• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
27 Фев 2021 21:11 27 Фев 2021 21:14 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Topic Author
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137562
Знам, че този проект не би бил фаворитът за феновете на жанра тук, но за мен е важна стъпка за продължаването на серията, затова отделих известно време най-после за тази задача. Искам първата книга от серията да я има все пак за нови читатели, преди да продължа със следващите, а не бих я допечатал в първоначалния ѝ въпрос. Преди някой да ме е емнал защо подхващам това, а не някой от новите проекти, ще отбележа само, че тази преработка отнема само частичка от времето, което отнема написването и подготвянето на една книга.

Какви промени са планувани и наченати:
- вкарване на системата с умения (точков и безточков вариант), която ви е позната от Котарака, която ще стане задължителна вече за всички книги от серията и ще има повече приемственост от една в следващата; Още "Спасението на Аврея" я има, има я разбира се и в "Острова на Белязания Чък"). Бойна система няма да има - за мен книгата не се нуждае от такава, макар да има 2-3 места, на които да може да се върже.
- корекция на грешките в играта
- подобряване на контраста на корицата и илюстрациите + печат на офсетова хартия, за да излязат доста по-читави - нивото им е много по-високо от това, което се вижда на хартия в оригиналното издание
- подобряване на текста тук там, но няма да е нещо радикално
- малко допълнителни варианти за преминаване на някои от пречките
- сумарно вероятно около 50 нови епизода покрай горните промени
- изцяло нов предпечат с оформление, по-близко до това на Абаносовия дракон
- някои технически подобрения, например използване на тирета вместо дефиси за пряка реч, български кавичи, болд на кодови думи и показатели и т.н.

Какво да не очаквате:
- нова история и сцени
- генерално различно усещане от прочита на книгата - това продължава да си е "Котарака и Черният нарцис" (да, името е едно от оправените неща), просто една малко по-полирана версия и по-добре пасваща на останалите от поредицата

Надявам се това издание да отвори вратите за нови фенове на поредицата и за хора, които по-късно са научили за новата вълна, когато книгата вече е била изчерпана.

155402653_971331800289336_6868093234092315646_n.jpg
Прикачени файлове:
155402653_971331800289336_6868093234092315646_n.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, harlequin, Shin, ze BG, Efix7, dechoto, George-AL, the_arsonist, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Фев 2021 22:20
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 343
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137563
Ако гледам от личната си камбанария, наистина бих предпочел да видя нещо ново от теб, и то да е в стила на последните ти неща, които са за по-зряла аудитория ("Рандеву", "Пазители"). От друга страна "Котарака и Черният нарцис" е идеален за зарибяване на млади фенове - и като сюжет, и като механики (не твърде сложни). Така че се радвам, че си се захванал с преработката му. Само помисли за нова корица. Въпреки че оригиналната е много стилна и аз лично не бих я променял, може би ще е добре да бъде нещо по-грабващо окото за нови фенове. Добре е също да се използва случая за по-широка реклама на книгата, например във фейсбук. В последните дни там срещам няколко поста от хора, които чак сега са научили, че излизат нови книги-игри, покрай рекламите на излезлите исторически такива.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо

28 Фев 2021 08:10
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137564
Струва ми се, че идеята е чудесна. Промените звучат доста изкушаващо и аз поне знам че бих си взел една бройка.
Бих ти предложил да помислиш и дали можеш да добавиш и "Спасението на Аврея" в изданието.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

28 Фев 2021 09:23
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137565
Аз лично чаках да завършиш трилогията тази година, а ти хващаш тренда на remastered изданията...

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

28 Фев 2021 10:34 28 Фев 2021 11:32 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137566
Мерси за коментарите, всякакви идеи са много добре дошли.

Този проект спрямо останалите наистина не е въпрос "или или" - инвестицията на време няма да е чак толкова голяма, макар че със сигурност не е и нищожна като авторска работа и издателски процеси. Но няма да ме спре да направя нещо друго.

За нова корица мислих, ако ще има нова или промени, това ще е със сигурност дело на Светослав Петров - с него направихме тази книга, за което съм му благодарен и не бих подменил негови илюстрации с такива на друг човек. Има вероятност да има промени, но ще видим - той е доста зает човек, ключова фигура в Snapshot и знам, че трудно му се намира време за странични дейности.

За "Аврея" - мислих го и се отказах. Това за мен би било размахване на бял флаг, колкото да я има на хартия. Имам други планове за там, това приключение трябва да излезе в друга комбинация и така преходът към "Черният нарцис" ще е много по-плавен. Аврея и Нарцисът в комбинация ще ми стои като нещо с голяма дупка посредата, ще липсва спойката.

Трилогията - каква трилогия, плановете отиват поне на 7-8-9 книги, за да бъде завършена историята на Котарака като отдавна има сегменти от пет книги.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Coblin

28 Фев 2021 14:49
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137569
Претопляне на стари манджи, под ефектни думи - ремастърд, преработка...сещам се за Патрула 2в1, явно Торо се учи от Мастър-автори (издатели).
Дано това да е поне сериозна заявка за продължаване на поредицата.
Аз със сигурност ще си купя ремастърд версията щото съм фен.

kiril-ps.itch.io/

28 Фев 2021 17:20 28 Фев 2021 17:26 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137570
Не съм специалист по издаването на поредици, но ми се струва глупаво да излезе книга 3 и човек да няма откъде да си вземе книга 1.
Като цяло не виждам и някакви негативи в преиздаването, мисля че много хора останаха доволни миналата година от преиздаването на ПГ1 и ПГ2, а също и на ПнТ поредицата и някои списания. При Никола също се получи добре преработеното издание на първото Таласъмче, по мое мнение.

А като ще е преиздаване, подобренията ми изглеждат само в плюс, като най-важно ми е това поредицата да си е на една обща система за уменията (прогресия на героя). Като цяло има много какво да се подобрява по "Черният нарцис" точно и добавките според мен се получават много добре до момента - сцените стават по-добре развити, а опциите пред читателя - повече и по-смислени.

Иначе напълно разбираемо е за мен, че това не е новина, която ще бъде посрещната с много ентусиазъм от хората, които вече са чели и имат книгата, напълно нормално е - и аз така бих реагирал. По-скоро целевата аудитория е за бъдещи фенове на жанра и поредицата, но пък погледнете го така - за да има живот тя са си нужни читатели и фенове и всеки нов повишава смисъла и шанса за нейното развитие.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, ze BG

01 Мар 2021 14:05
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137572
Това което казва Торо е същината на преиздаването, за което адмирирам. Нови епизоди, пипвания то е то.
Ако може само да се нашише история и предистория, може някаква градация на героя, защото поразително ми прилича на Гранд Тефт Ауто фентъзи версия, аз разбирам че младежите по чисто окултни причини са меркантилни безчувствени психопати, номвсе пак е важна градацията. ( споделям лично мнение след познанствата ми с малолетни убийци, наркомани и други отрепки едно време, някой от които умряха, други постояха в Бойчиновци 4-5-6 години, с други не знам какво стана)

Много моля, ако има мегдан да се направи нещо за печатане на Спасението на Аврея на хартия, дори да е опция тетрадка.

Плюс твърди корици с подшиване ще е добра идея също....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, dechoto

02 Мар 2021 09:32
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #137573
Има някакъв резон за преиздаването, аз лично бих си я взел ако е коригирана и допълнена. Ще се радвам и на възможността за твърди корици, мисля задължителни при преиздаване. Естествено бих се зарадвал и на един анонс на третата книга (примерно корица? :) Само казвам...) Това довежда и до идеята и на ремастър на втората в бъдеще. Така или иначе ще следя темата :)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

11 Юни 2021 21:36 11 Юни 2021 21:37 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138377
Най-после предпечатните файлове достигнаха до печатницата и този проект се реализира. Сега вече с тази стабилна основа и новите наличности на първата книга от поредицата, мога спокойно да гледам към следващите части. Има вероятност да види бял свят и на руски - именно това подобрено второ издание :)
Юбилейното издание трябваше да излезе поначало на 25-и март за десетгодишнината на новата вълна, но работата по него се оказа повече, отколкото поначало предполагах.

Ето какво може да очаквате в това ново издание:
- 50 нови епизода и около 10% повече текст (макар отново да е 184 страници - това идва от голямата разлика в предпечата); някои сцени са доразвити, в много е вмъкната употребата на умения и от там алтернативно развитие на нещата;
- добавена е системата за умения, която е позната на читателите на "Котарака и Абаносовия дракон" и "Котарака и Спасението на Аврея"; Сега в трите книги има плавен преход, достъпен с избор на по едно ново умение на книга;
- направена е сериозна редакция - за гладкостта на текста, за елиминиране на някои наивни моменти, за по-ясно описание на някои сцени;
- разбира се, всички открити грешки са изчистени;
- има промени по изчислението на оценката и сега постигането на максимална такава е по-трудно;
- корицата е обновена, а предпечатът е изцяло нов, като обърнахме специално внимание на контраста на илюстрациите и "яркостта" им; Също така, новото издание ще е на офсетова хартия, което също трябва да доведе до по-високото им качество;

__10.06.2021.jpg

За хората, вече чели книгата - не вярвам да усетите някаква ключова разлика, в крайна сметка сюжетът е същият, но пък мисля, че това издание е много по-читаво и беше нужно, за да може да се витализира поредицата - да стане поредица, да може да намира нови читатели, да има по-добро начало при превод на други езици (вече е изпратена за такъв в Русия) и т.н. - т.е. да има смисъл от следващи части. Сега - продължаваме напред :)

Книгата е вече достъпна за поръчка, но ще може да се изпраща чак след десетина дни:
knigi-igri.bg/shop/%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0...%B8%D0%B5-p366056849
Прикачени файлове:
__10.06.2021.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Shin, ze BG, Rahvin, dechoto, Monevwww, George-AL, the_arsonist, Stayfun, MurderInc

11 Юни 2021 22:11 11 Юни 2021 22:11 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138378
Поздравявам Ал Торо, за решението да се върне към корените си - Котарака. Аз лично съм готов да си купя от новото издание, вярвам, че Сашо се е постарал. Още повече ще се радвам ако поредицата продължи.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Efix7

12 Юни 2021 01:22
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138379
Много добра идея. Очаквам я с нетърпение.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

12 Юни 2021 02:07
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138380
В рамките на шегата - това, че ще преиздават Котарака окончателно ме убеди, че Втората вълна е свършила и сме в началото на Третата вълна ;) :cheer:

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Efix7

12 Юни 2021 09:53
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138381
Супер, значи чакаме Торо да даде началото на Новата нова вълна. Може би към Коледа?

Дотогава кой каквото е издал, пишем го към Старата нова вълна. :D

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, George-AL

12 Юни 2021 17:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Преиздаване на Котарака и Черният нарцис #138391
С Котарака и черния нарцис започнахме партито, с него и ще го завършим :(
Като четях за първи път тази книга бях на 30г., а дъщеря ми на два месеца. Тя спеше в бебешкото креватче, а аз записвах кодови думи...
Поздравявам Торо за подновяването на поредицата, със сигурност ще си поръчам новото издание, но ще го изиграя чак като излезе третия котак, за да си направя пълен нов прочит на всичките части.

kiril-ps.itch.io/

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.143 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност