• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
"Последната врата"

"Последната врата"

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
18 Юли 2011 15:36
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Последната врата" #19689
И тази си я купих и на тази и се каня...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Авг 2011 16:40
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Последната врата" #23610

Nichy писа: писа:
И тази си я купих и на тази и се каня...

Прочети я и изиграй, заслужава си. Книжката е доста хубава. Странно май аз съм единственият на който корицата пък му е допаднала :).

22 Окт 2011 01:07
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Последната врата" #34561
На мен лично, тази ми е любимата книга на Колин, харесва ми повече и от Замъкът на Таласъмите и от Огнена Пустиня. Може би защото ми беше една от първите, докато другите две ги намерих много късно.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

23 Окт 2011 00:26
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Последната врата" #34581
"Последната врата" беше първата книга, която прочетох... най-най-първата изобщо...
Години след това използвах шифъра в нея за тайнопис...
Въобще за мен си е една от най-добрите книги на Колин.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

16 Ное 2011 09:55
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Последната врата" #36541
Прочетох я пак наскоро.
Страхотна!
Любо Николов има неверятното умение да пише "топло". Да, точно тази дума ми идва в главата като мисля за неговите произведения. Книгата е изключително приятна и дори ме натъжи накрая... Интересното, е че нямам много спомени от предишното изиграване. Чак като я преполових си спомних, историята долу горе. И това с азбуката в началото беше доста интересно :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

14 Ян 2012 15:35
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Последната врата" #42061
Те бавно прекрачват през прага към вълшебния свят- Арнир, Банун, Шургуп с вярната маймуна... Последен минава Гилмориен. От другата страна той се обръща и вдига ръка за последно сбогом, ала още преди да е довършил жеста си, вратата трепва и отново се превръща в обикновена полирана скала.
- Всичко свърши...- задавено прошепваш ти. - И какво ми остава?
- Остава животът - изрича зад тебе гласът на вълшебника. - Остава вярата в невъзможното. И копнежът. Пожелай магията. Желай я от сърце дори и в най-сивите дни на живота. Тогава ще дойда пак. Непременно ще дойда, защото... - Старецът тихичко се разсмива, - Е това всъщност е тайна, но мсля, че мога да я споделя. Знай млади приятелю, че ти е отредено един ден да тръгнеш по моя път. А дотогава... Сбогом!
Когато се обръщаш, вече си сам. От вълшебника няма и следа. Останал е само споменът за гласа му, който отеква в душата ти отново и отново, докато крачиш надолу към пътя:
Пожелай магията, Желай я от сърце дори и в най-сивите дни на живота. Тогава ще дойда пак. Непременно ще дойда...

Това е велик епизод. След прочитане на "Последната Врата", винаги оставам с много приятно и топло усещане. За мен тя е една от най-страхотните книг-игри, кратичка, без никаква сложност, но написана в един страхотен стил изпълнена с носталгия, топлина и зареждаща за читателя енергия.

31 Мар 2012 15:35
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
"Последната врата" #51564
Страхотна книга-история герои всичко.Помня че много се забавлявах разчитането на руните.Верния път бил ясен казвате така е ,но хубавот на книгата не е в това да трънеш направо по него,а първо да обиколиш другите и да се потопиш в приказния свят на Колин.Завършва малко тъжно но какво пък.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

30 Мар 2014 15:16
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
"Последната врата" #87506
Много добра книжка, детска, но написана много добре и поучително.
"Голяма" история събрана в малък обем.

06 Ян 2023 19:03 06 Ян 2023 19:04 от Radko.
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
"Последната врата" #141355
Непризнато и неофициално продължение на Дж. Р. Р. Толкин. Не знам дали като съм я чел в хлапашките ми години съм го осъзнавал, но сега да - без съмнение. Цялата книжка върви мотамо по "Властелинът на пръстените" - събира се група задруга от разните видове чудовища във вселената (човек, елф, джудже, трол и хайде любим на Любо таласъм за цвят), преследвани са от същество загубило човешкия образ - Тибур (Смеагол), поели на път да изпълнят мисия, за която всички наравно полагат усилия: съвети, борбеност, разбиране, саможертва...

Може би тук трябва да спра с алегорията, за да не разваля удоволствието от четенето на други потребители, но заемките са множество, а никой до сега не беше направил това сравнение до сега от коментиращите. Едно нещо ми направи впечатление при това изиграване на играта, а именно, че само веднъж ми се наложи да ползвам таблицата с руническата писменост, а помня че преди като съм я играл много време се занимавах с нея. Така де, дори като прелиствах книжката докато играя, видях колко много надписи има, но явно трябва да я преиграя, за да разбера по какъв друг път може да се стигне до финала. Харесаха ми малкото на брой случаи на шанс, вариантите да се довериш на един или друг от групата да води "четата" бяха интересни, но пък и прекалено много, може би.

Да си кажа честно, харесва ми от дете корицата на книжката (с едното условие, че напомня на поредицата на Трошача, но това е друг въпрос). Харесват си ми и рисунките в книжното тяло, макар... поне 1-2 изображения да ми се струват толкова познати, че да са отнякъде другаде взети. Може да бъркам, но може и да не. Общият изглед на видовете раси си е радост за въображението. Може да е по Толкин, но не са онези клиширани създания, които знаем от филмите на Питър Джаксън примерно. Та в тоя ред на мисли - нещо различно. Инак нещо липсва за типичната книга-игра от периода, а и за тази конкретно. В един епизод пишеше да обърнеш в началото на книгата, за да видиш картата, а такава очевидно няма.

Като цяло едно от най-интересните неща на Колин и определено смятам, че е от най-добрите му. Но останах с едно питане, априори ли се приема, че знаеш да разчиташ надписите или някъде в играта изрично е указано, че се научаваш? Защото при единствения случай, в който ми се наложи да "чета", имаше такъв въпрос в текста. Та ме остави доста учуден...

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, turbobobi, Stayfun, banskidedo

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
"Последната врата"
Time to create page: 0.058 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg