• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
"Господарят на зверовете"

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
10 Май 2017 11:21
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
"Господарят на зверовете" #121736
Идеята да се превръщаш в животно не е на Любо Николов.
Няма да продължавам, за да не поругавам чистите, детски спомени на хора, които обичат творчеството на Титана и Прародителя на всичко, свързано с книгите-игри, също и на Мъдреца и каквото там още се води този меркантилен и подмолен чичко (по мои спомени, вече достолепен дядо).

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Май 2017 11:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
"Господарят на зверовете" #121737
То и орките не са измислени от толкин или блезард, ама това не пречи хората да им се радват. Превъплащенството беше интересна нова концепция предложена в книгите игри, че нямаше много полза от нея е друг въпрос, играта никога не е била силна на Любо.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Май 2017 11:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
"Господарят на зверовете" #121738
Ами... и изборите му не са били силна страна, и историите му са наивни и едностранчиви (джуджетата пеят "злато, злато, злато", Любо свири на струната "добро, добро, добро"), но иначе са му хубави книгие-игри, даже са много интересни.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

12 Май 2017 21:53 12 Май 2017 21:54 от systemshock.
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
"Господарят на зверовете" #121759

Mindcrime писа: писа:
... този меркантилен и подмолен чичко ...
За това можеш ли да кажеш нещо конкретно?

За да не стане объркване: Не го казвам, за да се заяждам. Питам, защото няколко пъти си писал, че Любо Николов е съвсем различен когато го познаваш на живо, но не си казвал нищо конкретно. Има ли нещо, което да ти е направил на теб или на някой друг и което можеш да дадеш като пример?

12 Май 2017 22:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
"Господарят на зверовете" #121760
Да, разбира се.
Колин, когато общуваш с него на живо, е мил и добър човек, добронамерен и умерен.
Само че има и Любомир Николов, който е продал зад гърба на Галина Станкева "Замъкът на таласъмите" на Плеяда.
После пък зад гърба на Плеяда е публикувал книги-игри за Астрала.
Има и Любо Николов, който неизменно се разболяваше, когато трябваше да се работи в МЕГА, щом надуши финансовите проблеми. На мен ми викат Мишо, но той напусна потъващия кораб, макар че уж все присъстваше,само имаше разни лични неприятности, които налагаха аз да върша работата (понеже все някой от редакторите трябваше да работи, Пепи не можеше да приключи броя).
Има и Любо Николов, който така и не каза кой написа "Ледената цитадела".
Има го и Любо Николов, който прие за "интересна" идеята да се дуелираме с него на теми, свързани с книгите-игри, като редактори в МЕГА и на страниците на списанието, но все нещо му изникваше и го отлагахме за друг брой.
А също и Любо Николов, който при всеки удобен случай мрънка срещу Хлапето и "вярва", че на юношите трябва да им се натрапва "всепобеждаващата сила на доброто", а моята поредица е Злото.
За краткото ми общуване с него, на мен ми е достатъчно.

Hater

02 Окт 2018 22:36
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Господарят на зверовете" #129567
С година и горница закъснение - някой може да почисти тук?

След поредното опресняване на двутомника - с ръка на сърцето мога да потвърдя, "Господаря" е по-добрата книга. И двете са доста сходни, но първата определено е по-обемна ,с повече приключения, а и реално имаш шанса да загинеш... В "Трите камъка" това не ми се е случвало особено често - там бяха премахнати жизнените точки, което те лишава от възможността да се затриеш с поредица грешки и пропуски...
Отделно, приключенята между самите локации в трите камъка липсват - малко или много това прави по-постна играта. Не на последно място - в Господаря можеш и да се отклониш силно в страни, почти да минеш картата на "зиг-заг" за да вземеш някой полезен бонус - а за моя изненада в последните фази на играта бонусите наистина бяха много полезни.

И двете са невероятно атмосферични, но все пак... играта в първата е много по-добра!

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

21 Фев 2021 20:11
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
"Господарят на зверовете" #137534
Тази книга-игра има сантиментална за мен стойност. Не можех да я открия никъде и непракъснато врънках покойния ми баща да я намери, защото общуваше с разни продавачи на книги и накрая след около месец успя да ми я намери. Самата книга е готина, идеята за трансформацията в животни беше нова за мен тогава и много ме впечатли. Относно личността на Любомир Николов - не мога да кажа нищо. Факт е наследството, което остави. Същото важи и за Майкъл, Блонд и Уейн и Джордж М Джорд. Останалите от първата вълна не са ми били интересни.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin, turbobobi

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg