• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
02 Юни 2011 14:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #14930
Освен да ви пожелая приятно четене, макар и леко предварително, не знам какво да направя в този първи пост :)
Моля поддържайте темата чиста от дискусии и Spoilers, за тях си има отделна. Тази е само за хората, които искат да напишат ревю на книгата и е също за потребители, които още не са чели книжката.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Юни 2011 14:42
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #14937
Супер книга, а Аврея е готина мацка. Само че много зле го беше отнесла, горката! Нищо де, "ангелите" са на помощ за закърпване на такива неща, а и ученикът трябва да надминава учителя си. Иначе как ще се развива изкуството?
Иначе е забавно, "спасителна мисия" с краен срок, като номерът е да се екипираш подходящо и да мислиш какво ще ти трябва и как да ползваш това, което имаш. Хубавото е, че може да се мине с почти всяка комбинация от умения, така че както и да си представяте Котарака, все ще сте прави!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

07 Юни 2011 11:49
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #15299
Сега почвам да я чета. Има правописна грешка в първия абзац.

Ами, играта ми хареса. Изборите са обосновани логически, което ми направи най-добро впечатление.

08 Юни 2011 10:36
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #15407
Ами приятна е. Това мога да кажа. Както споменах в другата тема, малко си развалих четенето с онзи технически проблем. Реално умрях на избор, който всъщност не бях направил. Почнах отначало, стигнах донякъде, наложи ми се да започна пак отначало... Направи ми впечатление, че това ми намали оценката в края на книгата, тъй като ми пишеше, че съм налучкал. Ама аз не налучках, просто знаех пътя от предишното игране и си продължих без да повтарям ходенето до мястото където го научих. С други думи системата за оценка не отчете това, че може да съм преигравал.
И така.
Определено не ме кефи да чета книга на компютър. И по принцип и тази. А и нямаше кодови думи, което не ме израдва.
Иначе за пореден път много логични избори, макар че този път за разлика от Нарциса си умрях като куче, ама от собственото си недоглеждане и бързане, а не от липса на логика или късмет.
И така. Давай напред, Ал Торо, получава ти се ;)

08 Юни 2011 11:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #15409
Отговор в другата тема :)
knigi-igri.net/index.php?option= ... 410#p15410

27 Юни 2011 14:58
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #17064

Nichy писа: писа:
... Определено не ме кефи да чета книга на компютър. И по принцип и тази. А и нямаше кодови думи, което не ме израдва.
Иначе за пореден път много логични избори, макар че този път за разлика от Нарциса си умрях като куче, ама от собственото си недоглеждане и бързане, а не от липса на логика или късмет.
И така. Давай напред, Ал Торо, получава ти се ;)

Тук съм съгласен определено - книгата, не е ли на хартия... Някак си не е същото. Ама там съм старомоден определено :) Иначе игрицата е приятна - верно малко кратичка :) И аз си умрях 2 пъти като куче - 1-я път щото ми писна да се занимавам с техническите проблеми и прецъках 1,2 епизода набързо, виж втория път си беше моя грешка, макар че ако се бях замислиш можеше да не направя този избор. Липсата на кодови думи също си личи, но понежи и историята не е много голяма, някак си може да мине и без това. Щеше ми се да има и друг край историята ама поне за 2 преигравания не видях. Общото взето поздравления - добре започва да се получава и света.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

28 Юни 2011 12:27
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #17134
Както се казва и в другата тема, в книгата има тонове кодове думи, просто ги следи софтуерът и не ви показва "невъзможните" избори !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

06 Юли 2011 19:45
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18257
Ами аз не съм я пробвал. Надявам се на книжен вариант и не искам да си развалям удоволствието :)

07 Юли 2011 15:44
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18401

vanio_l писа: писа:
Ами аз не съм я пробвал. Надявам се на книжен вариант и не искам да си развалям удоволствието :)
Ванка, не се предвижда такъв (доколкото ми е известно), така че смело напъвай мишката и enjoy :)

I pray to Myself for Myself

07 Юли 2011 17:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18418
Е, айде сега, в колко теми да пиша, че ще излезе като един от три разказа в сборник за младините на Котарака (издаването е предвидено като последователност след Абаносовия Дракон) и че ще излезе и като самостоятелна безплатна електронна книга след седмица (или когато съумеят да я направят)? :)

07 Юли 2011 17:14
Посетител
Посетител
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18419

aToro писа: писа:
Е, айде сега, в колко теми да пиша, че ще излезе като един от три разказа в сборник за младините на Котарака (издаването е предвидено като последователност след Абаносовия Дракон) и че ще излезе и като самостоятелна безплатна електронна книга след седмица (или когато съумеят да я направят)? :)
[offtopic]Само да попитам за какъв формат говориш като казваш "електронна книга"?[/offtopic]

07 Юли 2011 18:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18426
[offtopic]Предполагам всички възможни, но не съм наясно до колко са унифицирани e-book creating software-ите. Такъв формат, който ще може да се чете на e-book и на GSM. Аз като по-първобитен потребител на технологии се надявам да го направят и на pdf (не се прави от нашия екип), тъй като нито имам e-book, нито си ползвам телефона за нещо различно от разговори. Трябва и да се доразберем с въпросните партньори, в крайна сметка може и аз да се позанимая с форматирането и линковете за един pdf, не е кой знае каква философия. Важното е къде и как ще го разпространяваме и дали няма да искат някаква ексклузивност. Няма такива планове за Аврея по принцип, но трябва да се вземе предвид мнението им, защото се очертава да имат ексклузивни права над електронните ми книги за в бъдеще и да се занимават до голяма степен хартиените такива.[/offtopic]

07 Юли 2011 19:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18436

aToro писа: писа:
[offtopic]Предполагам всички възможни, но не съм наясно до колко са унифицирани e-book creating software-ите. Такъв формат, който ще може да се чете на e-book и на GSM. Аз като по-първобитен потребител на технологии се надявам да го направят и на pdf (не се прави от нашия екип), тъй като нито имам e-book, нито си ползвам телефона за нещо различно от разговори. Трябва и да се доразберем с въпросните партньори, в крайна сметка може и аз да се позанимая с форматирането и линковете за един pdf, не е кой знае каква философия. Важното е къде и как ще го разпространяваме и дали няма да искат някаква ексклузивност. Няма такива планове за Аврея по принцип, но трябва да се вземе предвид мнението им, защото се очертава да имат ексклузивни права над електронните ми книги за в бъдеще и да се занимават до голяма степен хартиените такива.[/offtopic]

[offtopic]Ако не го направят в пдф и аз бих седнал дори, заради същите причини. Бтв, наистина ако не ти направят пдф, мога да ти стоваря поне това бреме от плещите, а ти да използваш времето за него за писане :P[/offtopic]

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

07 Юли 2011 20:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #18444
[offtopic]Мерси, ще те имам предвид :) Предполагам все пак, че я пуснат във всички възможни формати от БГ Книга.[/offtopic]

01 Авг 2011 18:17
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ревюта за "Спасението на Аврея" (без дискусии и spoilers) #21655
Много приятен разказ игра. Със силвър-а става дори още по-приятно. Много по-лесно е, отколкото да се ровиш из страниците в търсене на конкретен епизод.

Като стил и игрово усещане е на нивото на най-добрите стари книги. В този ред на мисли, прекаленото афиширане с новата форма "интерактивен роман" е по-скоро минус. Но това е повече работа на Блонд и Уейн.

Доста се разочаровах от финала, макар че такова развитие може да се очаква.

Ами, благодаря на Ал Торо за приятно прекараното време. И не му се вързвай на Майкъл. Това, че е брилянтен писател не му пречи да е с 1-2 идеи по-критичен, отколкото е необходимо.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност