Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Лично на мен 1л ми е предпочитаната форма, така са написани и много мои любими книги.Хм, говорейки за това - в Котарака Ал Торо ползва 1л, това как го приехте? Хареса ли ви? Добре е да се знае, за да се прецени обективно в кое лице да се пише по принцип.
Кой не е чел поредицата за суперагента, а? А поредицата за Хлапето, и за Отец Валенс, къде ги остави?Я кажете освен котаракът и Вълчан Войвода има ли друга книга игра в първо лице?
Всъщност разказвачът описва на теб какво правиш ти. Просто не ми звучи, някак си е анти-логично и парадоксално. Точно заради това предпочитам като ще е така да е трето лице.Второ лице директно Ти взимаш решенията, Ти си самият герой, а разказвачът описва как реагира света на Твоите действия.
Както казахме вече - Хрониките на Валенс, историята за Хлапето, дневника на Суперагента и Котаракът и черния Нарцис са едно добро начало !При първо лице човек би могъл да се "слее" с героя, ако действието се води в сегашно време, а не в минало. Но такава книга-игра (1-во лице, сегашно време) не съм чел и не знам дали изобщо е писана.
Интересно - напълно ясно си спомням встъплението на "Номерът на Хю", например! Е, ако съм те заблудил, извинявай! Книгите не са пред мен по обективни причини.По горе някой, пита кой не е чел поредицата за суперагента, и понеже в момента е пред мен мога да каже че Асен е тоя човек. Супер агента си е издържана изцяло във второ лице, в най-добрите традиции на жанра.
пп. Сега се сещам че Асенски може просто да бърка какво е първо и второ лице, ама пък набутва и Котаръкът в примерите си и пак ме хвърля в тъча.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas