• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица)

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
03 Май 2012 21:28
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53620
Никой няма да заключва темата, защото има още какво да се каже по въпроса с корицата :)

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Май 2012 21:32
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1005
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53622
Първо да кажа, че корицата на Патрула не ми харесва. Но аз имам вкус към визуалните изкуства твърде много повлиян от хобито ми (в лично творчество съм показал). Въпросът не е какво на мен ми харесва, а какъв ефект се търси от издателя. На Коблина корицата е по-добра като худ. оформление, но дали е по-добра като рекламен продукт? Картина на Рембранд е по-добра от Картинка на Димо, но дали е по-адекватна за корица?

kiril-ps.itch.io/

03 Май 2012 21:39
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53624
Текста на гърба на корицата дали няма да е добре да се разтегне и свие нагоре вместо да се играе с кегела, вярно ще ще е по-малко четим, ама причините могат да се вкарат и на последната страници без тоя ефект, респектинто на първата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Май 2012 23:18
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53641

Ейдриън Уейн писа: писа:
1. Не е авторска, защото краде моята концепция.
2. "Предходната" не е предходна, а оригиналната и няма нищо общо с това тук, което изобщо не е корица - освен, разбира се, крадената концепция.
3. На запад почти всички корици са "фотошопирани" - вече и у нас.
4. Пешка дръпни шалтера на темата, или отдели хумористичните мнения след хумористичната корица в отделна, хумористична тема. Съвсем сериозно това.

А твоята корица е много авторска - с каската на Дарт Вейдър в цял план?!

Каква крадена концепция? В закона за авторското право пише, че концепцията не подлежи на права (виж изключения). Сигурно имаш предвид литературния герой Езъл Мухата, който ти си измислил и който подлежи на авторски права. Само че ако на корицата на Коблин не пише изрично "Езъл Мухата" или "Патрул за Ада", рисунката на шлема с фасетъчните очи си остава негова интелектуална собственост, защото ти подобно нещо със сигурност не си рисувал.

Няма причина да се дразниш за това че Коблин е направил корица по-добра от твоята собствена и хората са я харесали повече, жалко е че просто става в момент в който си пуснал книгата за печат.

Сега вместо да се сърдиш може да поздравиш Коблина за добре свършената работа, и да помислиш за допечатки с алтернативната корица.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

03 Май 2012 23:19
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53643
Корицата на коблина, като карикатура е прекрасна! И аз искам една бройка с нея, мамка му!
Да не говорим, че веднага разбирам, че става дума за майтап.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

03 Май 2012 23:44
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 576
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53646
Вижте, никой от нас не може да прецени коя корица е по-добра. Не сте специалисти, нямате око. Аз също. Моят урок си го научих от Пепи Станимиров и Пенко Гелев. Пенко нарисува корицата за една МЕГАИГРА, една синкава с вълк. Не го познавах тогава, като видях рисунката му, казах си, че е ебати тъпнята в сравнение с други корици на списанието. Ама после като видях самата корица... Според мен си остава най-добрата корица на списанието. Като изключим онази на първи брой, която беше крадена. Картинката като картинка не впечатляваше, но сложена на корица пасваше идеално. Пепи и Пенко са могли да си го представят, аз не можех.

Право на Уейн е да си избере корицата. Безумно ми се струва да я пуска и да иска съвети. Би трябвало вече да е станало ясно, че е дървена глава и не възприема съвети. Приема поздравления и насърчения, на другите обяснява колко нищо не разбират. Освен ако не е очевидна грешка. Той не би могъл да формулира критерии за успех и начини за измерването им. Така че всичко си е чесане на езици. В неговата корица няма нищо смешно, идеята да се използва шлема на Вейдър изглежда долнопробна... но той така си е решил и няма кой да го разубеди.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

03 Май 2012 23:45
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53647

Ейдриън Уейн писа: писа:
Не, обсъждате карикатурата на Коблин последната страница, което няма нищо общо с корицата ми. Искам тази тема да остане за предварителни мнения по корицата на Патрула, защото някой все още може да каже нещо полезно. За тази цел смятам че последната страница трябва да си е в отделна тема. Ако не - заключете темата моля, приключихме тук. Ще пусна нова за излизането от печат.

Отсега ти казвам, че много губиш. И това не е карикатура - карикатура е държанието ти на ощипана госпожица.

03 Май 2012 23:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53649
Ух, айде моля ви се без квалификации - да не забиваме в някакви омагьосани кръгове. Надявам се все пак темата да избие на нещо положително.

Не знаех че МЕГАИГРА 1 е крадена. :side: Може ли малко инфо - тук viewtopic.php?f=113&t=2387&p=53648#p53648

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

04 Май 2012 00:01
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53650
Не знам, дали пропускам нещо, но не виждам Коблин да предлага корицата си на когото и да било. Не е казал, нито че я подарява, нито че я продава, нито че я показва, просто за да се изфука.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Май 2012 00:10
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53653
Показаха - всички се изкефиха , единствения който скочи е Уейн - гузен негонен бяга .

04 Май 2012 00:10
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53654
Абе, оставете я моята корица. Направил съм я за удоволствие. Ако на някой му харесва чак толкова, нямам нищо против да си я принтира и да си я лепне върху тая на Уейн. :D
Самият Уейн няма интерес към моята корица и не виждам нищо лошо в това - в крайна сметка той и единствено той решава тези неща. Книгата си е негова, не забравяйте. Джордж очевидно се е постарал с корицата и Уейн също толкова очевидно е доволен от нея (иначе нямаше да я пуска във форума).

My deviantART page.

04 Май 2012 00:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53655
Точно! Можете да си я разпечатате като мека хартиена подвързия (като тези на книгите с твърда корица) и като си купите Патрула да си го "подвържете" с корицата на Коблина :)

P.S За гръб можете да изпозлвате 11-те причини на Хамелеона :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

04 Май 2012 00:27
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53660

Mindcrime писа: писа:
Вижте, никой от нас не може да прецени коя корица е по-добра. Не сте специалисти, нямате око. Аз също.

Личното мнение е преди всичко субективно. Но това не значи, че не може да го изказваме, нали?
Според мен по-скоро се коментира цялостния look and feel. Пародията се личи повече от корицата на Гоблин-а.

04 Май 2012 01:17
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 576
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53662
Всеки може да коментира всичко. Не вярвам това да е от някаква полза на Уейн. Би било смешно, ако мнението на трима-четирима души, които не се занимават професионално с дизайн на корици, го накара да си промени виждането за корицата.

Корицата на Коблин според мен не е по-добра, но също така е сигурно, че е направена много набързо. За мен идеята за черно-бяла корица е абсурдна, идеята да присъства шлема на Дарт Вейдър - също. Патрул за ада 2 в 1 е много по-лошо заглавие от едно ново заглавие. И така нататък. И така нататък.

Уейн ще си я бие тази корица в главата, после и книгата. Някои от вас може да намерят нещо смешно вътре. Само това с възраждането на жанра, дето се правело единствено с неговите усилия, е доста смело твърдение. Засега има само приказки, които звучат или кухо, или жалко. Очевидно е, че Уейн не разбира нищо от продажби и маркетинг, също така е очевидно, че няма пари. Не е издал дори един чужд автор. Изобщо... всичко предстои.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

04 Май 2012 01:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53663
Мишо, моля те. Не използвай нещо, което дори не съм казал аз, за да повтаряш за стотен път стари нападки. Не заявявай обидни за хората свои идеи все едно са факти. Овладей се малко в това отношение, знам че можеш.
(Просто можем да говорим само за това, което Е излязло. Асасините и Патрула, на път.)

Mindcrime писа: писа:
Патрул за ада 2 в 1 е много по-лошо заглавие от едно ново заглавие.
Навремето бях предложил "Галактическо ченге", като ново заглавие. Доста хора ревнаха, че си искат старото. Ти какво мислиш?

Timequake писа: писа:
Според мен по-скоро се коментира цялостния look and feel. Пародията се личи повече от корицата на Гоблин-а.
О, не думай. Ама не казахте това нали? ;) Казахте нещо съвсем друго. А аз ви предупредих, внимателно и шеговито, да не се изказвате лекомислено за корицата като цяло, за да не обидите работата на Джордж... Да бяхте казали просто: по-добре с карикатура вместо с реален шлем - и тва е. Или: брей ква интересна рисунка на Езъл (ако кой знае защо сте пропуснали оригиналната такава в първи брой на Списанието). online.knigi-igri.net/2011/12/kratki-novini/

Иначе личното ми мнение e, че Езълът на Коблин е страхотен - и то е от 5 месеца назад, когато за първи път видях картинката му с елхата (по-добра от тази му тук всъщност). Та мислите ли, че има нужда да ми го казвате и вие тва, след като СЪЩАТА тая картинка, която Коблин е лепнал на пародийния си макет (пуснат на майтап, ако не сте загрели), е поръчана ОТ МЕНЕ, за същата тази книга, преди МЕСЕЦ още! Чаткате вече обстоятелствата.

Така че щяхме му се радваме в книгата така или иначе на Езлю. На корицата, в такъв вид - не мисля. :) Няма как, дето вика Пешката.

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Time to create page: 0.129 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Драконовият път: Долината на орките (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Yesterday 19:22
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (12 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:11
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (19 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Count Monte Kristo
    • 17 Юли 2026 14:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност