Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
В дънджън сийдж съм виждал сходна механика. Започваш с базови умения в 4 категории (ръкопашни оръжия, стрелба, природна магия и... някаква друга магия беше). Със всяко използване на някое от 4-те получаваш точки и напредваш в определената област.
Ако въпросът се отнася до това коя от по-горе коментираните механики е за предпочитане, аз лично нямам предпочитания към конкретна, а по-скоро към начина, по който е реализирана в играта. Ако се направи аналогия с компютърните игри, вероятно за всеки вариант може да се посочат както много добри, така и много слаби реализации.А според вас как точно би трябвало да се подходи към книга-игра със зададени умения в началото на играта?
Как ги избирате тези умения, като прочитате заглавието на книгата или искате да си направите някакъв вид герой?
А според вас как точно би трябвало да се подходи към книга-игра със зададени умения в началото на играта?
Как ги избирате тези умения, като прочитате заглавието на книгата или искате да си направите някакъв вид герой?
Понеже темата е : Избор на умения в началото на историята
И аз за това питам. Имаме да речем 14 умения, от които трябва да се избират 4. Как си избирате уменията?
Дали си правите някакъв характерен герой, като чрез неговите умения искате да играете (искате да сте крадец, значи избирам - промъкване, резане на кесии, рефлекс и лъжене) или просто избирате 4, които да ви се сторят най удачни за играта?
Според мен зависи от това доколко очакваш от играча да навлезе в системата и каква степен на преиграваемост очакваш. Ако играта предлага няколко предварително генерирани персонажа, спестяваш на играча нуждата от микромениджмънт на отделните оценки и му позволяваш директно да започне да играе, без да трябва да прекара значително време опитвайки се да предвиди какви оценки ще му потрябват. Освен това се предполага, че готовите герои са достатъчно обмислени и играта може да се играе с всеки от тях на някакво поне прилично ниво (нещо, което не се гарантира, ако сам си избираш оценките). Ако премахнеш възможността на играча сам да си избира оценките, ограничаваш свободата и това може да подразни power играчите.Понеже темата е : Избор на умения в началото на историята
И аз за това питам. Имаме да речем 14 умения, от които трябва да се избират 4. Как си избирате уменията?
Дали си правите някакъв характерен герой, като чрез неговите умения искате да играете (искате да сте крадец, значи избирате - промъкване, резане на кесии, рефлекс и лъжене) или просто избирате 4, които да ви се сторят най удачни за играта?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas