Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
За публиката в мое лице езикът има огромно значение.Езикът, доколкото схванах, няма значение за публиката, ако останалите работи в книгата са ок.
Хаха, радвам се, че съм от полза. Но да, наистина съм критичен, а като съм под пара - просто ужасен, особено като съм убеден в правотата сиХамелеоне, ще те добавя като враг Да знаеш обаче - мнението ти е много ценно.
Чета за Калоян и само гледам как авторите ни след всяка по-зловеща постъпка все бързат да я извинят я с понесен удар по главата, я с гръцкото двуличие, я с някакво съмнително отмъщение. Ами дивак си е бил човекът, трябва да можем да го приемем. Но талантлив на бойното поле - когато е ставало дума за война почти няма неуспех. Както на повечето ни царе - липсвала му е умереност и далновидност.
Ти остави царуването му, идеята ми е да разкажа дори за съвсем хипотетичните му преживявания в Константинопол, където донякъде се е формирал като личност - бил към двадесет годишен тогава. Всичко може да се побере в 500-600 епизода, като ще има циклична система за водене на по-маловажните битки, която обмислях неотдавна.
Езикът, доколкото схванах, няма значение за публиката, ако останалите работи в книгата са ок.
Какво смяташ, че е било различното в обществения строй от това, което очаква читателя? То за него не се и знае толкова много. Аз го виждам като преход към западен феодализъм - болярите гледат да си имат крепостници, трябва да осигуряват приходи за хазната, но ги скатават ако могат, поддържат си войски, ако не им стигат - наемат западняци или кумани. Даже няма да е лошо Калоян да вземе да върне старото българско устройство (като устрои на недоволните полет от лобната скала) или да въведе стратиотска система, за която е учил в Цариград. Или да въведе демокрация - разбира се, погубен избор.
За мен по-големият проблем е как ще се приеме нещо не толкова сериозно за болезнена тема като Историята, нали само тя ни е останала като национална гордост - мисълта, че навремето, с добри, вдъхновяващи лидери, държавата е била конкурентноспособна в световен мащаб.
За публиката в мое лице езикът има огромно значение.Езикът, доколкото схванах, няма значение за публиката, ако останалите работи в книгата са ок.
А за да не стават разминавания в дефинициите - може да ни тестваш с някой пасаж, написан по два (или повече ) различни начина.
Останах с впечатлението, че си запознат. Както и да е, ако излезе книгата ще си траеш.Да не говорим, че аз поне не помня да сме имали истински крепостни (но има голям шанс да бъркам!!!). Че сме били феодални е ясно - това си личи от владетелите. ... Но да, точния строй е странен и не съм добре запознат с него.
Не е нужно историята на калоян да се предава от първо лице, спокойно може някой историк негов съвременик да я пише в движение.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas