• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Каджанга/Звезден легионер

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
16 Юли 2011 00:43
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 319
Topic Author
Каджанга/Звезден легионер #19374
Току-що препрочетох двете книжки и продължавам да съм много доволен от тях. Историята, както е типично за Колин, е водещият елемент в книгите и е напълно достатъчна да държи интереса до финала си. Намирам я за една от най-сериозните и тъжни в книгите-игри. Пример за добра научна фантастика. Злите айморани са майсторски описани и от тях лъха непозната, отблъскваща извънземност, точно както би трябвало да бъде. Тук лошо впечатление ми направиха илюстрациите. Тъкмо бях създал в съзнанието си отвратителен и плашещ образ на Огледалните, когато попаднах на една жалка картинка на някакви роботчета, с аквариуми на главите и фенерчета в ръцете. В такива моменти мисля, че илюстрациите в големия си процент развалят атмосферата на книгата, вместо да я подобряват.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Юли 2011 16:42
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Каджанга/Звезден легионер #19447
Напълно съм съгласен с всичко написано. Една от най-страхотните, тъжни и "не-детски" поредици, които се появиха. И то "не-детски" по красив начин, не като например Хлапето.

Да, илюстрациите бъркаха в здравето, за мен аймораните си бяха големи живи живачни капки, от които се изстрелват лъчи - малко противоречи на описанието на Колин и много - на картинките, но това е.

11/10 за книгите

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

16 Юли 2011 18:36
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Каджанга/Звезден легионер #19463
Присъединявам се към горните две мнения. "Звезден легионер" е една от любимите ми книги-игри, може би последната силна книга-игра от "първата вълна".

16 Юли 2011 18:44
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Каджанга/Звезден легионер #19464
+1

"Легионерът" (мисля) съдържа най-покъртилата ме смърт в КИ. :cry:

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

17 Юли 2011 08:06
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Каджанга/Звезден легионер #19505
Страхотни книги. За съжаление доста редки. Звезден легионер си е направо апокрифна. А илюстрациите в случая са неуспешен опит да се съсипе страхотната книга :) Прекалено е интересна, увлекателна и истинска е историята и ... просто не обръщате толкова внимание на картинките :)

17 Юли 2011 12:29
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Каджанга/Звезден легионер #19523

Кал писа: писа:
+1

"Легионерът" (мисля) съдържа най-покъртилата ме смърт в КИ. :cry:

Лек спойл - предполагам, че говориш за Ейина - не по-малко покъртителна е и повторната им среща.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

17 Юли 2011 13:15
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 319
Topic Author
Каджанга/Звезден легионер #19534
Абе не знам доколко е малък :lol: Но съм съгласен с Кал, още преди 10 години, като я прочетох бях сериозно разстроен. Уж в книгата-игра ти взимаш решенията ВНИМАНИЕ ГОЛЯМ СПОЙЛЕР, а като избрах "влизам и я предупреждавам да избяга" тя сама се нанизва на ножа, само и само щото така трябва да се развие историята.

18 Юли 2011 15:14
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Каджанга/Звезден легионер #19683
Страхотни книги наистина. Чак се зарибявам пак да ги прочета :)
За щастие си ги имам, наистина се намират много трудно... Откак събирам колекция още повече оценявам труднонамираемостта на някой книги :)

Честно казано не си спомням детайли ама това е по- добре, ще ми е кеф да си ги преиграя. Все пак относно казаното от Мериадок, на Любо Николов все пак не геймплея му беше най- силното, нали? :)

15 Окт 2012 19:53
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Каджанга/Звезден легионер #62616
Преди малко прочетох Каджанга и мисля че би станал страхотен филм от тази история. Сюжета е увлекателно написан, хем да се хареса от деца, хем и от възрастни. Допадна ми и това че имаше някаква хорър нотка в атмосферата, говореше се за страдание, за това какво е щастие... Нетипични теми в книгите игри. А може би тежестта идва от това, че главните герои бяха деца и трябваше да преживеят тази екстремна ситуация.

Обаче имам чувството че Звезден Легионер е дори по-добра. Надявам се някой да я сканира или да си я намеря от някъде, защото моята бройка се е случила дефектна и 5 страници не са принтирани.

15 Окт 2012 19:56
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Каджанга/Звезден легионер #62617
www.knigi-igri.net/forum/modsdb.php?mode=moddetail&m=45

14 Фев 2013 13:59
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Каджанга/Звезден легионер #67306
Изчетох ги: Относно"Каджанга Синът на Светлнината", вижда ми се по-скоро като някакво въведение в историята, честно казано ми се стори постна. В началото беше интересно като се появиха злите айморани, ама после се мотаеш като идиот из джунглата и се биеш с някакви хищници, а накрая и с търговеца, само че там битката не бе реална, разгледах епизодите и доколкото видях при всички положения го побеждаваш. Но "Звезден Легионер" определено е много силна книга- добра история написана увлекателно, а и играта не бе лоша-изборите са логични, разпределяш си точки и трябва да съобразиш кои биха ти свършили повече работа, избираш си совалка и също трябва да прецениш коя ще е по-полезна- аз лично избрах "Анакондата" и тя ми свърши добра работа. Всъщност историята като се замисля е малко банална- и на други места съм гледал или чел за някакви същества,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
които влизат в тялото на хората и завладяват душите и мозъците им. Последно си спомням "Кукловодите" на Хайнлайн, само че там не бяха зелени кълба като в "Легионера", а нещо с формата на плужеци.
Е това да се случва на друга планета, може би е малко допълнение към въпросните банални истории. Въпреки това е много добре разказана, наистина поддържа интереса и държи в напрежение до края на книгата.
Там при така нареченият еретик, малко се подразних след като му отговорих, че аймораните също са пришълци от космоса, а верният отговор епизод бил че са ръкавица на боговете. Каква ръкавица на боговете? - моят отговор е правилен, наистина са пришълци от космоса, много важно че са само част от тях.
Накрая не разбрах какво стана, успяха ли да потеглят към земята, унищожих храма и след това дойдоха бойци от легиона, но дали аймораните успяха да завладеят кораба и да потеглят към земята?

"Звезден Легионер" определено е много добра книга!

14 Фев 2013 14:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Каджанга/Звезден легионер #67307
Ако се провалиш "облачетата" изчезват от подземието - иначе ги взривяваш заедно с всичко останало.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Фев 2013 14:11
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Каджанга/Звезден легионер #67308
Е да де ама аз разбрах, че преди това са изпратили други облачета?

14 Фев 2013 14:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Каджанга/Звезден легионер #67309
Трябва да си опресня.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Юни 2013 15:25
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Каджанга/Звезден легионер #73779
Вчера препрочетох Каджанга и за пръв път прочетох Звезден Легионер. Бяха интересни и прекрасно написани. Само едно ме подразни и съм сигурен че беше причинено от обемните ограничения - и двете книги просто изведнъж спряха. И двата пъти тъкмо се бях вживял в историята - и ТУП! Толкова. Освен това последните актове и на двете книги някак не се вързваха с останалата част от историята. ЗЛ особено приключва доста зле.

Въобще като гледам каталога на КИ, си мисля, че нещата щяха да се развият много по-добре, ако издателствата се придържаха към обема на някои от книжките от '93-94-та година. Знаете за кои говоря - "Варварският Бог", "Господарят на Зверовете" и "Златният Оракул". Работата е, че особено така както в КИ човек чете само част от напечатаното, в ония тънки бумаги дето ни ги мятаха към края на вълната просто нямаше място авторът да си развие историята като хората. Затова трябваше да ни ги редят по поредици - "Реката", "Хлапето", разни "Водопади"... Но това със сигурност сте го обсъждали в други теми.

Ейина определено е най-якото нещо в двете книжки за Каджанга; мерси за скана на ЗЛ, тя май е ужасно трудна за намиране.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Магьосникът Сива Звезда 3 - Отвъд Кошмарната порта... (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 08:24
    • Асасините от Алансия - коментари и ревюта (28 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 13:36
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (13 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Yesterday 13:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg