• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
24 Ное 2011 12:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2433
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37412
Тъй като Абаносовия Дракон ми направи редовния номер, а именно качи се двойно като обем, намесиха се един куп нови герои, които не познавах (ще си платят скъпо преди края на книгата) и се появиха и допълнителни приключения, обемът на книгата заплашително нарасна - написал съм над 100 страници, (това е само текст, без илюстраци и допълнителните реклами, предговори, заключения, оценки, реклами и т.н., т.е. ако се отпечата сега би била около 140 страници). Въпреки това, дори не съм преполовил историята. По всичко личи, че за да се изпълни първоначалния план, книгата трябва да се раздели на две части. За щастие има много ясно разграничение на историята, така че това е възможно - приключенията на кораба и приключенията на "острова" (няма да кажа повече от това :) ).
Ако я разделя, мисля че е постижимо да я затворя до десетина дена и да се издаде около Коледа.

Новият план обаче, който се върти в главата ми, е да не я разделям, а да пусна една голяма дебела хубава книжка с цялата история, макар и по-късно. Ще нахвърлям тук плюсовете и минусите на първоначалния план, вероятно вие ще се сетите и за други.

Трудно ми е да реша, а трябва да го направя веднага, тъй като трябва да задвижа някои процеси и да ориентирам и посоката на писане, за да не изтърва сроковете на първия вариант. Затова и анкетата е само за четири дена (до края на седмицата).

- Ще трябва да се бърза, което ще доведе до натиск върху мен, илюстратора, първите читатели, коректора, предпечатника и т.н. - цялата верига - може да доведе до спад на качеството заради някой пропуск
- Правилата са доста мащабни и разделени ще е една идея по-напразно - двойно по-малко използване на уменията, правилата за битки и т.н. Макар и да използвате същите в следващата, ще изглеждат една идея по-нереализирани; което води до следващия минус
- Втората книга ще е пряко зависима от първата, безкрайно свързани са; ще има сериозен елемент на load - предмети, отношения, герой, случки... за прочелите първата ще е леко затормозяващо и ще е дилема, ако са я играли повече от веднъж откъде точно да продължат, а за новите ще трябва да се избере някакво най-усреднено започване или тест за започване, но и в двата случая няма да усетят книгата, като прочелите първата
- Трябва да се минава два пъти през всичките процеси за издаване на книга, което на вас не ви повлиява, но за мен ще е по-трудоемко; Всъщност, повлиява, ще трябва да дадете два пъти по 10 лева, вместо веднъж 13-14 (за едно и също нещо). Това няма да води до по-голям приход за мен, може би и до по-голям разход дори, защото нещата се балансират около нулата.
- именно заради тези по-големи занимавки ще имате втората част от историята по-късно, например вместо да излезе февруари голяма ще излязат декември първата и април-май втората
+ ако ги разделя ще имате първата книга по-рано, около Коледа
+ обемът и на двете ще е сравнително близък до Черният Нарцис (това не знам дали е плюс, но да речем от някаква естетическа гледна точка за вида на поредицата на рафтчето)
+ ще има една издадена книга-игра повече (ако имаме статисти и бройкаджии ще се радват :) )

Може би клоня малко към хубавата голяма и изпипана книжка, макар и по-късно - ще е поне 250 страници и по начина, по който се разгърна историята, мисля че феновете на "Черният Нарцис" ще останат доволни. Вярно е, че ще закъснее малко и за поредното обещание, но пък ще даде повече от обещаното и заплануваното, най-малкото като количество. За качеството ще кажете вие като излезе.
Не се заблуждавайте за протакване и бездействане, пиша на пълни обороти и наистина мога да изкарам книга с обема на Черният Нарцис около Коледа, просто сега другия вариант изглежда много примамлив и нямаше как да не ви го предложа :)

Какво ще кажете?
Зависи от вас в крайна сметка, за вас я пиша.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Ное 2011 12:36
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37418
Това е чудесно развитие на нещата от читателска гледна точка.

Колкото до въпроса - моля ти се! :D "Сроковете" в тази работа са фиктивни и нямат никакво значение - всички много добре го знаят. И едва ли ще има дори един читател, който да не се поблазни от голямото, пълно и изпипано приключение. Съдя по собствената си реакция като читател. :)

24 Ное 2011 12:39
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37419
Ал, предлагам да пуснеш половината, да има какво да играем, че е голяма суша :)

24 Ное 2011 12:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37420
Аз бих предпочел да има повече книги за да се вдигне малко настроението в общноста, ама щом няма да успееш за някой от панаирите по добре я направи голяма книжка.
Единственото което бих ти предложил е щом мачарока стъпи на острова да пуснеш първата част на бета тестерите, та да не се губи време докато си копаеш по втората част.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Ное 2011 13:03
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37427
Твърдо за ГОЛЯМА книга - чакали сме над 10 години за нови книги-игри - ще почакаме още малко: по-добре продуктът да е по-качествен!!!

24 Ное 2011 13:30
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37444
Голяма книга! Аман от малки продуктчета :P

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Ное 2011 13:41
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 133
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37450
И аз съм за голямата. Предпочитам да изчакам два месеца повече и да се порадвам на по-обемен, изпипан и цялостен продукт.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

24 Ное 2011 14:00
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37455
Твърдо съм за голямата. Аз имам проблем с малките книжки като цяло - трудно навлизам в историята, отделно, че изборите и разклоненията са по-малко.

Изпипай я и я издай, когато сметнеш за добре.

24 Ное 2011 15:12
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37459
Лично аз предпочитам да е една и по-голяма. Въпреки, че от финансово гледна точка ако ти е по-изгодно да е на 2 части, пускай я разделена. Все пак по-лесно ще се продава на 2 части по 10 лв (примерно), отколкото една книжка за 20 лв.:) Ама не ме слушай мен, аз съм алчен...

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Ное 2011 15:38
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37462
То като погледнеш чеклиста с плюсове/минуси то е ясно че по-добре една голяма книга, но погледнато в перспектива, аз съм твърдо за това да издадеш формата която ще ти е по-изгодна ( и съответно - по-вероятна да те стимулира за следващи книги)

Така че ако мислиш че може да реализираш някакви продажби отгоре ако хванеш новогодишната треска - цепи смело!

От друга страна, ако не мислиш че в тоя вариант ще се справиш да предложиш качество което да накара хората да искат да си купят продължението - по-добре не си рискувай репутацията

Аз лично ще си купя книгата/книгите и в двата варианта и цената въобще не ме вълнува. Двайсет лева разбити на няколко месеца са смешка, а 14 лева накуп би следвало да са нищо за всеки възрастен читател/ родител, който все още смята за ценно да купува книги на детето си.

24 Ное 2011 17:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37472
Ронин пак се цепи от колектива. :lol:

24 Ное 2011 18:00
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37476
Само Уейн го юркаме за срокове и то заслужено :lol: Тъй че - давай с голямата !

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

24 Ное 2011 18:25
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37478
И аз гласувах за голяма книга с изпипано приключение!

Едва ли помниш, но като пое да си модератор изнедоволствах, защото предположих, че това ще забави Дракона.Така и стана :( Сега вместо за Коледа да има голяма и хубава книга гласуваме в анкета дали тя да излезе по някое си време или да се събере набързо нещо там каквото е готово от нея та да има все пак за Коледа някаква нова книга :oops:

24 Ное 2011 19:10
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37479

Ейдриън Уейн писа: писа:
Ронин пак се цепи от колектива. :lol:
Нещо не ме бива по колективните изпълнения в последно време Всъщност, така ще съм на далавера, тъй като съм с pre-order, така че ще получа цялото приключение, а не половината :)

24 Ное 2011 20:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2433
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37486
Ronin, верно, че си на далавера, но си е заслужена при теб :)
Ваньо, помня, не беше толкова отдавна, но е наложително и все пак, неутрализирано от това, че сега "работя" автор на книги-игри, а не друго :) Всъщност, за Коледа още може да се издаде това, което беше първоначално планувано като обем (т.е. първоначалният план). Вярно, че е половината история, но е удвоената половин история, най-малкото. Факт е, че администрирането и модерирането ми отнемат време, но не се знае дали без тях щях да мога да пиша повече за даден ден, малко е особена комбинацията творчество и мързел.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (501 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от pycku
    • Today 02:31
    • Нощта на Върколака - Спойлери (32 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Ал Торо
    • Today 00:05
    • Схеми на всички книги-игри на едно място (8 Мнения)
    • в Работилница / Игрови механики в книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 22 Ян 2026 21:45

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност