• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица)

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
30 Апр 2012 17:05
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53288
Не знам дали няма да се стори подвеждащо на новите читатели, които не знаят за какво става дума.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Апр 2012 17:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53289
Не виждам как може да стане това - освен колкото да им привлече погледа и да вдигнат любопитно книгата. А и от това могат само да спечелят.

Просто шлемовете на Мухатъ и Анакин, гледани отзад, имат известна прилика (с обърната саксия или самурайска каска).

30 Апр 2012 17:17
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53290
Малко е нож с две остриета. Виждайки тази корица незапознатият читетел (доколкото има такива) се зарежда с едни очаквания, а получава нещо ... доста по различно. Ако то му хареса - жанра автоматично печели един нов върл привърженик, но ако не му допадне, въпросният непередубеден младеж след това много трудно би се навил да си купи каквато и да е книга игра.

30 Апр 2012 17:21
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53291
Няма такава логика. :) Патрулът е фантастичен хумористичен екшън с пародийни елементи (главно по СтарУорс). Корицата създава ТОЧНО и САМО тези очаквания (да не говорим, ако се разгърнат страниците все пак). Ако разбира се читателят може да чете.

Така че всеки, който си я вземе, ще получи ТОЧНО това, което очаква. Е, може би доста по-смешно дори от очакваното. ;) (Знаем, че хуморът като поджанр и в КИ, и във фантастиката изобщо, е доста рядко нещо.)

30 Апр 2012 20:17
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53297

Да направим ли анкета?

Моля да си кажете мнението, ако имате такова, за по-важните неща. Утре ще гледам да пусна и голяма картинка. (Не обръщайте внимание на механичните грешки в текста на гърба, ако изобщо можете да го разчетете при този размер, де.)

За механичните грешки (пропуснати интервали) в точка 9 ли говориш?

Иначе мен корицата страшно ме кефи цветово - основно черно и бяло (като обложка на олдскуул блек метъл албум). Само това "2 в 1" като е в сиво ми се струва, че трудно се вижда...Може би трябваше да е малко по-тъмно сиво...

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

30 Апр 2012 22:46
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53312
Въпросните грешки ще присъстват ли на корицата? Подобни неща ми бъркат в здравето.

30 Апр 2012 22:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53313
Не знам, според теб ще присъстват ли? (пак да питам като преди няколко дни) :)

01 Май 2012 00:59
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53323
Моето мнение е следното:

1. "Най-смешната и забавна" - не е ли тавтология това?
2. Точка 4 - това със завиждането за младостта не го разбрах. По-яко щеше да е "Може само да ви се завиди, че това приключение тепърва ви предстои", примерно
3. Не трябва ли надписа на задната корица да е в жълто, ако ще копира Междузведни войни?
4. Шрифтът ми допада, но ми липсва акцент. Онова сиво не ми акцентира по никакъв начин, даже ми се губи.

Това е мнение на потребител, от дизайн на книги нищо не разбирам.

01 Май 2012 01:02
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53325
Смешно и забавно са различни неща...

01 Май 2012 01:32
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53326
1. Различни са, да. Но все пак по-важното е, че ако е САМО "смешната", може да не прозвучи особено добре. От друга страна, едва ли някой разсъждава така, така че ако още няколко души изявят желание, ще махна "и забавна" и ще остане само "най-смешната".
2. Идеята е, че единственият начин да не са я чели хората, е да са по-малки, след КИ поколението. Но това първо изобщо не е вярно, второ явно не се разбира добре, така че сигурно ще го махна.
3. С една идея по-добре ще е, но все пак се придържаме към чернобялата куул визия. И без това абсолютно всички други корици ще са ни шарени, та сега ми е паднало.
4. Съгласен съм сивото да стане колкото може по-сиво, още когато го каза геймбукър, добра идея.

Благодаря много за съветите на всички. Заповядайте и други, ако имате коментари. Виждате, че когато съветите са разумни и МОГАТ да се вземат предвид (в смисъл - книгата не е излязла още), изобщо не се колебая да призная, че има и по-добър начин, и да променя каквото мога на момента. (На практика приемам ВСИЧКИ предложения на Таймкуейк.)

01 Май 2012 02:51
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53327

Не знам, според теб ще присъстват ли? (пак да питам като преди няколко дни) :)

От една страна пише "последно-предварителен вариант", което е успокояващо, от друга - успяхте някак да обърнете надписа отстрани на Асасините обратно на 95% от издадените книги-игри досега.

01 Май 2012 03:00
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53328
Ами изглежда интересно на пръв поглед, но искам да я хвана в ръцете си и тогава да преценя. Ще има ли някакви лъщящи елементи по нея, като в Асасините? :) Т.8 е най-забавната (точно така си взех предишната), направо ме блазни пак да си я купя от някой панаир. Макар че не знам дали ще изтрая и може да я поръчам онлайн. Дай първо да излезе пък после ще го мислим. :) Имам ги броевете на списанието с Патрул за ада, ама нищо не си спомням. За мен ще си е нещо (почти) напълно ново. По принцип идеята с по големия тираж не е лоша. Ако потръгнат нещата, дори и след 1-2 години, хора ще могат да си я поръчват. Много мразя нещо да свърши заради малък тираж и после да не можеш да си го намериш на нормална цена (ако е добро). Еми успех, дано всичко върви добре с печатницата. Надявам се скоро да можем да я опитаме що за чудо е и колко точно е забавна. :)

01 Май 2012 04:07
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53329
Дам, особено с Асасините ми е доста интересно какво ще стане, ако тиражът на първата свърши доста преди края на серията.

Това за "лъщящите елементи" (частичен лак) ми е болна тема. Личи си по корицата, че черният шлем е правен точно с тази идея - с лак отгоре би бил ОЩЕ по-лъскав и едва ли не триизмерен. ;) Имах страхотна идея и за прозрачни силуети (да речем на Звездата на смъртта и 2-3 изтребителя) върху буквите на гърба, както с Асасините1... За нещастие, обаче, вече работим с нова печатница - и макар да съм доволен от повечето перспективи, един от нерешимите проблеми се оказа свързан точно с печатните екстри. Тъй като в тази печатница явно не могат да си ги направят те, а се налага да ги изнасят навън, цената им скочи буквално десет пъти - така че няма как да си ги позволим повече. Така че занапред най-вероятно ще сме с нормални корици за всички КИ - но разчитам, че възможностите за инвестиция в големи тиражи и олекотената им дистрибуция, заради които смених печатниците, ще са много по-важни за развитието на жанра и пазара от луксозните корици. (Пък и достатъчно ми беше веднъж да си "начеша крастата" за това специално. :geek: )

01 Май 2012 10:14
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53332
Корицата ми харесва. Обичам изчистени изпълнения, особено на черен фон. Гърба си е пълна е*авка с надписите от гърба на двете КИ за викингите на ММ, което не знам дали е хубаво или лошо.

01 Май 2012 10:48
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
"Патрул за ада: 2 в 1" - Май 2012-а (корица) #53333
Много ви моля ако забележите грешки в текста посочвайте ги конкретно, за да оправям веднага. От бележките намерих две слети места на т.9, една пропусната точка в края на т.8 и една звезда която дава илюзия за двоеточие. Вече са оправени.

За тоналността на сивото. Този jpg, който гледате на монитора не отговаря на действителността. Сивото е 30% и на печат ще си е добре.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Агамор 4 (3 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 23:44
    • За ценообразуването на книгите-игри (41 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 15:03
    • Флууд (5592 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • 11 Дек 2025 09:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност