• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
"Ледените пирати"

"Ледените пирати"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 Юни 2012 10:01
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
"Ледените пирати" #56639
Много зарибяваща книга, свършваща в нищото, а така ми се иска да се появи продължението. Много е жалко, че Колин не я довършва :(

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ян 2013 07:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
"Ледените пирати" #65347
Почнах да чета тази КИ и изглежда много зарибяваща. Прологът е готин, изчетох разказите на почти всички професионалисти - механик, магьосник, учен и т.н. Страхотни описания от Любо Николов, евала за този похват. Избрах си механик и отивам да се боря за ръката на принцесата (минах първото изпитание). Продължавам с приключението. Като завърша книгата ще пиша пак. :)

knigi-igri.bg/shop/

18 Мар 2013 10:41
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Ледените пирати" #69990
Ех, Ледените пирати...
Първата българска книга игра, която си купих, когато бях на дванайсет.
Тогава си спомням, че ми хареса до такава степен, че после месеци наред тормозех книжните продавачи по сергиите - има ли го вече продължението, очакват ли го, кога ще излезе.
Беше ми идея фикс, много ме разочарова това, че така и не излезе прословутата Ледена цитадела. За това и не обичам особено cliffhanger-ите, колкото и да са успешни като маркетингова стратегия не само в литературата и игрите.
Дали в този живот ще се случи да я прочетем? Наивното дете в мен още се надява, а цинизмът ми напомня да не чакам писмо от умрял.

If I could find a real-life place that made me feel like Tiffany's, then I'd buy some furniture and give the cat a name.

18 Мар 2013 10:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
"Ледените пирати" #69991
Добре дошла на форумите на книгите-игри.
Наскоро имаше конкурс за книга игра по свят на колин и двама души бяха се заели със списването на ледената цитадела. Аха, аха да я довършат и нещата се разсъхнаха. В момента е обявен конкурс за книга игра, тъй че за що опиташ да я довършиш по собствените си представи? =)

Игрите с теб!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

18 Мар 2013 10:55
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
"Ледените пирати" #69993
Чукча не писател, чукча читател. :)
Не, сериозно, занимавам се с писане от ранна възраст, но не мисля, че бих се справила с книга игра, най-много да се изложа титанично.
Тази работа си иска някои компетенции, които ми липсват, нямам идея даже от къде да започна.
Може някой по-умен от мен да се заеме с този фен фикшън.

If I could find a real-life place that made me feel like Tiffany's, then I'd buy some furniture and give the cat a name.

18 Мар 2013 11:02
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
"Ледените пирати" #69996
viewforum.php?f=84

Може този подфорум да ти помогне.

Избери своето приключение

18 Мар 2013 14:35
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
"Ледените пирати" #70020

Ikaria_ писа: писа:
Дали в този живот ще се случи да я прочетем? Наивното дете в мен още се надява, а цинизмът ми напомня да не чакам писмо от умрял.

Не отписвай Колин, не е умрЕл! Still kickin'.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

18 Мар 2013 14:39
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
"Ледените пирати" #70021

Lachdanan писа: писа:

Ikaria_ писа: писа:

Не отписвай Колин, не е умрЕл! Still kickin'.

Колин - не, но идеята може вече да не е между живите, или поне в неговата глава.

18 Мар 2013 14:41
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
"Ледените пирати" #70022
Проблемът е, че Колин упорито не иска и да чуе за завършване на леденото продължение (макар че го е писал донякъде навремето). Явно е осъзнал в каква каша го вкарват всичките избираеми професии, което е доста видимо в първата книга, така че го разбирам.

07 Юни 2014 21:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Ледените пирати" #90244

Ейдриън Уейн писа: писа:
Проблемът е, че Колин упорито не иска и да чуе за завършване на леденото продължение (макар че го е писал донякъде навремето). Явно е осъзнал в каква каша го вкарват всичките избираеми професии, което е доста видимо в първата книга, така че го разбирам.

Никога не казвай никога отново. :grin:

Сега като се замисля, различните професии са си направо степени на трудност. Ставаш странстващ рицар - нямаш проблем. Отнасяш враговете като куцо пиле домат. Опитай обаче като Учен или Механик - завършването на книгата е по-скоро въпрос на шанс. Което обаче не премахва бонусите, получени от съответните професии в други моменти. :-)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Юни 2014 08:23
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
"Ледените пирати" #90396
Дори Колин казва, че е пишел КИ за деца и юноши, а аз четох Ледените пирати на 32 години. Харесаха ми като представяне на историята (не толкова като игра), това проблем ли е?? Не съм пораснал ли или Колин се заблуждава? :-)

knigi-igri.bg/shop/

08 Юли 2014 21:44
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
"Ледените пирати" #91938
Прочетох Ледените пирати. Бях ги чел и в Доброто старо време, но единственото, което си спомнях беше самия финал. Книгата ми хареса. Стилът е на добро ниво, както може да се очаква за книга на Колин, историята, макар и леко клиширана - също. Добро впечатление ми направиха изборите. Бяха логически обосновани, особено при изпитанията за ръката на принцесата. Имаше загадки с илюстрации, които бяха супер. Хареса ми и как имаш право да чуеш историята на всеки от различните "майстори" и да си избереш какъв искаш да бъдеш. Аз винаги съм желал да бъда магьосник и си харесах именно тази насока на развитие. Оказа се доста печеливша - минах през много проверки, които изискваха наблюдателност и хитрост, в които магьосниците са вещи. Също така Бялата и Черната магия дават силни предимства в края на играта и без тях добрият край се достига трудно. Не съм задълбавал да проверявам баланса на професиите. Имам подозрения, че някои от тях ще страдат, поради описаните по-горе причини. Частта от системата с битките ми се стори излишна. Минах само през една битка и заровете в нея стояха някак не на място, като самоцелно усложнение. Като цяло - приятна книга, с няколко много любопитни избори. Скоро ще премина и към Ледената цитадела, дано да поддържа нивото на предшественика си.

09 Юли 2014 01:34
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Ледените пирати" #91964
Абе и аз я прочетох - и за куриоз този път ми хареса . И като историйка и като избори - имаше бая и доста пъти си проверяваш уменията от които всички които имах влязоха в употреба поне по веднъж, някои и повече (избрах си търговец). Отне ми 20-тина минути - като за тънка книжка за четене в кенефа толкоз. Жалко само че нямаше повече флейвър на професиите - как въртиш магазина или нещо такова ами направо те мятат в дълбокото със състезанието. Плюс това най -голямото ти предимство на това да търговец в реалния живот - парите някак си изобщо го няма в играта докато да речем силата на рицаря си се използва постоянно. Всъщност това което ми хареса най-много е,че почти няма бой и ситуациите се решават с други способи извън грубата сила - винаги съм харесвал игри с преговори и използване на умения.

А да - и света на действието ми се стори доста интересен и чрез описанията на професиите си го разкриваш постепенно с всяка нова игра, макар да е кратичко. Особено ми хареса че има механици и магьосници в цялата работа и че беше отделено голямо внимание на метеорологията и географията.

Бай да уей защо Уейн в първия пост по темата оплюва зловещо книгата а се разцепи да ми я хвали в другата тема ?

09 Юли 2014 01:41
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
"Ледените пирати" #91965

kiril_ps писа: писа:
Дори Колин казва, че е пишел КИ за деца и юноши, а аз четох Ледените пирати на 32 години. Харесаха ми като представяне на историята (не толкова като игра), това проблем ли е?? Не съм пораснал ли или Колин се заблуждава? :-)
То и Граф Монте Кристо е роман за юноши, но това не пречи да стопля сърцето и на възрастния читател.

09 Юли 2014 11:28
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
"Ледените пирати" #91987
@Wukong Щото става въпрос за различни книги бе, гений. :-)

Нали затова карах всички да четат ЛП (сякаш не е най-логичното нещо и без това) - за да си калибрират очакванията. Щом ЛП ти е харесала, няма как ЛЦ да не ти хареса - и то най-вероятно доста повече.

(Иначе можеш да изчакаш докато я дигитализираме и нея след 10 години. :wink:)

Заяжданията тук viewtopic.php?f=158&t=4104

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
"Ледените пирати"
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg