• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
03 Окт 2011 22:52
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #32779
Този коментар е маркиран за аудитория над 18. Внимание непадагогическо съдържание!
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

А да и абсолютно, напълно и неотменимо е забранено този коментар да го четат жени. Поради неизвестна ми причина мъжкарските приказки днес се приемат за сексиски. Но понеже знам, че това нещо жените никога не се подчиняват на правила, някой думи са обяснени в скоби, за да не създават грешно впечатление, а употребата им е напълно нарочна.

Преди да изредя глупости на камари да си вкарам трети disclaimer, защото така е модно в тоя форум. Всичко надолу си е мое мнение и не претендирам да съм прав освен за себе си. Книгата изключително много ми хареса, за което доказателство е, че я четох до 3:30, време в което близките две години не съм лягал, а предната вечер легнах в 22:00.

Абсолютно съм съгласен с предговора на Уейн. Това е книга игра в най-добрите традиции на жанра и Торо се е постарал адски много. Не прочитането ѝ от фен на жанра е загуба, прочитането яка зарибявка по света на Крея, макар той сам по себе си да не е оригинален, а "обикновен фентъзи свят".

Може хич да не си проличи на долу, аз харесвам много котарака и смятам качеството му за много добро. Всичките ми забележки всъщност са много дребни, макар многословни и по никакъв начин не влияят на играта.

След като направих уговорката и ограничих и без това липсващата детска аудитория да го отпочвам. Ще описвам нещата дето не са ме накефили, защото останалото е ясно, че ме е разбило от кеч (disclaimer №4, бройката е необходима имайки предвид, какво се каня да пиша).

[offtopic]Един малък детайл. Само на мен ли ми направи впечатление ударената буква "И"? Така като гледам е извадена от друг шрифт, което по принцип е обща практика, но доколкото преценявам в книгата е ползван стандартен Таймс ню роман, а той си има ударено "И" вече шеста година. Другото, което ми направи впечатление е ползването на правилно наклоненото ударение (и́ – този символ), което е изключително рядка практика, където традицията е на обратно наклоненото ударение. За щастие изписването на това ударение не е грешно граматически.

За компютърджийте ще дообясня в категориите на уникод. Говоря за буквата "и с надреден знак във вид на ударение". В българската печатарска традиция е наложено (но това не го прави правило) "тежкото и острото ударение" (U+0300 и U+0301; да две са, подобни, по-често е тежкото) т.е. ударенията да се изписват така: а̀, ъ̀, ѝ, ѐ, у̀, о̀, ю̀, я̀, л̀, р̀. Последните две при диалекти, а не книжовния език, където е забранено да се удрят съгласни.

Възможно е също и ползването на "меки ударения" (U+0301) или познато на нас не лингвистите с "combining acute accent" или най-вече просто като "acute" (сиреч второто наричано остро). Това е и ползваното в книгата, сиреч знака "и́". Да са живи и здрави от БАН, че са вкарали ударенията в трети и четвърти разряд и мога да си ги пиша нормално, а не да правя хакове или сам да си до настройвам подредбите, което е лесно и бързо де.

Въпреки, че не е от никакво значение, ми стана интересно, защо е взето това решение. Това е първото печатно издание, в което го виждам. Не е грешно и е по-симпатично. Просто ми е интересно поради рядкостта му в практиката.

// след публикуването забелязах, че форумната система не изобразява правилно ударени букви различни от "И", което е адски учудващо, но поне се разбира, за какво иде реч.
// а разбрах не може да обработи правилно запомняне/слагане (copy/paste), ако ги удриш в него работи. Даже показва двойното есперанто ударение, тоест удареното ударение.[/offtopic]

Първо за корицата и картинките. Корицата е много готска, ама невзрачна. ММ е прав, че на щанда няма да бъде забелязана. Нека Торо помисли за следващата книга, дори само да "изплагиатсва" червените на ММ, пак е кяр.

Картинките са ужасни, но не защото са грозни с изключение на картинката на мадамата дето е… е бати (по-голям брат) вещицата, все едно гледам Памела на стари години. Не върви нашето героинче да е толкова зле, като на 52. Е на 160-та стр. се е поправил и има една дето по-става за… така де, мъже сме сетихте се. Само не мога да разбера защо на 158 мяза на елфка не като за деца много. На всичкото отгоре е различна – вимето по-малко, косата друг цвят, лицето по-остро. Все едно е друга бригадирка, не наш'то м'иче.

[offtopic]Което ме подсеща, че секси нощничката е прекалено съвременна за "средновековна", но за щастие Крея е измислен свят и може такъв отстъп от "канона".[/offtopic]

Явно художника до сега не е правил илюстрации за книги и не е знаел, какво е крайното качество. В личен разговор на Торо му казах да каже на своя човек, следващия път направо в степени на сивото да рисува, като не ползва много-много близки нюанси. Дори под ужасния печат съсипал почти всички детайли си личи, колко е добър художника. И имаше и такива дето и така бяха перфектни, например тая на стр. 149.

[offtopic]Като започна в една тема за картофени манджи и кафета та да кажа. На никой ли не му направи впечатление, че в Крея люпят семки? Е все пак е измислен свят и може, просто отбелязвам.[/offtopic]

В началото разпитваш елфа. Аз реших да го питам за самия него, защото другото знаех, че ще наваксам. Е не наваксах за това да се пазя от капитана, ама и без това беше ясно да стоя далеч от силоваците. После се оказа, че и за елфа се наваксало, нещо повече не ти се признава заслугата от първия разговор, както ще стане ясно в края.

Това ми помогна, защото още преди да тръгна на мисия в града, знаех, каква ще е. Лошото е, че се оказа педеруга, което за елф си е бас (облог) и подигравката, ама това си е Крея и Торо си решава. Но в крайна сметка от тези разговори нищо съществено все пак не последва. И трите трябваха да имат някаква кодова думичка, която да помогне поне в един момент.

Аз например целИвах ръка, а пък то за туй не било като онуй и взех по-малко. Как така благородничка не би ме нахокала и заръчала бой с пръчки, ако си седя или не целувам ръка не знам.

Смятах, като съм изпечен Али Баба трябва да крия миналото си и да разказвам някакви съвсем напудрени в стил турски сериал, как съм тъпак стигнал до тук от глупост. Колкото и да избирах такива неща, моя човек пееше като синигер всичко дето не бих казал.

Оказа се, че ако се бях направил на Алексей Петров и снасях пред ченгела, курвето и пастиря като поп щях да изтребя с чук и трион рибата в мексиканския залив. Бах се (велик композитор) в конспирацията, ако от тук куцо, кьораво, сакато ме знаеше до девето коляно, как аджеба в следващите книги да стана шибаният (наплясканият) Дон Корлеоне???

Е има възможност освен пачата (вкусно ястие от свинска глава и крайници) мога да претрепя и овцо-пасящия, за да покрия следите, ама не мога да порна "недосегаемият", а дори да можех, той сигурно вече щеше да е разпространил информацията, че съм плямпало.

Добросъвестността ми задължава да кажа, че пред кукеря мога и да не пея, ами да го ментя и пак щях да се сдобия с вишновка. Ама това си е няк'ва дива кръпка. Или мицифайките са такива (а специално тоя ченгелар го описваха, че хич не е тъп), за каквито ги мисли народа или Торо по някаква причина нарочно ми подарява тръпчивия плод. Аз залагам на второто. Наистина е ни в клин, ни в ръкав.

Бях се нанесъл в самостоятелна стая, защото реших, че щом твърдо бях решил да свърша работа на куката и ще убивам кучката (женски род на куче), трябва да имам простор за действие. Оказа се било грешка. За щастие тази грешка лесно се изправя и логично, ако се държиш добре с овчарчето (абе това не Ви ли мяза на оня мангал Митал по име? Дали е случайно? Същия келеш е като оригинала.). Е размисъла не беше напразен, не трябваше да се обяснявам на метъла като получих нарциса.

На 118 имаш възможност да сваляш пичето (женски род на пич, издънка на дърво). Ако го направиш, трябва да имаш над 24 точки отношения. До тоя момент максимума ти е 30. Аз имах точно 24 и не тръгнах по тоя път (инстиктивно вярвах, че са малко и не сгреших). Тук вдигаш с двадесет левъла. Ако кажеш истината имаш още един шанс. Там обаче се искат 30 точки. Припомням, че ако не си я свалял това е абсолютния максимум, а за да си я свалял трябва да си бил близко, тоест не можеш да наваксаш от свалката. Тука удряш джакпот с 25.

И накрая, ако приемеш да се правиш на Щирлиц (минавайки през джакпота автоматично си приел) добавяш едни мизерни пет точици. Само за 3 игрални епизода, ако си бил на макс (30) биеш уя (букви №№ 20;30 от кирилицата) в 80 само с две решения. Ако не си излизаш с нещо малко и мизерно. В моя случай с 29.

Чист късмет е, че и за двете ситуации прецених, че няма да ми стигнат точки и не влязох във въртележките. Защото както си бях точно с 24 щеше да издухам парчока да я сваля и нацукам. Пък и само за добиране до тет-а-тета се набичих на косъм с две точки. Можело с по-малко и решетка, ама май тая решетка се вземаше лесно, защото аз я имах, а например нямах такива като знаме и вишни.

Знаме поне се наваксва, макар със странно продължение на твое решение, което също мяза на кръпка. Самото знаме си взел, ако си сторил постъпка със смелост и безотговорност. Но пък точно това знаме или неочаквано развитие на заяждане ти донася (поне в моя случай) двете драгоценни точици пускащи те на изглед по монокини със стопанката.

Да се ненадяваш как едно здрависване ти носи три пъти повече точки от букет цветя, а за първото по принцип наградата би трябвало е да ринеш тор в обор поне седмица. Е вярно цветята опосредствено ще ти донесат цяр, ако си умен и лек, ако си тъп плюс други придобивки сред раята.

Тъпото е, че до този момент получаваш 6 точки за гениални решения и то две (аз такива нямам), а тука прас от воле петдесе'. Това е нещо като супер бонуЗ, защото 45 от тия точки можеш да вземеш единствено, ако чичо ти е Казанова. А за нещо дето е логично да направиш, взимаш почти колкото за най-доброто си представяне до момента.

А пък изобщо, за да се добереш до петте трябва да си имал преди това поне 22, което си е над средното, но дори женен балък като мен имаше две отгоре. И то ги имах може би заради това, че по невнимание бях прочел, че за макс точки, трябва да губя на карти. Няма как да знам, иначе бих ли го сторил. Може би. За моя радост не помнех колко и загубих само една. Аз съм мъж да го Ева (библейски персонаж). Ама то при така зададен въпрос е ясно, че трябва да пускаш фандък.

Сега вярно е, че като ти има доверие по-бързо се печели точки "омекнали колена, разтворени бедра". Обаче нещо пък много се вдигна инфлацията. Разбирам за тия двете неща да дигнеш по 10 точки, ама ти с единично действие си докарваш по почти колкото си имал, а с двете заедно почти утрояваш. За щастие тези 50 точки не влияят на крайната оценка.

За нещастие вече знаех, че Тано е лошия, ама за щастие играх правилно и го научих сам. Знаех де да диря пича. Беше елементарно. Станало е патаклама и той се крие в миша дупка. А и при Тано се качих по фасадата и перваза. Не знаех, какво ще намеря, но знаех, че не искам да ме виждат посетителите на заведението, дори да не бяха изпечени мошеници, каквито бяха. Втората ми преценка се оказа грешна и това нямало значение въпреки, че все пак сглупявайки да влезеш е възможно да духаш (като вятъра), но по друг причина.

На 183 може да се стигне падайки от покрива, но с уговорка с Хайнс. Тогава историята дето му я разказваш изобщо не е вярна. За в такъв случай може би трябваше да се добавят малко мъгляви думи, като например "това беше, което ми хрумна, че може да разкажа". А има още доста варианти да стигнеш до тук, включително няколко с убийство.

Някой може да каже, че избора при 159 водещ на 191 и 197 до 215 е фиктивен (слизането до терасата от покрива), но според мен не е. Той е награда, че си избрал правилното и не можеш да сгрешиш.

Радващо е, че дори да не се будалкаш с глезлата може да стигнеш успешен край, ама тогава трябва да си доносник, което никак не благоприятства една успешна, престъпна кариера. В крайна сметка това е успешна тактика, защото отношението не влияе на крайната оценка (ако не броим десетката за заека), но определено ми е необяснимо.

Интересен ми е епизод 196. Там указанието е, ако имаш лампа и изгнаник на 199, но няма какво да правиш, ако нямаш. А и лампа трудно би имал, защото я получаваш в алтернативния на 196 (просто зарязваш пастирчето) избор при 154, в който се измъкваш докато спи (203).

На 182 например не е ясно дали да си запишеш лампа, ако имаш и изгнание, и крило, какъвто е моя случай, но добре, че аз все пак не живеех с него, но друг би минал наистина от там.

Самото ми изгнание беше нечестно, защото го получих заедно с цяр от Митъл, след като му бях спасявал задника и му се бях мазнил, а не например да я получа в гората или за някоя щуротия против него. Добре си избрах да не живея с тоя лигльо. Той ти го вкарва горе-долу винаги. Има само един шанс да ти помогне и тогава пак ти го туря изрода.

Ако сега играех втори път, изобщо нямаше да припарвам до тоя урод, само вреди, ако си свързан с него. А цяр оказва се може да си намериш още два пъти и то едновременно, без да ти се набутва изгнание. Поне е добре, че то не участва в крайната оценка и при добра игра, няма да ти навреди.

Не връщам си думите. Ако играех втори път щях да му стана съквартирант само, за да заколя гадното нищожество. Минавайки през покрива е все тая дали имаш тайни. Малкото му лекенце…

'Убаво е, че стигайки при мадамата на 215 оная адска цифромания горе не играе и може да джиткаш с нормални точковци, 'щото макса е над 27, а както казах багабонтин като мене имаше 29. Което ме навежда на мисълта, ко' му е толко' важно на тоя заек от 235?

Ако на 221 съм порнал порториканската (ухо до ухо), няма как да ѝ изсипа в гърлото отрова, защото съм ѝ прерязал гръкляна. Мъничко е, ама дразни.

Ако случайно стигнеш до спасяване (какъв балък), не можеш да разчиташ на Рикас, ако нямаш видра. И защо? Ами аз съм си говорил с него и съм го видял да бере цвята, ясен ми е като хладна лятна утрин. Не нямаш видра, ходи при майка си. Добре, че я утрепах тая гад да нямам такива избори. При това да се похваля утрепах я в единствения вариант, когато не получавам орел.

Е то добре, че я убих, защото ако не бях щях да имам една смърт. Нападнах Делмар с юмруци считайки, че е по-бързо и безопасно. И въпреки, че го цапардосах няколко пъти, не само не падна в несвяст, но дори успя да си извади ножа и да ме набоцка като подготвена за изпичане баница.

Изобщо нашия котак хич не го бива и е доста хилав. Една ръкопашна битка не видях да спечели освен, че смаза от бой аверчето си, което по принцип изобщо не му се възпротиви и за който единствен успех накрая го наказват?!? Само някой да му 'сегне и нашия е аут. Ако не утрепе някой в гръб или след като го е лашкал, направо му го начукват (като пирон).

Не мога да разбера как такъв съпиняк, някой ден ще е шеф на подземния свят. Да кажеш, че е млад и глупав. Няма такова нещо, нашия е в разцвета на силите си. На двадесет е, бърз и силен, какъвто само след пет години вече няма да е. И уж има завидна кариера. Чушки с дръжки. Нищо няма. По-неспособен е от квартален пияница. Кекав като старец.

Така и не се каза в 253, какво се е случило с Хрисам (случайно ли звучи като хрисим?) та не дойде. То ми е ясно, че следващата ще е пиратска и без негово участие, ама щеше да е добре някоя думичка. Открили са го, някое келеменце го заколило и така, а защо не и пред очите ми.

Накрая в оценяването също има неща дето не ми харесват. За рицар грабиш петарка? Обосновката ми няколко пъти нагоре. За цяр 10. Аз не видях възможен благоприятен изход без цяр. Защо се награждава? А аз като имам два 20 точки ли да си пиша? И за малко да имам три. Не си писах. Писах си 10.

Не съм съгласен и за орел. Камо ли пък да е с такава яка премия. Има точно в три епизода дето може да го получиш. И при трите успяваш да претрепеш голямата бяла птица (но не лебед), като почти си проваляш мисията. Ако не си песнопойка и задължително (или само) крадец по рождение в тези варианти абдикираш от живота.

Единствения изход при който хем мориш усойницата (вид змия), хем изпълняваш задачата професионално и без последствия орел не ти дават. Е дават ти заек, ама за него 10 точки дават само, което нямаше да е зле, ама пустия орел окепезва работата. Орела точно обратното, трябва да е като Петкан дивака да те накажат. Аз бях много горд, че не го взех.

По тоя начин завършвам с 65 точки, което е втората група, въпреки, че перфектно си изпълних мисията, питката (в тая дума имам правописна грешка със съседни при фонетиката букви) е мъртва, а аз корсар. Заради несправедливостта с орела приемам, че все още ги умея тия работи и съм завършил с шестица.

За разлика от ММ обаче не смятам, че точките лесно можеха да се заменят с кодови думи. Самите точки "отношение" не влияят на крайния ти резултат, ако изключим премията със заека и опосредствано сокола. От моя гледна точка е добре, но някак си обезсмисля лудата въртележка в гората, която така и по никакъв начин не повлиява на играта. Може би едно трудно прекрояване с кодови думи щеше да е по-полезно. Половината ти игра (да не кажа по-голям дял) ти е да се правиш на сваляч, а това не се отразява в класирането.

Заключение.

В тая книга игра има много игра да Ева (помните Едем, библията, змията, листото и ябълката). Има много приключенски дух. Има много сгодни избори. Има преиграване. Има омаен нов свят. Има пристрастяване. Има… Благодаря Торо, че след толкова много години ми върна старата тръпка.

А аз веднага залавям педеефа.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Окт 2011 18:50
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #32895
Много яка рецензия. :D Колко време го мисли това - определено ако е останал още някой от тук да не е чел котарака веднага ще поправи грешката си след пространното ти резюме
Ставаш за рекламен агент :)

04 Окт 2011 20:05
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #32909
Водих си някой бележки докато четях, а после за около час обобщих мислите си и около половин час изгладих тук-там някоя мисъл. Все пак не мисля, че ставам за рекламен агент, а рецензията е нарочно в споилерите, защото не е добре да се прочете преди изиграване. Би развалило кефа. Аз по случайност разбрах само две неща предварително и ми беше кофти на някой места. Иначе нови читатели те първа ще има, нали започва втора вълна? Ние тука старие кримки не сме на мода. Нещо сме като твърдия електорат на партийте.

05 Окт 2011 15:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Topic Author
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #33000
Мерси за изчерпателния коментар, беше ми много интересно да го прочета внимателно.
Гледах да подбера кое са по-скоро въпроси и кое по-скоро коментари, може да не съм се справил добре, но ето го отговора в общи линии:

Първо, удивен съм какво впечатление ти е направило "u'" и коментарите ти са много полезни, ще гледам да ги имам предвид още за "Абаносовия Дракон".
Нещата са доста прости - в началото шрифтът не беше Times New Roman, нямаше "и" с ударение и се наложи да Insert-вам символа. Този пасваше завидно добре като визия на конкретния шрифт, макар и не перфектно. При предпечатната подготовка и минаването към Times просто не сме се сетили за този момент, това е всичко :)

Аз например целИвах ръка, а пък то за туй не било като онуй и взех по-малко. Как така благородничка не би ме нахокала и заръчала бой с пръчки, ако си седя или не целувам ръка не знам.
> Тук искам само да отбележа, че най-много точки Отношения в случая не се получават при най-стадартния или подобаващ вариант, а този, който допада най-много на Елинор и избрания й характер (а тя има такъв) ;) .

Да се ненадяваш как едно здрависване ти носи три пъти повече точки от букет цветя, а за първото по принцип наградата би трябвало е да ринеш тор в обор поне седмица.
> Има едни теории от сорта на "Women judge men within first 7 seconds of meeting them". Не съм точно привърженик на горната формулировка, но съм твърдо на мнението, че първоначалният контакт е от изключително значение. Но това е тема, на която няма да подхващаме тук.

Тъпото е, че до този момент получаваш 6 точки за гениални решения и то две (аз такива нямам), а тука прас от воле петдесе'. Това е нещо като супер бонуЗ, защото 45 от тия точки можеш да вземеш единствено, ако чичо ти е Казанова.
>Това на едно или две места е използвано като "kicker", бонусът технически служи като кодова дума - ясно е, че за да има толкова точки, трябва да е минал точно през този епизод. Не знам дали в случаят е така. Важното е, че идеята на тези точки не е да се дават пропорционално на заслугите като награждаване на читателски решения, а да служат за механиката на играта. Моментът е ключов за отношенията с Елинор. Тези точки не са количествено обосновани пред читателя, не е казано, че три точки в началото на играта са равни на три в края. Просто Ingame mechanics, да, инфлация :) Не съм допускал, че може да е дразнещо за читателя, за мен работи много гладко при структуриране на проверки и бонуси.

Интересен ми е епизод 196. Там указанието е, ако имаш лампа и изгнаник на 199, но няма какво да правиш, ако нямаш. А и лампа трудно би имал, защото я получаваш в алтернативния на 196 (просто зарязваш пастирчето) избор при 154, в който се измъкваш докато спи (203).
> Нещо си объркал тук
¦ Ако имаш кодова дума “изгнание” си запиши кодова дума “лампа” и премини на > Епизод 199
Допълнително от errata-та (това може да ти е полезно занапред:
2. На епизод 228, 229, 245 вместо кодова дума "тайна" трябва да бъде кодова дума "лампа"
viewtopic.php?f=74&t=1070#p32990

Ако случайно стигнеш до спасяване (какъв балък), не можеш да разчиташ на Рикас, ако нямаш видра. И защо?
>Защото Елинор има преки съмнения към него и разговорът на Котарака с него е косвен на фона на това.

Само някой да му 'сегне и нашия е аут. Ако не утрепе някой в гръб или след като го е лашкал, направо му го начукват (като пирон).
>Зависи от противниците, принципно, а и не си прав, има опция да се неутрализира един страж и в боя не се дава лесно. Спокойно... от следващата книга ще можеш да колиш и бесиш на воля :D

Така и не се каза в 253, какво се е случило с Хрисам (случайно ли звучи като хрисим?) та не дойде.
>Не се. В началото имаше друга развръзка по негова линия, в последствие промених нещата и умишлено не се разбира какво се е случило с него. Котаракът и читателите не знаят на този етап.

За цяр 10. Аз не видях възможен благоприятен изход без цяр. Защо се награждава? А аз като имам два 20 точки ли да си пиша?
> Принципно се взема веднъж за кодовите думи, без значение повторението им. В следващата книга съм написал вече специално, че могат да се вземат само по веднъж (за разлика от предметите, например). Второ, можеш да минеш без тази кодова дума.

Не съм съгласен и за орел. Камо ли пък да е с такава яка премия. Има точно в три епизода дето може да го получиш. И при трите успяваш да претрепеш голямата бяла птица (но не лебед), като почти си проваляш мисията.
> Спорно е кой е по-лесния вариант за отърваване на кожата - орел или сокол. И двете се водят за някакъв вид постижение от Котарака и покрай тях би могло да се улесни измъкването му.

Самите точки "отношение" не влияят на крайния ти резултат, ако изключим премията със заека и опосредствано сокола.Може би едно трудно прекрояване с кодови думи щеше да е по-полезно.
> Хммм, не съм съгласен тук. При положение, че има много места, на които се вземат и не са с равна тежест, как си представяш проверка към края на книгата - "ако имаш поне две от кодовите думи ABCD, три от кодовите думи XYZ или пет от PQRST, или комбинациите...."
Прекалено е комплексно и неудобно за кодовите. Може да се опрости цялата работа с отношенията, тогава да се вкарат една дузина кодови думи и да стане, но с точки е много по-удобно и изчистено.
Има ги и в следващите книги ;)

Ако не забравя довечера ще пусна един откъс покрай Хрисам.

05 Окт 2011 15:18
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #33008
То последното е идея на ММ, аз само я изкоментирах. Той я пусна с цел да има хомогенност до колкото разбрах.

05 Окт 2011 15:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Topic Author
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #33010

Matrip K. писа: писа:
То последното е идея на ММ, аз само я изкоментирах. Той я пусна с цел да има хомогенност до колкото разбрах.
Agreed

30 Ян 2013 20:54
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Дискусии, коментари и критики СЪС SPOILERS #66444
Най-после прочетох първата книга от новата вълна.Хубава история изпълнена с престъпления и романтика.Стилът на игра с кодови думи и,точки отношения и накрая оценка без разни зарове и други утежнения много ми хареса.Нещата изглеждат повлияни от творчеството на ММ.За съжаление в началото някои разклонения са си чиста раздувка без реална игра.Да не говорим че упорито се мъчих да гушна букета,а така и не ме утрепаха тъпите стражи.Също така читателят е изхакан насред нищото и не става ясно къв е тоя свят,квой туй чудо.Хм и лозе не се копае с лопата :) .Грешка ми се вижда и това да получаваш една и съща кодова дума дава пъти то голямо церене падна голямо нещо.В заключение искам да кажа че снетърпение очаквам продължението,като се надявам геймплея да е запазен,можеби с малки подобрения/рабирай без фиктивни избори/.

ПП.ЯЯ то пише че продължението излиза юни 2011г. явно се е загубило по завоите.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност