• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Как постъпвате с Елинор (Спойлъри)?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
05 Ное 2011 16:12
Shamajotsi
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Как постъпвате с Елинор (Спойлъри)? #35679
Честно казано не се чувствам мекушав заради това, че ми е било кофти, когато съм правил избор, който иначе не се отразява "негативно" на играта (сиреч, избор, заради който ще губя точки). Според мен дори това е истинската красота на интерактивните форми на изкуство - книги-игри, компютърни игри и т.н. Дори смятам за порочна практиката на всеки автор поне веднъж да си позволява да говори директно от свое име и директно към играча - "наказвам те заради това". Трябва цялата връзка между автор и възприемател да е индиректна и да се осъществява през света и героя. Дори може - както е случая с Елинор - да не става дума за директни наказания към играта. Котаракът убива Елинор, заради което дори получава кодова дума, която накрая дава бая точки, но описанието на цялата случка, както и на това, което се случва преди и след това, кара играчът да реагира емоционално по определен начин на собствените си действия, след като разбира до какво всъщност водят те.

Тъй като усещам, че рано сутрин (=рано следобед по студентско часово време) се изказвам крайно неясно, ще пробвам да съмаризирам каквото исках да кажа:
-Не ме кефи подходът, използван, когато играчът избира Котарака да пребие бившия си съекипник ("-20 т-ки, защото си мноо зле").
-Ултра много ме кефи подходът, използван, когато играчът Котарака да убие Елинор - "сигурен ли си, че искаш Котарака да извърши това? Ок, ето ти какво всъщност се случва, последствията и всичко. Доволен?".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Ное 2011 19:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Как постъпвате с Елинор (Спойлъри)? #35738

Shamajotsi писа: писа:
-Не ме кефи подходът, използван, когато играчът избира Котарака да пребие бившия си съекипник ("-20 т-ки, защото си мноо зле").
-Ултра много ме кефи подходът, използван, когато играчът Котарака да убие Елинор - "сигурен ли си, че искаш Котарака да извърши това? Ок, ето ти какво всъщност се случва, последствията и всичко. Доволен?".
Първо, много добър пост и изчерпателно предаване на гледната ти точка :)
Бях написал дълъг пост в "От кухнята" на тази тема и дава малко разяснения точно за въпросите в горния коментар. Не го пуснах още преди няколко дни, за да не се мешат разговорите, разви се по-сериозно темата за лицето и благодарение на нея успях да видя защо някои (и какъв тип) читатели не могат да усетят първото лице така, както аз го усещам като читател - като мой поглед, а не като разказ на някого за премеждията му.

Сега публикувам там и по цитираните по-горе въпроси и за морала, ако ви е интересно да прочетете мнението ми по въпроса:
viewtopic.php?f=74&t=1757&start=20
Извинявам се, че ви разводних малко хубавата темичка ;)

05 Окт 2012 22:14
metanoia
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Как постъпвате с Елинор (Спойлъри)? #62277
Аз без да исках гласувах, че съм й светил маслото, но всъщност, след като ми пусна (с 1 точка над минимума) и на всичкото отгоре не се оплака, че по време на заека си е припомнила, че е била изнасилвана като дете... сърце не ми даде да й тегля ножа. :(

Иначе тръгнах с идеята да я убивам, пък после да видя какво ще стане и как ще бягам. Даже се притеснявах да казвам на овчарчето, че отивам при нея, и ми беше голяма чуденка като цяло какво ще правя след като я ликвидирам. [offtopic]Между другото, не трябва ли накрая, ако съм взел кодова дума "орел" или "лек" да се измъквам, а не "сокол" или "лек"? Струва ми се по-логично да не ме гонят, ако съм я бастисал.

И друго - както казах, нещата се извъртяха по друг начин, даже наивно умрях при битката с генерала, но не съм уверен, че там нещата бяха 100% логична - в крайна сметка той можеше да е майстор на айкидо (нали беше кинта и двайсе, 40 кила с напикани гащи, логично ми се стори) и:
"точно преди да го достигна ме подпря с единия си крак в корема и ме хвърли зад себе си, използвайки собствената ми енерция. Ударих си гърба в ръба на едната от кошарите, което ме парализира за момент. Секунда по-късно противникът ми беше над мен с нож в ръка и ми преряза гърлото".[/offtopic]

www.smallbusiness.bg

28 Май 2016 13:15
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Как постъпвате с Елинор (Спойлъри)? #115725
Разбира се, че я спасявам. Не мога да си представя Книга без романтика (освен ако няма як секс в нея). Колко по-героично е аз да спася момичето и да бъда нейният бял рицар. Не бих казал, че ме заразява, тя отива при краля с цел взаимно да си помогнем - ако Краля я изсулша и й повярва Котарака със сигурност ще бъде възнаграден, а ако не - и двамата пропадаме. ОСвен това бих искал да накажа човека, който ме натопи и е в дъното на всичко, а той атакува ЕЛинор. Реално трябва да се забъркам във висшата политика.
Много бях разочарован когато разбрах, че в продължението Елинор няма присъства.

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.137 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност