• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Рецензии за "Патрул за ада: 2 в 1"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
13 Мар 2013 00:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Рецензии за "Патрул за ада: 2 в 1" #69634
Молбата ми към читател, когото уважавам, да задълбае в критиката си - за да мога да имам някаква полза от нея.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Юни 2013 20:41
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Рецензии за "Патрул за ада: 2 в 1" #74064
Прочетох книгата и ми хареса. Ако трябва да давам по-точна оценка: над средното за жанра и отлично за под-жанра: пародия. Толкова не си спомням да съм смял на друга книга-игра. Сещам се само за един викинг на ММ и Пустинен огън на РБ.

Корицата на книгата не ме грабна, затова когато се колебаех в онлайн-магазина (на knigi-igri), тя бе последната (от трите) която сложих в пазарската кошница: преди това сложих Асасините и Черния нарцис. В последствие Торо ме убеди да пъхна и сборника (корицата му ми се стори твърде детска и наивна - пък и сборник ?!? - но не съжалявам за избора). Така се сдобих с първите четири книжки от т.нар "Нова вълна".
(off-topic: онлайн магазина на Legacy of Kreya е с една идея по-добър от този на knigi-igri.net - можеш да прочетеш за какво става въпрос в книгата, а ако можеше и да има някакво демо - няколко страници или нещо такова - най-добре)

Да се върна на Патрула. Помня че навремето бях чел някакви откъси в списанията, но дотолкова съм ги забравил, че сега Патрула ми се стори като чистак бърсак нова книга та пиша от гледна точка на нов (за книгата, не жанра) читател. Както казахме има какво да се желае по корицата, а иначе като вътрешно оформление - почти нямам забележки, може би само размера на номера на епизода ми се струва малко по-голям. Фъна започва с блиц-интервюто и завършва с 11-та (бонус) причина да си купя книжката.
Трудност - задоволителна за първата част и доста-трудна за втората.
Като литература в първата част само ми се губи едно нещо - защо и как минавах от една планета на друга (имаше едно обикаляне на планетите, но какъв точно беше смисъла, в каква последователност - нещо се обърках - явно ще трябва да прочета втори път тази част за да ми се изяснят нещата).
Сдобиването с "безценната" кодова дума "лига" във втората част наистина минава през един нелогичен (за мен) избор, когато Бети ме пита само Уили ли имам предвид (или съм изпуснал някой детайл в текста или наистина липсва, а може би този детайл е в първата част ?!?)

Размерът на дневника и самата схема на игра, според мен много добре пасват на стила на книгата. Винаги съм бил ЗА шанса (късмета) в една игра, защото дори в реалния живот има случаи, в които ни трябва и малко късмет. Тук шансът е в достатъчна доза. Във Варна (поне) третата възможност при хвърляне на монета, освен ези и тура е ... калъч :)

Защо над средното за книгите-игри, а не сред най-добрите екземпляри - ами може би защото с възрастта (31) съм станал по-критичен и имам друг поглед върху книгите, но ако четях тази книга в разгара на манията може би щях да й сложа по-висока оценка.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Патрул за Ада 2 в 1
/
Time to create page: 0.043 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg