Няма значение автора на книгата. Два или повече (ако имаш желание) примера от книга-игра, който да илюстрират разбирането ти за добре развита случка.
Добре де, добре развита в какъв контекст случка? Математически добре развита ли, сюжетно ли, астрологически ли? В какъв жанр, в каква тема?
Няма значение. Добре развита случка според Майндкрайм.
Все пак предпочитам да не е в спортна книга-игра.
Не съм единственият автор на книги-игри, но от новата вълна няма спортна книга-игра, а само едно по-късо произведение. От въпроса на xenox не разбрах дали иска пример от новите произведения или просто от каквито и да е произведения.
Според мен, когато се говори за отделни случки, не може да се намесва математика. Системата работи в цялата книга, няма как да се правят изводи от конкретна случка, освен ако при нея системата не се проваля.
Мисля, че ако математиката в дадена случка работи добре, това не е за хвалене, а е просто нормално.
Обратното, ако има дисбаланс, нещата са зле. Затова когато давам пример със случки, в тях математиката ще работи добре. Просто вярвам, че за книга-игра с поне малко сметки да работи математиката е задължително условие.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Точно това си мислех преди малко във връзка с мнението ми за Пътя на Тигъра (в темата за книгата)- трябва да има баланс в обема на текста, доста е несправедливо е за читателя да има поредици от дълги епизоди в път без изход който завършва със загуба или в случайни отклонение без значение за играта. Трябва да има някакъв минимален обем епизоди - поне 70-80% от общия брой които задължително да се минават за да почуства читателя, че изиграл/изчел пълноценно обема на книгата. Не трябва да има важни ситуации които да могат да се пропускат.Пример за лошо разработена ситуация е срещата на Асен с баща му в "Отново заедно". Направил съм два драстично различни по дължина пътя, при което в единия случай стигаш от началото до края в 6 епизода, а в другия средно за 12.
Опитвам се да намеря къде започва и къде завършва случката с преговорите за флота на Плач. Може би ще запомните още нещо, което ще ви е полезно: когато давате мнение, опитвайте се да предоставяте повече и по-полезна информация. Колко хубаво би било да правите като мен: случката започва тук и тук, завършва там и там.
Това хитро правило на гейм дизайнерите "човек винаги инстинктивно напира към проблемите за решаване в една игра, а не ги игнорира" е като самосбъдващо се предсказание. Правят се масово игри, в които пасивността се наказва, после се вади извод, че играчите отиват към проблемите, а не бягат от тях. Нека в продължение на две години да правим игри, в които 90% от проявите на любопитство и атакуване на проблем да се наказват, да видим дали това няма да промени психологията на играчите в обратна посока.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas