• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли?

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
23 Апр 2015 00:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #104965
Бъркаш се, Роска, обозначаването и номерирането се прави, когато книгите са по-обвързани, примерно се очаква да познаваш герои и събития от предната книга като четеш следващата. Ако просто са различни приключения на даден герой, никога не са се отбелязвали с номерче - кой е номерът на "Коледата на Поаро" на Агата Кристи или на "Въоръжени мъже" на Пратчет и дори на "Еманципирана Магия"?
Вярно е, че Котарака е хибриден вариант, защото има хронология на събитията и буквално едното приключение почва там, където свършва другото, но са дотолкова независими, че да няма негативи от нечетенето на предната част. Естествено като се появят нататък герои, които са били намесени в предни книги, ще е по-яко ако си по-запознат с тях и света, но пак ще са достатъчно независими.
А и все пак това е и игра, можеш да играеш Tomb Raider 4 без да си играл предните 3.

Приемам въпроса за спорен, но отговора ми е - не, не ме притеснява, че някой няма да си вземе книгата по тази причина и не, не мисля, че някой, който си я е взел, ще се почувства (особено) прецакан за това, че не е чел първата. Притесняват ме по прозаичните неща като "Кога ще успея да я пусна" и "Ще се хареса ли, или ще разочарова" - средното положение също бих приел за провал, както и ако се приеме за по-слаба от първата.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Апр 2015 01:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #104967
Е, айде сега, само тва остава, по-слаба от първата...

Изобщо в последния абзац все едно чета Майкъл. :-) По-спокойно.

По последната тема: Котакът е по-скоро ''серия'', не ''поредица''. (Примерна терминология, за удобство.) Така че няма проблем, Роска. Като Валенс например, отделни истории. И НЕ като Асасините, които са ''поредица'' - силна обща история от книга в книга.

Вече това, че самият Абаносов дракон е клъцнат по средата на 2 части, го прави мини-поредица или двутомна книга и изисква човек да има и двете части. Недай си боже пък, ако наистина се прехвърлят толкова показатели - ще стане като в Калоян (за играта).

23 Апр 2015 09:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #104975
Ако не успееш за Панаира, дали ще я има за Алея на книгата в Пловдив - 9-14 юни ?

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Апр 2015 14:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #104995

Ейдриън Уейн писа: писа:
Е, айде сега, само тва остава, по-слаба от първата...
Ами да, то това е голям стопер за много автори, след като направят първа успешна книга дали ще повторят нещата. Не е за подценяване този фактор, може да се получи и при теб така с новия Валенс, живот и здраве ако излезе.
С всичко друго съм съгласен и наистина трябва много да се внимава в прехода между две такива книги - в Абаносовия дракон си има завършеност на цялата морска част и до голяма степен оползотвореност на почти всички действия/избори, а пренасящите се влизат като елемент в оценяването. Приключението на острова до голяма степен ще е независимо, а за читателите, които не са чели предната книга ще сложа няколко епизода и избора в началото, според които да получат начални статистики/кодови думи и нужната предистория.

Никса, не знам кога ще излезе, не вярвам да е за панаира - много съм уморен, липсва време, в което да мога да работя самостоятелно и да имам необходимото спокойствие, за да се концентрирам - като съм у нас съм винаги семейно ангажиран. За това мога например да седна да пиша 15 мин във форума или да гледам един филм с жена ми, но колкото и да искам не мога да вложа тези 15 мин ползотворно в писане или другите 90 в това. Иначе работата не е много.

24 Апр 2015 02:10
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #105006
Ами, аз говорех по принцип, но ако наистина говориш за Нарциса - аз определено не я намирам за особено успешна, незвисимо от колко ниска летва се водим. И винаги съм се надявал Абаносовият Дракон да е поне ТРИ пъти по-добра, иначе сигурно ще изгубя интерес като читател.

Според мен точно така и ще стане де, с Абаносовият Дракон (ще е поне 3 пъти по-добър), затова и сега недоумявам защо го принизяваш до Нарциса, че и надолу. Сигурно просто скромничиш шеговито. :-) (Или се презастраховаш, но от това няма нужда.)

А иначе, принципно, ако автор не може да надскочи предната си книга с продължението, по-добре да не се опитва изобщо. А ако се е хванал - ще трябва да го направи като хората. Така че не бери грижа за Валенс (ако наистина още ти минават такива мисли :-) ), ако не си заслужаваше, изобщо нямаше да се занимавам с него - що остава 3 години плътно.

Авторът е първият и най-важен човек, който трябва да е искрено убеден, че това, което върши, си струва усилията. Няма кой да го замени в това.

24 Апр 2015 10:02
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #105014
Като един от хората, които са чели новият Котарак, мога да кажа, че той ми хареса много повече от първата книга. При положение, че "Котаракът и Черния нарцис" е може би най-добрата книга-игра от Новата вълна и добре, че беше тя, за да започне отново издаването на книги-игри, то с нетърпение очаквам да излезе "официално" и всички да могат да я прочетат.

24 Апр 2015 10:28
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #105016
Както се вижда има разминаване в мненията ни за Нарциса, но въпреки това изцяло вярвам на Никсата относно казаното за Абаносовият Дракон. И аз нямам търпение да я видя, може би и затова точно се изказах така по-горе - не искам да е добра колкото Нарциса (абсурд!!), искам да е МНОГО по-добра, с всичкия екшън, мащаб и т н. :-) Нарциса си е само встъпление в приключението.

25 Апр 2015 18:04
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #105076
Аз пък като читател, който много рядко намира кусури в книгите (щото не съм черноглед и предпочитам да намирам хубавото, вместо да търся лошото) ще кажа че от новата вълна до сега няма книга, която да не ми е харесала. Естествено има по-добри и по-лоши, но цялостното ми впечатление е добро.

Естествено не мога да сравнявам книгите от периода 92-98 със сегашните защото тогава съм бил на друг акъл и съм имал друг поглед върху света.

Спрете да се заяждате за дребни неща! Ще си позволя да цитирам думите на Иисус Христос за вас:
"Лицемерецо, първо изкарай гредата от своето око. Тогава ще виждаш ясно, за да извадиш тресчицата от окото на брат си." (Ев. от Матей 7:5)

07 Юни 2015 22:38
rado_boy2001
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #106803

garich писа: писа:
Аз пък като читател, който много рядко намира кусури в книгите (щото не съм черноглед и предпочитам да намирам хубавото, вместо да търся лошото) ще кажа че от новата вълна до сега няма книга, която да не ми е харесала. Естествено има по-добри и по-лоши, но цялостното ми впечатление е добро.

Естествено не мога да сравнявам книгите от периода 92-98 със сегашните защото тогава съм бил на друг акъл и съм имал друг поглед върху света.

Спрете да се заяждате за дребни неща! Ще си позволя да цитирам думите на Иисус Христос за вас:
"Лицемерецо, първо изкарай гредата от своето око. Тогава ще виждаш ясно, за да извадиш тресчицата от окото на брат си." (Ев. от Матей 7:5)
Напълно съм съгласен с това мнение! :-)

09 Юни 2015 16:29
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #106823
Очаква ли се скоро да се появи на пазара?

Като един от пишещите знам колко е трудно да завършиш дадена КИ и после тя да се появи на пазара, но в същото време за много КИ в процес на довършване се чувствам по един определен начин... Както тинейджър влюбен до смърт в съученичката си, която обаче излиза с друг. После минават години, срещат се отново, но тогава никой от двамата не е същия. Моментът е загубен.

Сега старите автори изплуват от мрака. Даже блудният син Блонд се връща към попрището, но минаха много години откакто Уейн се появи от нищото. ММ прави сравнение с Месията. И много добре прави. С дългата си коса (и на моменти брада), дори физически приличаше на образа.

Малко се отплеснах. Както и преди години писах, за мен половината Абанос трябваше да излезе на времето и сега да чакаме следващата част. А има ли планове да излезе изобщо?

09 Юни 2015 17:18
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #106826
Ще излезе, сега този уикенд се очакват предпоследните илюстрации. Не го бързам определено, нямам физическата възможност, но не остава много работа по него. Още не се знае дали ще се работи първо за издаването по ПГ4 или по Котарака или паралелно, междувременно движа и някои други книгоигрови проекти.

25 Авг 2015 09:05
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #108162
Какъв е статусът на проекта? :-)

25 Авг 2015 09:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #108163
Препродукция.

25 Авг 2015 11:37
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #108166
Какво означава това? :-)

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

25 Авг 2015 12:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Нов план за Абаносовия Дракон - одобрявате ли? #108167
В случая обобщено за процесите преди влизане в печат. В момента се занимавам с 5 книги-игри, като Абаносовия дракон е последна в поточната линия, но там работата е повече при мен в момента, което означава, че бързо може да се свърши. Почти съм приключил с моята част по редакциите на "Зъби" и "Убежището", по "Вълча дупка" работя много активно в момента с автора, мисля с добри резултати, "Седемте живота на Мая" вече е изпратена на коректор и скоро влиза в предпечат и печат, а с "Абаносовия дракон" съм на ниво редакция от доста време, от скоро по-активно. Може да излезе и допълнителна работа по "Призвание герой представя".

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност