• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
The Altimer

The Altimer

• 1
  • 1
31 Окт 2019 06:58 31 Окт 2019 07:54 от kiril_ps.
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
The Altimer #132344
Първата книга-игра на Самуел Айзъксон, Altimer (трудно ми е да го преведа – някой/нещо което е през/за всички времена…) започва в средата на 22 век, по време на глобални политически сътресения, климатични катаклизми и съвсем наскоро откриване на интелигентен извънземен живот. Нова кохорта от астронавти е започнала тренировки - ТИ си един от тях.
Годината е 2162, открит е интелигентен извънземен живот и в Global Interstellar Group (Глобална междузвездна организация) пристига новобранец, който да бъде обучен за астронавт.
Този „заек“ си ти.
Потопи се в мистериозния научно-фантастичен хорър, в който ще откриеш истината зад нова извънземна заплаха… или ще умреш, опитвайки се.
Историята на Altimer е представена в три акта, състоящи се от наземно обучение, проучване на борда на вашия кораб Altimer и прекосяване на марсианския град Нова Земя. Премеждията ще включват битки с агресивни извънземни и убийци, социални ситуации, изискващи умело маневриране, логически пъзели и ситуации, които зависят от притежаването на определени предмети за екипировка или кодови думи.

Въпреки че трудността на приключението не е екстремна, малко вероятно е да стигнеш до успех от първия път, без чийтване. Воденето на бележки би трябвало да помогне на играчите да намерят най-добрия път след на няколко опита. Приключението е написано в разширен разказвателен стил, а за в бъдеще вече е планирано продължение с още повече предизвикателства.
Механиката на играта, използвана в Altimer, не е сложна и се базира на четири характеристики на главния герой, като всяка една е генерирана от мятане на 1d6 и добавяне на зададен брой точки:
ТЯЛО - колко бързо, силно и умело можеш да се движиш, включително и в битка.
УМ - познавателни способности, включително възприятие, интелект, памет и разсъждения.
СЪРЦЕ - способност да осъществяваш връзка и да влияеш на други хора и да се справяш със стресови ситуации.
ДУХ - способността да устояваш на твоето приключение - когато този резултат достигне нула, ти си свършен!
Генерираните точки показват твоето ниво във всяка област на уменията, вариращо от аматьорско до свръхчовешко. В определени моменти по време на твоето приключение ще бъдеш инструктиран да направиш проверка срещу едно или повече от тези умения - успешно си преминал проверката, ако общият ти резултат е равен или по-висок от нивото на трудност; ако не, ти си се провалил.

Битките са прости и изключително смъртоносни, като се използват резултати от ТЯЛО и ДУХ в двустепенни бойни рундове. 2d6 + твоето ТЯЛО намалява ДУХА на противника с тази сума минус резултата му за ТЯЛО, предоставяйки възможност за бързи и брутални щети. Опонентите ти също използват този процес, така че, подобно на реалния живот, най-добре е да имаш бърз успех, когато атакуваш враг.
Altimer е илюстрирана книга-игра с 300 епизода и се предлага от Amazon (Великобритания и САЩ) като мека корица от 198 страници или като електронна книга за Kindle.
gamebooknews.com/2019/10/24/the-altimer-an-interactive-story/

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ringlas, nixata, ninja_senso, dechoto, George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Ное 2019 09:25
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
The Altimer #132396
Altimer (трудно ми е да го преведа – някой/нещо което е през/за всички времена…) - Вовеки?

ТЯЛО - колко бързо, силно и умело можеш да се движиш, включително и в битка. - ФИЗИКА?
УМ - познавателни способности, включително възприятие, интелект, памет и разсъждения.
СЪРЦЕ - способност да осъществяваш връзка и да влияеш на други хора и да се справяш със стресови ситуации. - ХАРИЗМА?
ДУХ - способността да устояваш на твоето приключение - когато този резултат достигне нула, ти си свършен! - ЖИВОТ?

ГМО е готино за организацията =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, George-AL

04 Ное 2019 09:31
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
The Altimer #132399
Oчаквам я тази седмица. Изглежда обещаваща.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

06 Ное 2019 09:45
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
The Altimer #132415
Ще бъде в ръцете ми другата седмица, догодина ще пиша ревю. :)

knigi-igri.bg/shop/

07 Ное 2019 14:22 07 Ное 2019 14:29 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
The Altimer #132438
Прочетох я и не бих казал, че е нещо особено. Предполагам, че на феновете на ББ ще се хареса, но за мен по-скоро беше разочарование.

Първата част е почти фиктивна и много претупана, а втората и третата са едно безкрайно лутане и слепи избори. Сигурен съм, че ще има хора, които ще се изкефят на това да обикалят, събират предмети, чертаят карти и запомнят къде трябва да ходят и кое от къде могат да вземат. За мен обаче беше досадно и затормозяващо.

Странно ми беше и това, че много от предметите изобщо не ги използвах. Може би минах по някакъв съкратен път, но честно казано нямам желанието да проверявам какви са алтернативите.

Шансът да се изиграе успешно от първи път е много малък. Аз умрях неколкократно. Четох изданието за Kindle и за момента то е единственото без функция за търсене, което съчетано с много изпуснати хиперлинкове и честата смърт допълнително ми развалиха общото впечатление.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, kiril_ps

10 Фев 2020 11:05 10 Фев 2020 11:08 от kiril_ps.
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
The Altimer #134264
The Altimer
Книгата може да се раздели на три части - обучение, лутане на кораба и лутане на Марс.
Първата част за мен е слаба - твърде бутафорно минава всичко покрай тренировките и обучението на младите кадети. Само един или два избора ми допаднаха как са направени - бяха чисто социални. Най-много ме досмеша, като се наложи да решавам Судоку на ниво 3-4 клас...айде стига!
Втората част си е Експлорър на космически кораб. Мисля, че е интересно направено, въпреки че няма как - на сляпо е. Обикаляш, събираш информация, предмети...биеш се с непознати врагове. Допадна ми как са направени битките - мълниеносна смърт. Ако си обследвал кораба, както трябва, битките няма да бъдат толкова трудни - има си бонусна система.
Третата част наподобява детективска история. Трябва да разкриеш мистерията, като отново ще се наложи да оцелееш сред смъртoносни ситуации.
Трудността на играта е завишена според мен, трябва да се случат точно определени неща, за да успееш. Този подход не ми допадна особено - едва ли не в началото, ако допуснеш грешка, после не можеш да я оправиш. По-добре Авторът да ме спре още на момента, вместо да го научавам след като съм накрая на играта (честно казано ми се наложи да използвам Search на кодови думи в Киндъл приложението, за да разбера как се минава).
Направи ми впечатление, че историята е повлияна от Експанзията.

Хареса ми:
Сюжета и самата мистерия около извънземната заплаха, както и самите aliens;
Наличието на сравнително добре развити социални взаимотношения и избори;
Интересни герои (спътници);
Механиката относно битките.

Не ми допадна:
Трудността на играта, която в голяма степен зависи от слепи избори;
Бутафорното обучение за астронавт и някои твърде наивни съвпадения.

Не съм експерт по английски език, но текстът ми се стори лек и приятен за четене.
Кефометър - 7/10

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Асен

23 Апр 2021 16:51 23 Апр 2021 16:51 от kiril_ps.
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
The Altimer #137857
Излиза последната част на тази трилогия: Соларната война!
За притежателите на Киндъл:
www.amazon.com/Solar-War-interactive-sto...id=1619185857&sr=8-3

knigi-igri.bg/shop/

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
The Altimer
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (20 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Today 20:18
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 11:21
    • Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg