• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
24 Ное 2011 20:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37487
По принцип искам голяма книга, с много епизоди. Котаракът ми беше твърде кратък :)
Обаче аз гласувах за две отделни книги-игри. Мотивацията ми е чисто маркетингова, по Коледа и Нова година се пазаруват подаръци много повече, отколкото два месеца след това. Със сигурност ще има хора, които ще искат да зарадват близките си с твоята книга-игра. Ако я издадеш по Коледа, смятам, че ще има по-големи продажби. А за да има книги-игри и занапред, трябва да се мисли за това.
Концентрирай се сега само върху първата част, направи я перфектна, издай я по Коледа - това е моя съвет.
За съжаление нямам инфо какво планира Уейн за Коледа, ако той издаде нещо, може би е по-добре да изчакаш тогава или да се кооперирате - 3 в 1 (списание и 2 книги) ;)

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Ное 2011 22:26
Lukavia
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37502
Два гласа за голямата. :)

24 Ное 2011 22:36
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37507
И аз съм за голямата, препрочитам стари книги-игри и забелязвам, че тези които не са със солиден обем трудно успяват да ме впечатлят. По-добре да почакаме още малко и да получиме нещо наистина добро!

24 Ное 2011 23:05
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37510
Голяма книга е равна на епик книга. Не искам някакви странни дребосъци, които просто като ги отворя вече трябва да ги затварям. Някак си не ми харесва така. Искам огромна книга, където 1001 нощ на Шехерезада да бъде като разказ от чукотската плевня :D

Избери своето приключение

25 Ное 2011 12:42
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37578
И за съм за голяма книга. Черният нарцис ми беше твърде кратка, изиграх я за час и половина, и не искам да става традиция да се издават толкова кратки книги.

25 Ное 2011 17:07
tonystarks's Avatar
tonystarks
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37636
Твърдо за голямата книга.

... For one who has not lived even a single lifetime, you're a wise man, Van Helsing!

25 Ное 2011 17:36
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #37640
За пореден път съм приятно изненадан от начина ти да комуникираш с читателите (може би защото вече съм предубеден, знам ли). Аз гласувам за голямата книга, както и за предложението на Вилорп за бета тестването на първата част - щото така ще се оптимизира работата, нали, а не защото ще видя половината книга няколко месеца по-рано :mrgreen:.

[offtopic]С риск да разбудя нечия параноя :mrgreen:, не те съветвам да се вслушваш в твърдения от типа на това, че сроковете са фиктивни и нямат никакво значение. Всеки, който е работил поне малко*, знае колко са важни сроковете - в случая с книгите от рекламна гледна точка. Лично моето мнение е да не следваш появилата се политика: "А, не спазихме някакви срокове. Какъв е изходът? Да почнем да ги спазваме? Никога - що най-добре не престанем да ги обявяваме". Понеже творчеството е непредсказуем процес, най-добрият вариант е да обявяваш срокове, когато вече разполагаш с почти-готовата книга, имаш илюстрациите и си горе-долу наясно колко време ще отнемат редакцията, корекциите, отпечатването... Така хем ще имаш достатъчно време за реклама, хем дори нещо да се обърка забавянето няма да е сериозно.

(Но най-добре да няма такова, разбира се ;).)

* В един предишен спор някой беше казал, че неспазването на срокове било масова практика при компютърните игри. Може и така да е, нищо не разбирам от тях. Дори при това положение обаче:

1. то не е масова практика, както по принцип, така и в книгоиздаването;
2. със сигурност вреди на създателите на игрите.[/offtopic]

30 Ное 2011 17:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #38185
Благодаря на всички, включили се в анкетата или изказали мнение :)
Отговорите ви бяха много полезни и вече работя по варианта за една голяма книга и си позволявам дори в момента да разширявам още историята с допълнителни ситуации, вместо да бързам да я затворя.
Абаносовия дракон е вече над 30 000 думи и се развива по-добре от очакванията ми - надявам се и на вас да ви хареса.
Ще ви държа в течение с прогреса му и благодаря за проявеното търпение и подкрепата!

30 Ное 2011 17:52
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #38187
За колко хиляди думи то беше първоначалния план?

30 Ное 2011 18:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #38189
За 40, щеше да е готов най-късно до края на следващата седмица с този темп. За сегашния нещата вече се размиват, но няма да е под 60к.

14 Юни 2012 21:08
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #56987
Някъкъв ъпдейт по статуса на книжката ?

14 Юни 2012 22:55
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #56999
Да :)
Първата част е готова от около 2 месеца и сега работя (мнооого бавно по втората).
Първоначалния план беше 40к за книжката, както пише по-горе, после се разшири и мислех, че няма да е по-малка от 60к. Само първата част е над 70к думи. Очертава се да стане поне 400 страници, като се надявам да оправдая закъснението поне с обем, за качеството вие ще кажете, но давам най-доброто от себе си.
Не мога да дам прогноза кога ще е готова, чудех се дали да не издам тзи немалка първа част отделно, но реших да запазя плана за 2те части в едно. Надявам се втората част да е далеч по-къса (примерно първоначално предвидените 20к думи). За нещастие с това удължаване не мога да си позволя да се фокусирам единствено върху книгата, както беше съвсем в началото и сега действам по няколко други проекта.

В крайна сметка, когато е готова ще е сериозна тухла, все пак трябва да отговаря на летвата, която новата книга на ММ и проект "Калоян" смятат да поставят. :)

Благодаря за интереса и се извинявам на всички, които съм разочаровал с пълната ми неспособност да предвиждам срокове и обеми.

14 Юни 2012 23:24
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #57002
Ако е първата книга-игра игра конкурираща песен за огън и лед може само да се радваме :clap:

14 Юни 2012 23:52
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #57005
Помисли си за Коледа дали ще си готов. Щото ще е много яко за всички през това зимно, но "топло" време да се кротнем вкъщи с нова книга-игра. Даже по-рано трябва, ще си делнете с Уейн таксата за есенния панаир на книгата и смело продажби. Като видях сега каква лудница е на пролетния, пък той бил по-постния, Брате! ;) , ще избиеш рибата. Особено щанд предлагащ основно само 2-3 книги, така привлича повече внимание. И Мишо да ти обясни как да си по-отворен към спиращите се пред щанда. ;)

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

15 Юни 2012 01:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #57023
Ами това за щанда мога да го обясня съвсем просто - има хора, подходящи за тази работа и такива, които въобще ги няма. Аз съм много контактен като човек, но имам задръжки да занимавам някого с нещо, когато той самият не е демонстрирал, че ще му е интересно (даже и с жените съм така :lol: ). Просто така ми се е формирала културата и манталитета и хич ме няма за стоене на щанд, установих го отдавна и се потвърди на един куп технически панаири и изложения - включвам се само на техническите въпроси. Човек трябва да е малко нахален за тази работа - част от професията си е.

За сроковете, надявам се да е значително по-рано от Коледа. Големият номер на нарастващия обем на книгите ми е, че нужното време не расте пропорционално. Когато си бях набелязал да напиша 60к думи си имах времето за 60, но сега останалите 40-тина се движат в пъти по-бавно, защото рядко ми остава каквото и да било време. Въпреки това любовта ми към книгите-игри не е намаляла по никакъв начин и нямам никакво намерение да се отказвам да пиша или издавам (нулева промяна в нагласата), така че рано или късно ще стане. Надявам се рано :) Ако ви кажа някакъв срок, само неволно ще ви излъжа отново, затова не искам да го правя.

Добрата новина е, че паралелно съм съавтор на един друг проект, свързан с книги-игри (които почти не ми коства време и със сигурност не повлиява на писането на Дракона), но за него ще ви кажа повече когато му дойде времето и се види, че ще го бъде. Базиран е отново в Крея и главният герой присъства в "Черният Нарцис", но не е Котарака.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.138 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност