• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
06 Ян 2016 21:52
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111605

nixata писа: писа:
Aми нали следващата година се очертава руско-испанска при преводните, та затова не съм започнал още да чета френските. А и те ги пуснаха сега има-няма преди 5-6 дни. Двама от авторите са сред традиционните им. На единия (Outremer) може нещо да влезе в спсианието ви ако се стегна :-)

Може да се отцепят мненията в нова тема или да се преемстят в темата за френските книги-игри.
1. ми стегни се :-) чакаме го за брой 7, максимум за 8 :-)
2. Като ги прочетеш или поне прегледаш пиши (интересни са ми "чудовищните", ама да давай и другите)
3. Май наистина е по-добре нова тема

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Ян 2016 12:22
Слави
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111698
Между другото мненията на френските читатели са предимно положителни :-) Поздравления!

11 Ян 2016 12:28
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111699

Слави писа: писа:
Между другото мненията на френските читатели са предимно положителни :-) Поздравления!
Къде може да се четат мненията? (забелязал съм, че гугъл преводач превежда много по-добре от италиански на английски, отколкото от италиански на български, така че предполагам, че от френски на английски ще е разбираемо) :-)

knigi-igri.bg/shop/

11 Ян 2016 15:13
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111703
Поздравления за Торо и Ману и успех във Франция! :wink:

www.vesti.bg/razvlechenia/kultur ... ar-6048282

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

11 Ян 2016 16:16
Слави
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111705

kiril_ps писа: писа:

Слави писа: писа:
Къде може да се четат мненията? (забелязал съм, че гугъл преводач превежда много по-добре от италиански на английски, отколкото от италиански на български, така че предполагам, че от френски на английски ще е разбираемо) :-)

Пиши "Le Matou et le Narcisse noir" в Google и търси форуми и други сайтове, които излизат. Керо се е постарал да разпространи мълвата за книгата в доста френски форуми и в темите вече има мнения на читатели.

11 Ян 2016 16:20
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111706

kiril_ps писа: писа:

rdv1.dnsalias.net/forum/thread-2800.html

Fitz е никнейма на Керото.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Ян 2016 16:46
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #111707
Трябва сериозно да го почерпите това момче за целия труд, който е положил. (Керото имам предвид).

Гледам и не вярвам на ушите си!

28 Юли 2016 18:49
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #116514
За пред чужденците или,ако има други тиражи според мен би трябвало да се оправи единствената лека грешка в книгата.
На еп.107 и на еп.257 се взема една и съща кодова дума повтаря се едно и също действие - ако на еп.257 се добави ''запиши отново цяр'' и после отново да се добавят още + 10точки за нея в края ,ако си я взел и книгата става перфектна.

29 Юли 2016 10:20 29 Юли 2016 10:22 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #116530
Има други грешки, виж ератата на сайта :)
Иначе това с вземането на една и съща кодова дума не го приемам за грешка, в случая на Котарака е и подсигуряване, защото не е сигурен кой/кое какво му носи. А точките накрая са за отстраняване на ефекта, така че си е редно да са веднъж.

Иначе мерси, по-скоро като корекция на посоченото бих пояснил в правилата за кодовите думи ако се вземе кодова дума, която играчът вече има, да не прави нищо, както и ако трябва да задраска такава, която няма, да не прави нищо.

03 Юли 2022 18:23 03 Юли 2022 19:09 от Radko.
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис #140299
Интересна, но лесна. Така в едно изречение бих описал Котаракът и Черният надпис (2011). Може би бих допълнил, и кратка. Но това всичко не е негативна критика, защото я изчетох/изиграх на един дъх и определено ми хареса. Като стил на писане и игрова механика. Много от кодовите думи останаха неизползвани през играта, а някои получих втори път, което не знам дали е търсен ефект или е бъг в системата (ЪПДЕЙТ: прочетох предните коментари и ми стана ясно какво-що, по-добре късно, отколкото никога - това за акъла :unsure: ). Прегледах кратко описание на преработената версия, в която са добавени умения, но да си кажа честно, според мен и без тях книгата си има своите достойнства.

Като недостатък определям малкото отделено време (текст) на второстепенните герои и липсата на развитието им. Овчарчето бе добър и лоялен другар, но какво предизвика симпатията му към главния герой не става ясно. Джуджето Киро също можеше да получи повече внимание, а трансексуалният елф тоже. Признавам, впечатленията ми са от едно изиграване, но няма как да я повторя толкова скоро, защото както казах е кратка и все още помня къде какво и как съм изиграл и вероятно бих бил повлиян от предишните си избори и не бих разнообразявал. :side:

В книгата има баланс между литература и игра, изборите и резултатите от тях бяха до голяма степен логични и закономерни. Може би най-голям недостатък виждам в това, че увеличеният съспенс в края на историята не завърши с разправа с първопричината за цялата история от началото. Т.е. нямаше същински епилог, който вероятно е замислен като край на цялата поредица. Все още не съм чел втората книга от историята, така че там може да вкарано пояснение и разширение, но все пак си заслужаваше да се случи разплитане около целия заговор и лошите намерения на лошковците. :huh:

Сюжетът като цяло е може би добре познат, сирак младеж-крадец попаднал в неподходяща среда, с тъмно минало.. и не много по-светло бъдеще. Да си кажа честно, не се сещам за друг подобен сценарий, освен от ролевите игри. Странно как не е екслоаптирано в старата вълна още навремето.

За статистиката, пък и за пред аудиторията, да се похваля и аз сам - 90 точки, което ме вкарва в графата нечовек. :lol:

П.П. Като новак в книгите от новата вълна съм се наел да ги чета хронологично по дата на издаване, затова и общото ми мнение ще е съобразено с периода на излизане на творбата. Все пак първопроходците заслужават палче нагоре дори само за мерака. :woohoo:

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ze BG, Etom

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти