• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Нощта на Върколака - Спойлери

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
23 Окт 2012 22:03
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Нощта на Върколака - Спойлери #62959

xenox писа: писа:
Кой си е играл да вади схемата?

Както каза Уейн - аз. :)
Обичам да анализирам схемите от дизайнерска гледна точка и ми беше приятно да свържа всички епизоди в цялостна схема. По принцип мога да го направя и за други КИ, но ми е нужно да са на текстови файл - иначе е твърде бавен процес.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Окт 2012 23:05
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Нощта на Върколака - Спойлери #62964
Дори да приема, че е така както твърдите ( нещо не ми се занимава да я препрочитам за да оспорвам), на мен този подход който ти давал шанс със зарчета не ми допада и не го смятам за добър. По-добре да си умра казвайки ми се защо, като ми се дава възможност да хвърлям зарчета и не ми се обяснява къде съм сгрешил не смятам, че е правилно и определено не ми харесва този тип игра.

23 Окт 2012 23:21
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Нощта на Върколака - Спойлери #62965
Хех, личния вкус никой не може да го оспорва. Но твърдението на Танер е вярно. А предполагам, че Колин е подбрал този подход, защото е видял, колко смъртоносна е станала и без това книгата му.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Окт 2012 09:29
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Нощта на Върколака - Спойлери #62976
Колкото и да не обичам шанса, тук изглежда използван с мярка, поне в сравнение с други родни книги-игри. Например в "Златният оракул" е ужасно - зависиш от случайните числа на всяка крачка: хвърля се зар за всяко от физическите качества, от тях се образуват оценки за разни бойни умения, а после в самата игра с шанс се определя колко висока оценка ти трябва в ситуацията.

24 Окт 2012 19:09
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Нощта на Върколака - Спойлери #62992
Не е чак толкова зле Оракулът. Имаш възможност да си повишиш жизнено нужните оценки. Сам трябва да се погрижиш за това и да си наясно кои оценки са важни. Както казва Майкъл - в онази епоха да опитваш да си пират без да умееш да се фехтоваш е все едно да се занимаваш с ядрена физика с двойки по математика.

24 Окт 2012 19:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Нощта на Върколака - Спойлери #62993

xenox писа: писа:
Не е чак толкова зле Оракулът. Имаш възможност да си повишиш жизнено нужните оценки. Сам трябва да се погрижиш за това и да си наясно кои оценки са важни. Както казва Майкъл - в онази епоха да опитваш да си пират без да умееш да се фехтоваш е все едно да се занимаваш с ядрена физика с двойки по математика.
Наясно съм кои оценки са важни, наясно съм и как мога да посочвам високи числа в таблица, за да ги имам, но не това е представата ми за добра игра.

13 Юни 2013 19:11
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Нощта на Върколака - Спойлери #73781
Какво толкова с тоя шанс... Любо по принцип прибягваше до шанс, когато играчът сбърка. Освен това като се стигне до "посочи от таблицата", просто запомняш на кой епизод си, проверяваш едната препратка, ако те убият си записваш една черна точка, връщаш се и си продължаваш...

Ако се случи да провалиш проверка на някой показател е друго. Тогава някак си човек се чувства кофти да си продължи напред... Някак не е честно.

13 Юни 2013 22:47
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Нощта на Върколака - Спойлери #73790
Е аз просто бях споменал за схемата в игра и как автора се пробва да вкара читателя обратно в разказа, който се пробва да му разкаже :)

Избери своето приключение

25 Мар 2015 00:33
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Нощта на Върколака - Спойлери #104391
Книжка с доста силно изразен "стил Колин" - разбирайте правете добро!
Историята е много добра, изпипана и завършена, въпреки че е сравнително кратка. Мрачно фентъзи :-)
Преди 12 години кралят е победил страшният Върколак от мочурището/тресавището/блатото :-) Тази нощ върколакът пак е жив, затова е обявена награда, който донесе главата на върколака, става съветник, а след това и крал. Още преди да си стигнал в замъка се сблъскваш с главните ти опоненти в това начинание - 4-тирима братя. които освен Върколака искат да убият и теб.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В хода на историята ти си придружен от вярното ти куче, помагат ти горски духове да се не затънеш, ти самият помагаш на духове на загинали варвари, за което получаваш и награда, помагаш на прокълнат абат, измъкваш се от коварни клопки, помагаш на врага си, изправяш се срещу Върколака...довеждаш доброто в кралството
- и всичко това в под 200 епизода!
Книжката е приятна и със страхотна атмосфера. Има шанс, но премерено, вместо кодови думи се пита, дали имаш даден предмет или не.
Заслужава си!

31 Юли 2022 19:04
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Нощта на Върколака - Спойлери #140452
Няколко думи и от мен:

retrospectionzone.blogspot.com/2022/07/blog-post_31.html

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, banskidedo

31 Юли 2022 23:58
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Нощта на Върколака - Спойлери #140454
Дер поне да беше казал че книгата е линейна история, чете се почти цялата и е като инт. роман тия дни.

Няма много бой, но пък има драма. Определено е по добре да пощадиш някой враг не се знае кога може да ти стане приятел....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Ян 2023 16:46
Away
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Нощта на Върколака - Спойлери #141364
Жалко, че файлът с таблицата на епизодите вече не е наличен. Дори с останалите форумни подсказки, ми трябваха 4-5 преигравания, за да завърша успешно приключението. Което говори за достатъчно комплексна игра, особено за тези от ранния период на книгите-игри.

Хареса ми идеята за лова на митичното същество и как постепенно се разбулва мотива на владетеля да го организира. Не ми хареса, че подобно на чуждоезичните книги-игри доста голяма вероятност има да пропуснеш важен предмет/действие, което да се оказва съдбоносно впоследствие.. но пък трябва да има и такива игри, нали?

Шансът наистина има голямо значение за играта, но подобно на другите книги на Колин, и тук той може да бъде неутрализиран до известна степен от правилно взети решения. Илюстрациите и корицата са приятни, такива каквито съм ги запомнил от предишни преигравания.

Липсата на дневник обаче се усеща. Трябва внимателно да се чете текста, като често получаваш предмети в средата на епизода и миг невнимание и бастисваш цялата игра.

Инак и тук логичният игрови извод - кучето е най-добрият приятел на човека. Хехе, ако продължа с цитатите: Homo homini lupus est. Сиреч, човек за човекът е вълк. :unsure:

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg