Woven Paths

Woven Paths

• 1
  • 1
13 Ян 2019 00:53 13 Ян 2019 01:06 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1887
Topic Author
Woven Paths #130295
Malice From the Middle Vale (Woven Paths, #1), the scythe-bearer trilogy

Книгата започва с повече от 50 страници правила и история на света в най-лошия инфо дъмп стил, като в защита на автора можем да кажем, че е дал възможност да се пропуснат и почти всички правила, и текстовете за света. Не знам как е при вас, но ако не са ми интересни правилата, едва ли ще хвана точно книга-игра в RPG стил.
Системата е тежка и, за съжаление, слаба - огромна зарометачка с никакъв избор при създаване на герои и никакъв избор в битките, т.е. е сложна заради самата сложност, а не за създаване на интересни избори на читателя.
Литературата е клише от най-лош тип - започваме историята с това как нашето селянче тръгва да търси работа в града, но, о не!, семейството му е нападнато и избито от чудовища и малкото му братче е отвлечено. И така, той грабва косата и ей го - готов фентъзи герой, косачът. Минах няколко сцени, макар и наивни, нещата не са безинтересни и тук си имаме сюжет, не просто поредица от произволни сцени (не че няма и такива) - та това е един плюс за произведението.
Та, след поредната сцена стигнах до първата си битка с "царя на вълците", който се оказа, че си възстановява толкова живот, колкото щети му правя в общи линии и след повече от СТО хвърляния (между 3 и 4 на рунд) и може би 10-15 минути хвърляне - изчисляване на щети - изчисляване на върнат живот - записване - хвърляне - той си беше горе долу на началния живот, а аз на 1/2 от моя. И реших, че съм твърде стар за този тип книги-игри.

Може да я пробвате, не изглежда идеално лоша, но в моите очи е аматьорска и освен това не е от типа книги-игри, които ми допадат - нито с литература, нито с игра ме грабва, по-скоро ме умори, отколкото да ме позабавлява и не ми предложи особено интересни избори покрай системата си или извън нея. Все пак вярвам, че на феновете на английската old-school школа може да им допадне доста.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Rahvin, nixata, the_arsonist

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Апр 2019 09:13 03 Апр 2019 09:17 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Woven Paths #130964
Авторът пусна кикстартър за трилогията. Ако някой все пак не се доверява на вкуса на Торо, може да ги пробва. На мен първата книжка ми хареса. Тъпото е, че не виждам pledge, а аз вече имам първата.

www.kickstarter.com/projects/1268585855/...%20the%20nin%20witch

4ff743fbaca97bf56e45b5b0eacb1444_original.jpg

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
4ff743fbaca97bf56e45b5b0eacb1444_original.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Woven Paths
Time to create page: 0.171 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Приключения в Балара (162 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от rumen111
    • Today 13:26
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (54 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Teo
    • Yesterday 15:33
    • Код за достъп (12 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Yesterday 15:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg