• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Критики и заяждания за Нарциса

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
03 Апр 2011 00:02
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Критики и заяждания за Нарциса #7254
С последното изречение ми стана любимия автор :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Апр 2011 10:13
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Критики и заяждания за Нарциса #7265

aToro писа: писа:
Замислям се за кодова дума "16+" :-P

Аз също не съм любител на цензурата, ще видим как да намерим златната среда (то май проблема е, че няма). Така като гледам аудиторията до момента ми се струва, че може да се направят още една две крачки в тази посока без да рискувам разбиване на детски психики :)
Няма такова нещо. Детските психики не се разбиват по този начин. Това са лъжи. :mrgreen:
Сериозно, не знам на кой му е хръмнала тази тъпа идея(визирам някои видни психолози).

aToro писа: писа:
А и те дори децата са се нагледали в наши дни на всичко подобно... малко повече кръв или пък еротика в литературна форма определено няма да е нещо особено за тях...
Естествено. Даже не 16+, ами 14+ си е най-подходящо определение. Децата не са толкова крехки, колкото си мислите.
Трябва да се знае, че аз съм върл противник на всякаква цензура. Ако зависеше от мен, СЕМ и всякакви подобни цензуриращи институции изобщо нямаше да ги има.
Таа, ако си мислиш да вдигнеш летвата - давай смело! И дано да разбиеш представата, че книгите-игри трябва да са насочени само към мълчуганите.

03 Апр 2011 15:07
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #7284
12+ е най-точно... май скоро не сте общували с хлапета, които не са ви роднини ;)

03 Апр 2011 15:15
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Критики и заяждания за Нарциса #7291
Без плюсове бе. В Пустинен Огън на Боби имаше подобни сценки в пустинята, макар и по-директни. Човека не е написал нищо, нужно за цензуриране.

03 Апр 2011 16:53
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #7296
Няма нужда от цензуриране. Никъде, никога!

03 Апр 2011 17:17
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #7300
Между липса на цензура и просташки език има голяма разлика.

04 Апр 2011 11:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Критики и заяждания за Нарциса #7412

Въпреки това, последователните скърцания се впиваха в ушите ми като гърлен бебешки плач в майчини.

Въпреки това, издънките на редактора се набиваха в очите ми, като интервю със Сим Николов на сайт за книги-игри. :evil:

Поне на няколко места самата конструкция на речта е FUBAR. Сега не мога да ги изровя всичките, но се сещам за поне още едно - би трябвало да се каже "прислужвам", а не "прислугвам", освен ако камериерката не трябва да е преднамерено неграмотна.
Като учехме български език в училище една от кадърните даскалки ни казваше - "Ако не сте сигурни как да кажете нещо, кажете го простичко и кратко - така шанса да се объркате е малък." В случая изключвам Сашо от отговорност, защото както споменах горе, за редакцията си има други сътрудници.

Освен тия неща забележки към книгата нямам. Някой спомена за липсващи 5 точки до максималния резултат, но не мисля четова е кой-знае какъв проблем, мисля същия дефект имаше и в "Хлапето с револвера".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

04 Апр 2011 11:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Критики и заяждания за Нарциса #7419
Твърдо и двете критики са към мен. Първото Е малко FUBAR, но го считам за граматически валидно, въпреки че конструкцията е остаряла и в стил "литературно-поетична" (не идва естествена за читателя). Просто реших, че ще е по-интересен изказ, но изглежда е прекалено завъртяно и дразни.

За "прислугвам" ми беше отбелязано от коректорката, но държах да остане така. Това е пряка реч и не мога да го валидирам като критика в този вид, в който е поднесено. Диалектно е - това вече може да не се хареса на всеки, но точно това е начинът, по който говори Раяна и стилът й на изразяване е взет от реален човек, който познавам. Пак казвам - може да не се хареса на всеки, но така говорят някои хора в творчеството ми :) Мен пък не ми допада всички в едно произведение да се изразяват четливо и ясно, граматически коректно и т.н. При половината български филми, особено от новото поколение, това е едно от основните неща, които ме кара да замеря телевизора - всички се напъват да произнесат всеки звук и дума максимално перфектно, а всички тинейджъри лаят по един и същ тъп "Део" начин. Нищо общо с действителността.
Отнесох се малко... :D
Та, my point was, книгите ми целят да са по-реални и земни в определени отношения, а в реалният свят има хора, които казват "прислугвам". В моя свят Риана е една от тях.

Благодаря за критиката, това второто е изключително интересен въпрос и сигурно ще пусна тема за диалектната пряка реч. Но, ако трябва да сме честни, да я махна от стила си на писане ще боли като ампутация на крак без упойка...

04 Апр 2011 11:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #7422
А, сетих се още нещо - когато Котарака решава за себе си да приеме задачата на Веялс мислено отбелязва че "Ножа е опрял о кокала" - принципно е подходящо като популярен израз, но Котарака почти никъде не се изразяваше на елементарен език - спомням си това място и още едно, където предполагаше че един от колегите му е "по-печен", навсякъде другаде повестованието вървеше много "литературно".

Ако приемем че повестованието е разказване от първо лице, т.е. един вид пряка реч, и всичко идва от устата на героя разни стилови забежки много бият на очи.

P.S. Отново отбелязвам - ако пряката реч е преднамерено диалектна - всичко е точно. :) Като овчарчето Митъл, например.

04 Апр 2011 13:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Критики и заяждания за Нарциса #7434
Прието :)

04 Апр 2011 15:11
RudeBoy
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #7469
Тоя овчар при мене имаше нулев импакт я кажете в крайна сметка каква му е ролята добър ли е лош ли е ?

08 Апр 2011 10:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Критики и заяждания за Нарциса #8222
Понеже обещах че ще пиша и тука. За бога братя не се правете на професионалисти! Вие сте лесно влюбчиво момче и това дали сте корави пичове дето не се огъват и не издават другарчетата няма никакво значение. Да не казвам друго, че може да се издаде нещо от сюжета. Авторът е заложил същата клопка като Майкъл в първата си книга, ако решиш бързо и точно да свършиш работата накрая гориш, защото не това е била идеята. Разбира се това го разбираш след първото изиграване.
След като разкостих бумажката ме подразни и това, че има още един два варианта да се измъкнеш но те са доста грубо отрязани. Ясно ми е че е заради продължението, но все пак ме подразни.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

08 Апр 2011 10:40
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #8226

Вилорп писа: писа:
Авторът е заложил същата клопка като Майкъл в първата си книга, ако решиш бързо и точно да свършиш работата накрая гориш, защото не това е била идеята. Разбира се това го разбираш след първото изиграване.

Грешно. Ако минеш качествено момента с проследяването на Леголаста може да научиш доста допълнителна информация относно ситуацията в която е натикан героя ти. А за да стигнеш до "заек" не трябват толкова много точки отношение (т.е. - възможно е да си го играл тИмИрут до към средата на играта, да кажем...).

08 Апр 2011 10:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #8233

Радо писа: писа:
Принципно би трябвало да изхождаш от идеята че има нещо гнило и да очакваш преебавка затова поне за мен нямаше логика да свърша съвестно работата при такива начални условия.
Едно е да стартираш контракта потърсен като специалист съвсем друго е да се окажеш притиснат от обстоятелствата след очевидно нагласено прецакване в самото начало.

Като се има в предвид че се наем да свърша работата, дори да съм притиснат то обстоятелствата значи идеята не е да бягам без да я свърша или да лижа ухото на жертвата. Незнам дали беше от Леон, но пак беше филм за убийци където се казваше, че ако искаш да си свършиш качествено работата не трябва да се сближаваш с жертвата. Личните чувства пречат на професионализма.

Друг е въпросът че първоначално се дърпах и отказвах да приема поръчението, но накрая склоних в кът сцена. И да дори да съм притиснат те искат мен да да направя нещо, което означава че не могат или не смеят да си го направят сами, а това определено ми дига цената.

Цвят за модериране

08 Апр 2011 12:50
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Критики и заяждания за Нарциса #8241
Това разправям, ако не си плямпало и не се набиваш на очи няма как да завършиш жив.

Цвят за модериране

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22
    • "Мината на Орките" е вече налична за сва... (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 02 Юли 2025 21:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност