Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
◘ Не, не ми се занимаваше с овчарчето ► Епизод 50
◘ Да, можеше да се опознаем по-добре, но определено не трябваше да му казвам истината за това как съм попаднал тук ► Епизод 85
◘ А можех да му се доверя и да му кажа, че съм пратен по възстановителна програма от стражите ► Епизод 69
♦ Добави си 6 точки в графа „отношения” и премини на ► Епизод 51
Записвам кодова дума „трик“.
Продължавам на ► Епизод 148
◘ Ще разбия вратата с рамо► Епизод 138
◘ Ще се разходя до двайсет и трети кабинет ► Епизод 169
◘ Ако имам записана кодова дума „диск” ► Епизод 73
◘ Иначе мога да пробвам да налучкам паролата ► Епизод 183
Губя 2 точки Живот
Мен ми харесва 1-во лице в текста и 2-ро при гейм механика моментите. Бих ги писал в курсив, за да има още по-ясно разграничение.
Мен ми харесва 1-во лице в текста и 2-ро при гейм механика моментите. Бих ги писал в курсив, за да има още по-ясно разграничение.
Както е при Хлапето, но Рос е прав, че е субективно като цяло. След като в оригинал е така, а и на теб ти харесва, няма какво толкова да се чудиш.Тоест както е при Котарака, така ли?
П.П Изборите и гейм механиката ще са в курсив, но отново в 1 лице. (това за руската)
Личният ми опит показва, че във 2-ро лице се пише най-лесно. Може да се използва унифицирано и за текстовата част, и за изборите.
Прибрах внимателно стъкленицата с адския огън. Останалите посетители взеха да се разотиват. Май беше време и ние да се махаме от тук.
Запиши си кодовата дума „пъкъл” и премини на ►Епизод 1
Моето виждане конкретно за инструкциите е, че при "Счупвам си крака. Изваждам си 2 точки живот" интуитивната читателската реакция е "браво на мен - явно вече съм си записал, щом текстът така казва, аз нямам какво да правя допълнително."
Обратното, текст "Извади си 2 точки" в курсив прави добре разграничението между герой и читател, когато трябва да спреш да си героя, да станеш читателя, да си извадиш химикала и да си запишеш на листчето нещо си. Странно ми е да се гони "потапяне" точно в моментите, в които няма как да го има - директно обръщение/инструкция на автора към читателя, която няма общо с текста, а с реализация на механиката.
Разбира се, това е чисто субективно, въпрос на вкус. Ясно е, че и в двата случая читателите ще знаят какво да направят и след 3-тата минута според мен ще им е все едно в каква форма е служебният текст - тук го умуваме, но е последното от значение. За мен единствено е ключово да е изведен най-отдолу и да се откроява визуално, за да може при бързо четене или повторения или преглеждане на книгата лесно и удобно да се виждат игралните ефекти, а също така и като е в края на епизода не те откъсва от текста в неподходящ момент.
Mr. Superman no here.Нов хора нови писатели нови въпроси?
Авторовият глас е осезаем и умишлено натрапчив. Книгата-игра е от името на героинята, която постоянно прави остроумни "мета" обръщения към читателя. През цялото време имах чувството, че героинята ми е Елена, владееща магии, което лично за мен беше забавно - много силно прозира нейният мироглед (без да имам сериозна основа за това изказване) през очите на вещицата
.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas