Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Почти съм привършил Гласът на острието и продължавам да се отвръжавам от послошста на авторите.
Разказва ми за трима герой като нацепва действието на глави предвидени явно само за тях. Може и да е комерсиално но като знам това не се дразня по-малко.
Всичко върви към подготовка за някакво пътуване и до средата си мислех че дори ще могат да го завършат но именно том авторът вкара още една сюжетна линия и сега на 100 страници преди края ме налягат мрачните предчуствие, че кигата ще завърши в нищото с Очаквайте продължение.
Не твърдя че бих направил по-добър превод, но на места това което съм превеждал по тигъра примерно е на светлинни години от това което чата като превод и редакция.
В общи линии бях надъхан да си вземе героя, но явно първо ще изчакам да видя дали и той свършва с „отворен финал”.
И да ако има нещо за което твърдя че наистина мразя това са историите с продължение за които не се знае ще видят ли бял свят някога.
Относно 600 страница за 3 дни битка... Абрамович има още накъде да се учи все пак Джордан беше направил описание на 2 дни в 1000 страници в последните колела.
Това с "нацепването"и с паралелните сюжетни линии го има в хиляди книги и не знам какво му е дразнещото... още по-малко "комерсиално"?. Определено...по-дразнещо е всичките ти герои да се скупчени на едно място..
Ми не знам дали се дължат на мрачни предчувствия или на недоглеждане и липса на елементарна логика
Все пак навсякъде е написано че е поредица от 3 книги, така че очаквай "да свърши в нищото" с "очаквай продължение".
разбира се в тоя пост не са казани кои са тия самостоятелни книги, нито е споменато Гласът на острието де. Аз си търсех книжка да му видя стила.пусна 3 самостоятелни книги,
По това което чета на места и гугъла по-добре се справя. Разбира се не твърдя че проблема е задължително в преводача, може редакторът да е скапан но фрагменти от текста си звучат като „лош превод от английски”. А това за тигъра го споменах именно за да добиете представа колко зле са нещата на моменти.Повярвай ми - не можеш!
Все пак съм чел твой превод на тигъра, и тук преводачът надали използва google translator
А и как реши че преводът не е ок? Имаш английската версия на книгата ли?
Разбирам го като: Книгите май вървят, а и гледам че ония дърти графомани се харчат добре та я да си оставя повече вратички за продължения.Ами краят на трета книга е отворен ама не очаквай продължение
Това ти се опитай да го разбереш
Трудно ще се учи от Джордан точно пък за последните колелата, при положение че те малко трудно ще да са написани от него
Аз съм пасал кози. Тва животно се навира където може да му се не види, не са като овцете.И една забележка към автора: Силно подозирам до степен на пълна убеденост че никогаж не е виждал коза в живота си ли поне не я е наблюдавал повече от 10 минути. Визирам описанието че козичката кротко си пасе трева. Няма такова нещо при козите, ако могат да бръстят* те го правят. Трева ядат само ако са вързани на ясла.
*Ядат листа от храсти дървета или нещо друго, включително цветя.
Аз съм пасал кози. Тва животно се навира където може да му се не види, не са като овцете.
![]()
Само Спас е способен да се фокусира от книга 500 страници въху нравите на козите. хахахах
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas