• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 33
20 Апр 2011 12:28
Grey's Avatar
Grey
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10153
Идеята на темата е желаещите да споделят впечетленията си от това което четът или са прочели последно с останалите. От това ще имаме полза всички - пишещите, че изразяват личните си впечетления, а четящите, че могат да прочетат за нещо ново за тях, което да им привлече вниманието. Имам само една молба - нека в тази тема не пишем за книги-игри.

В последните седмици чета четирилогията за Рама на Артър Кларк и Джентри Лий. В момента преполовявам "Градината на Рама", която е третата книга от поредицата. Честно казано въпреки, че хората с които съм говорил за тази поредица са единодушни, че само първата книга ("Среща с Рама") си заслужава вниманието, то аз харесах и продължението "Рама 2", както и това което прочетох до сега от "Градината". Както може би знаете, продълженията на култовата "Среща с Рама" са написани от Кларк в съавторство с Джентри Лий, което осезаемо се усеща - сюжета е увеличен с описания на героите и тяхните преживявания, което измества акцента от чистата научна фантастика. Може би именно заради това хората с които съм говорил за поредицата не харесват продълженията на "Среща с Рама". На мен пък ми хареса, защото въпреки достойнствата й не ми допадна прекалената динамичност в първата Рама. Предпочитам едно по-бавно и плавно развитие на действието с повече детайлност, дълбочина и широта спрямо характерите и преживяванията на главните герои. Защото вкратце основната идея на Рама е, че пътуването в космоса е преди всичко пътуване в човешката душевност.

Колебая се дали да заделям пари за да си купя двата тома за "Фондацията" на Азимов издадени от "Бард".
Ако някой ги е чел ще се радвам да сподели мнение. На Азимов лично аз съм чел само "Краят на вечността" и ми хареса.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Апр 2011 13:23
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10163
Първите части на "Фондацията" са си задълже за всеки любител на научната фантастика. Фиж, накрая историята доста се разсополивя и самият Азимов признава, че е написал последните две книги, само под натиска на читателите и на хонорар с астрономическо изражение.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

20 Апр 2011 15:39
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10197

Lachdanan писа: писа:
...Азимов признава, че е написал последните две книги, само под натиска на читателите и на хонорар с астрономическо изражение.
... за онова време :).

в момента чета Саймън Грийн "Детсталкер", но тъй като правя и други работи съм прочел първите няколко глави. Книгата е много интересна и се надявам да имам време да чета отново.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

20 Апр 2011 16:06
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10206
"Кобра" от Тимъти Зан - отлична фантастика, първа част от трилогия, препоръчвам!

20 Апр 2011 16:14
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10207

Pavel писа: писа:
"Кобра" от Тимъти Зан - отлична фантастика, първа част от трилогия, препоръчвам!
Кои са следващите части? :neutral: На мен също много ми допадна.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

20 Апр 2011 16:21
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10210

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

Pavel писа: писа:
Кои са следващите части? :neutral: На мен също много ми допадна.

2-ра част е "Ударът на кобрата", а трета последна - "Сделка за кобри". ИК "Бард" е издала и трите в БГ.

20 Апр 2011 17:52
Grey's Avatar
Grey
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10236
Изчерпаните тиражи по принцип не ме тревожат. Свикнал съм да търся книги с изчерпан тираж. Първия том на "Фондацията" издадн от Бард го намерих в интернет, но още не съм получил обратен отговор, че има поне една бройка в наличност за продан. Иначе дори продавачите на пл. "Славейков" го нямат. В крайна сметка май ще търся отделните книжки и във връзка с това ми е интересно какви са препоръките на челите Фондацията? Кои книги си заслужават парите и вниманието и има ли опасност читателя да не придобие ясна картина за целият сюжет ако не изчете цялата поредица?

20 Апр 2011 18:14
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10245
по-добре ги прочети на английски друже като библиотекар имам голяма колецкия и мога да те снабдя. освен това тия пари които ще буташ по антикварни за такива и подобни заглавия можеш да компенсираш с един електронен четец. опитай, глава не боли.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

20 Апр 2011 18:21
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10249
Зависи от теб, дали ще прочетеш всичко. Няма да загубиш много, ако прескочиш дописаните по-късно "Прелюдия към Фондацията" и "Битка за Фондацията". Ето тези трите са "истинската" Фондация - „Фондацията“ (Foundation, 1951 г.)
„Фондация и Империя“ (Foundation and Empire, 1952 г.)
„Втората Фондация“ (Second Foundation, 1953 г.)
останалото е малко или много талаш. Особено "Острието на Фондацията" и "Фондация и Земя" - продължения, които Азимов не е имал намерение да пише. Но ако си голям почитател и искаш да разчоплиш всеки детайл, карай наред, но първо прочети "Стоманените пещери", "Голото слънце" и цикъла "Аз роботът", и трите имат отношение към последните Фондации и определено трябва да си ги чел, за да разбереш, за какво се говори в Острието и "Фондация и Земя".

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

20 Апр 2011 21:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10313
Сега чета Ловът на Вещици, която представя истината за гоненията на хората през средновековието набедени, че служат на Сатаната. За момента съм приятно изненадан от многото факти, които съм изпуснал навремето, когато търсех литература, касаещ точно този исторически факт.

Избери своето приключение

21 Апр 2011 09:51
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10382
Сега чета това:

Много приятно и леко четиво, описва много интересни факти от живота на пиратите, премълчавани досега. Препоръчвам на всеки, който е фен на темата за пиратството.

Иначе скоро я свършвам и мисля да почна "Телепорт" на Стивън Гулд и "Граф Магнус" на М.Р. Джеймс.

21 Апр 2011 13:55
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10409

Lachdanan писа: писа:
... но първо прочети "Стоманените пещери", "Голото слънце" и цикъла "Аз роботът", и трите имат отношение към последните Фондации и определено трябва да си ги чел, за да разбереш, за какво се говори в Острието и "Фондация и Земя".

Определено поддържам с малка корекция - след Голото слънце прочети и Роботите на зората, a започни с "Аз роботът". Ако изобщо си решил да четеш цикъла, просто ТРЯБВА да ги прочетеш.

21 Апр 2011 18:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10459
Бранимире, когато прочетеш тази лековата книжка ми кажи да ти донеса истинската книга за пиратите :D
Освен това ако се интересуваш от кораби мога да ти донеса най-добрата енциклопедия за корабите от време оно, до днешни дни.

Избери своето приключение

24 Апр 2011 23:12
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10813
В момента чета
и
Първата книжка е препоръчвам осбено много, но само за прочелите предишните 8 от поредицата :) Пармският Манастир ми идва малко суха и се чете малко бавно ама се чете...

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

24 Апр 2011 23:16
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? #10815
Аз се отказах някъде на "В търсене на оцелелите" - от там нататък не знам даже кои заглавия са... Оля се Зан. Според мен след трилогията за Траун стана леко графомания по финансови причини...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 33
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти