• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица)

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
04 Май 2012 08:28
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53668

Mindcrime писа: писа:
... Корицата на Коблин според мен не е по-добра, но също така е сигурно, че е направена много набързо...
Факт.

Ейдриън Уейн писа: писа:

Timequake писа: писа:
Според мен по-скоро се коментира цялостния look and feel. Пародията се личи повече от корицата на Гоблин-а.
О, не думай. Ама не казахте това нали? ;) Казахте нещо съвсем друго. А аз ви предупредих, внимателно и шеговито..., да не се изказвате лекомислено за корицата като цяло, за да не обидите работата на Джордж...
Първо, лично повторих, че не целя да обидя, камо ли да се подигравам, на Джордж. Ще ти цитирам нещо, което написах снощи в шаутбокса (да не е написано в тази тема, но така се случи разговорът) :

На Уейновата корица няма нищо забавно... освен надписът "НАЙ-СМЕШНАТА КНИГА-ИГРА ИЗДАВАНА НЯКОГА".

... Да бяхте казали просто: по-добре с карикатура вместо с реален шлем - и тва е...

Ми ето, казваме ти - авторското (в случая на Коблина) е по-добро от фотошопирането на картинка от интернет. Ако от това не си се поучил от краха на КИ първия път, не знам от какво си се поучил...

... Иначе личното ми мнение e, че Езълът на Коблин е страхотен - и то е от 5 месеца назад, когато за първи път видях картинката му с елхата (по-добра от тази му тук всъщност). Та мислите ли, че има нужда да ми го казвате и вие тва, след като СЪЩАТА тая картинка, която Коблин е лепнал на пародийния си макет (пуснат на майтап, ако не сте загрели), е поръчана ОТ МЕНЕ, за същата тази книга, преди МЕСЕЦ още! Чаткате вече обстоятелствата.
Ако си искал да се изфукаш с настоящата корица - явно не се получи. Ако си потърсил съвет за нещо, което да се промени по нея - виж, това го получи. Фактът, че не ти изнася не ти дава право да обиждаш (ин)директно маса хора тук (защото точно това правиш).

Това, че към момента (аз лично) не се занимавам "професионално" с дизайн, оформление и предпечат на книги не значи, че не разбирам бъкел от тая работа.

Последно: не виждях и никой тук да е обидил или да се е подиграл на Джордж. Това е в твоята глава.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Май 2012 08:55
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53670
Добредобредобредобредобре мисля че всички видяха каквото видяха - чудесен фен-арт, малко реакции, да караме нататък.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

04 Май 2012 12:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53690
Мишо, не съм казал, че прави корици, а че се занимава с предпечат. Това включва оформление страниране до известна степан дизайн. За въпросното време човекът е достатъчно технически грамотен, за да може да направи това което клиента иска. Един вид е техничар. Плаката на книгите-игри пак е негово дело като дизайн но не ми се вярва да го е рисувал той. Голямата мъка е в липсата на дизайнери, защото има доста хора които могат да направят каквото искаш, ама малко са тия дето могат да направят нещо от нулата като произведение. Джордж никога не се е хвалил да може да рисува, казваше че неволята в Мега и Бард са го принудили да учи програмите за предпечат.

И за да опитам да се върна към темата... Когато ти кажат искам шлема на вейдър, ама да не прилича на него и заглавка по изтупана, а и всичко да е черно бяло, вариантите не са особено много за творчество.
На Вещера черната корица седи много добре, както и бяла: www.adora.bg/img/OBIAVI/350_ob_I ... hterat.jpg i4.helikon.bg/products/1443/14/1 ... 41443z.jpg макар да е черно-бала тя все пак е пълноцветна заради логото на компанията. Тук лого нямаме за момента може да мине без цвят.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

04 Май 2012 17:32
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53708
Ау-у-у... да ви се не надява човек! Ще се изпокарате за едното нищо. :D

Малко по мненията към така наречената корица (моето изпълнение). Не се обиждам от забележките, въпреки че не съм съгласен напълно с всичко казано. Въпрос на вкус. Имам известни резерви към самата концепция, ама признавам Уейн най-добре знае какво му трябва. Въобще няма да се засегна ако реши да я смени. Само да решава по-бързо за да не правя предпечата в последния момент.

Нямам претенции да бъда художник, така че критикувайте на воля. И без това смятам, че "корицата" не е най-доброто, което може да се направи по въпроса. Признавам, сглобил съм я за една нощ - вече няколко пъти споменавам, че нямам време. Това си е един колаж от звездно небе (снимка), една кофа (дето трябва да прилича на шлема на Вейдър) и изрезка от една друга снимка(раменете). Не мисля, че е толква зле, например много си харесвам заглавието... ама вероятно "щото си е мо'йто". :D

За любопитните: Шрифта е Neuropol - използвам го много защото е линеен и позволява лесно дорисуване. Картинката всъщност не е черно-бяла, по-правилно е да се каже обезцветена. Казано на "професионален" жаргон - полутон. Черно-бяла ще е ако е в щрихово изпълнение, като това показано в примера на Вилорп. Смятам, че текста по средата е неуместен ама автора си го иска. Видях идея за оформление като "печат" - харесва ми.

Същото се отнася и за бележките към задната страна - почти всички са уместни. Единствено не одобрявам идеята още да се засили перспективата. Няма да се чете.

За гръбчето и посоката на текста ми е все едно. Имам книги и в двата варианта. Въпрос на секунди е да се завърти.

04 Май 2012 22:25
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53715
Любителите на латиносериали ще могат да проследят задочния спор между Алекс и Мишо в тема флуд (след малко). Двамата могат да продължат на лични съобщения, или да си починат от форума за известно време. Тук ще се обсъждат въпроси само относно корицата на Патрул да Ада 2 в 1, предпечата й, и така нататък.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

26 Май 2012 17:02
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #54980
Уейн, на 2-ри и 3-ти юни ще съм в София, "Патрулът" излязъл ли ще е, за да си го купя?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

07 Юни 2012 16:20
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55634
Смело мога да заявя, че съвсем сте и набибипали майката на тая корица . :(

07 Юни 2012 16:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55635
Не си ли я виждал наживо, защо прикачаш някаква си снимка?

Същия въпрос и към Улф.

07 Юни 2012 16:39
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55638
Ако е същата, както или колкото и да я гледам резултатът ще е все един и същ.

07 Юни 2012 16:56
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55639
Ами не, няма да е. Изрично го пишат хората, които са я видели. Така че, ако обичаш, запази коментарите за наживо. Улф също. Все едно да коментираш зрелищен филм по кам-копие. :D

Освен това ЗНАЕМ вече, че си дизайнер. И че си имаш СВОЕ мнение по всеки дизайнерски въпрос. Това е нормално. Нормално е и да го смяташ за единственото правилно. Но поне не го заявявай като такова. ;) Молим.

Кажи: аз бих направил корицата по друг начин, ето така и така. (Много полезно правило, което някои колеги обаче така и не са усвоили цял живот.)

07 Юни 2012 16:59
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55640
Което казвам е, че чисто композиционно няма никаква композиция, та ако ще да свети, лъска и бибипка като я видиш.

07 Юни 2012 17:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55641
С това мога да се съглася. Но всичко е въпрос на компромиси: едно за сметка на друго.

Ако ги нямаше надписът и печатът, шлемът щеше да седи много по-добре. Но пък нямаше да го има инфото в горните две.

07 Юни 2012 17:09
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55642

Улф също.
Хайде да спрете да ме намесвате където ви скимне.
Освен това, Уейн, и аз съм дизайнер (уж) и почти всеки във форума, който отбира нещичко от дизайн ти каза, че тази корица е зле. Хората, които не претендират да разбират от дизайн също не са особено впечатлени. В цялата тема няма едно положително мнение за корицата, което да не сниходително, но ти все пак държиш да се фръцкаш защото е направена по твоя идея.
Подозирам, че ако Джордж имаше повече време и свободата да я направи както той смята, че трябва, а не както ти си му казал, резултатът щеше да е много по-добър.
Съжалявам, че ти го казвам, но наистина запчвам да си мисля, че ти липсва елементарно пространствено мислене и естетическото си чувство.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

07 Юни 2012 19:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55648
Доста излишно и неточно в някои детайли мнение. :) Гледай мненията на хората ВИДЕЛИ корицата, не старата тема. И защо вместо горните излияния, не кажеш как ТИ би я направила?

Или пък нещо да кажеш за кориците на Асасините, двете на Арт-албума, оранжевата на Коприна в нощта, Кеч-комикса и Артлайн Комикс 1 (има ги в онлайн-магазина някои), преди да вадиш почти личностни заключения?

П.П.: Може би ти не се фръцкаш и си невъзмутима като Клинт Истууд? Ще се опитвам и аз така. 8-) Шегувам се в този пост, не се връзвай, моля.

07 Юни 2012 19:07
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #55650
Уейн, най-приятелски - не говори за изящни и пр. графични изкуства. :mrgreen:

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Драконовият път: Долината на орките (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Yesterday 19:22
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (12 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:11
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (19 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Count Monte Kristo
    • 17 Юли 2026 14:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност