Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Основната и най-груба... горния пост
Нещото което най много ми разваляше удоволствието са грешните препратки вследствие на НЕтестването на книгата след нейното отпечатване, защото бях принуден сам да търся верния епизод и докато го правя се spoil-вам за много други неща. Особено дразнещо е когато се случи при първия прочит на книгата.
Основна грешка в книгите-игри за мен е бъгавата и неработеща бойна система, за пример за пример мога да дам почти цялото творчество на Джордж М. Джордж и повечето стратове. Всяка книга-игра с бойна механика трябва да се тества, преди да се издаде
![]()
![]()
![]()
Една подобна схема (представена като ориентиран граф със съответните тегла за шанс, предмет и прочие) лесно може да се анализира с наличните програми за графов анализ, да се изчислят редица параметри, които индиректно да посочат има ли проблем в играта.
Това което имах предвид е, че може да се отпечатат 5-10 книги (илюстрациите и твърдите, цветни корици в случая са без значение), да се дадат на някой да ги прочете и ако има грешки да се оправят преди книгата да се пусне на пазара. Ако авторът го мързи, съм сигурен, че ще се намерят желаещи за тази отговорна работа.
Нещото което най много ми разваляше удоволствието са грешните препратки вследствие на НЕтестването на книгата след нейното отпечатване, защото бях принуден сам да търся верния епизод и докато го правя се spoil-вам за много други неща. Особено дразнещо е когато се случи при първия прочит на книгата.
Тестване на книгата след отпечатване (?!) Предполагам не си мислиш, че книгите се печатат една по еднаНе се заяждам. Какво можехме да направим след като видим грешка в готова книга - да пуснем корекциите в друга? Съмнително е дали щеше да има успех.
It's not a bug, it's a feature.
![]()
Един единствен въпрос който те порязва от раз. Не знам какво си е мислел Любо като го е пишел това някак си се набива в погледа огромния брой безмислени епизоди поставени до един единствен решаващ. На всичкото отгоре въпрос който се избира още преди да почнеш книгата - още в увода те питат дали си избрал споменатите стрелци.
Да, в "Гората на Демона" можеш да зациклиш на няколко места, но въпреки това за мен е велика книга. Играх я наскоро след прекъсване от около 15 години и пак ме изкефи. А и си спомнях много неща. Дали ще зациклиш си зависи от теб, ако не искаш няма да го направиш.Само на мен ли ми се струва, че в "Гората на Демона" е възможно да зациклиш в повтарящи се ситуации на повече от едно място?
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas