• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Гримоар - вгледай се в очите на страхa

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Авг 2011 00:30
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24185
Чел съм я в Мегаигрите. Като отделна книга не съм. Но това което бе в Мегаигрите бе наистина много добро, в действителност би могло да те хване страх. Е аз не се уплаших особено де, но историята наистина е страхотна.
Колкото до това дали има книги-игри на тема ужаси: Гримоар, Тъмната страна на земята, Нощта на върколака. А и има няколко, които не съм чел и играл, но по описанията, също ми се стори, че са с елементи на ужаси: Островът на бродещите мъртви на Алан Шарп, Часът на вампира и Часът на вещицата на Джоржд, може и да греша разбира се де и да няма хорър в тях.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Авг 2011 01:00
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24191
Пропускаш книгата на Айвън Фогър за душите, иначе си прав ;) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

14 Авг 2011 07:28
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24193
Островът на бродещите мъртви на Алан Шарп си е направо хорър класика. За двете книги на Джордж - разгръщал съм ги отдавна, но нямам някакви спомени да са такива - който ги има да пише.
За елементи на ужаси - освен до тук изброените в темата повече или по малко се сещам за Кървав меч (всички от втора до пета книга), УБИЙСТВО В БЕЛСКЕЙД и може би БАРАБАН НА СМЪРТТА и ВАМПИРИТЕ НА ФЛАВИЯ - ВКУСЪТ НА КРЪВТА - където го играеш лош вампир :twisted:
И като съм тръгнал да си припомням - май и КРИЛАТА НА ПРОКЛЯТИЕТО на САРА ДЖЕНИТ се
класира.

14 Авг 2011 09:45
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24194
То изобщо книгите за Валенс до голяма степен май са си на тема ужаси. Олтарът на тъгата също би могло да се каже, че е с такива елементи. Гората на Демона на Колин, може би донякъде също има такива елементи. Кървав меч в него не виждам някакъв ужас, за мен си е по-скоро фентъзи.

14 Авг 2011 10:28
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24197
Кървав меч не е ужаси, но някои от описанията, като например във втора книга, когато си в замъка на Царя на Бродниците. Пак във втора книга, след битката с върколаците, ако решиш да останеш да спиш сред труповете. В пета книга петте стаи, където трябва да събереш ключа за да преминеш нататъка, особено в стаята на червената смърт.
Кървав меч иначе не е хорър,повече може да претендира за мрачно фентъзи.

Избери своето приключение

14 Авг 2011 11:55
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #24204
И аз съм на същото мнение - по-скоро дарк фентъзи. И в първия Кървав Меч имаше леки хорър-елементи - когато събираш частите на Скраймир, когато горгоната вика от мъртвите най-големия ти враг... Бе легендарна поредица.

08 Окт 2011 09:55
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #33372
Връщам една позаспала тема: успях да си набавя преди месец брой 12 на МЕГАИГРА и да дочета "Цвете за покойници". Коментара може да бъде само един и той е: страхотна история, въпреки че свършва като разказ, а не като игра. Доколкото съм запознат всичко се навързва така: Бонанза Джо-разказ /началото и трагедията в къщата/ :arrow: Цвете за покойници-игра+разказ /Малкия Макс Будигър/ :arrow: Прокълната книга-игра /Стария Макс Будигър, който иска да си набави Некрономикон/. Няма друго излизало на книжния пазар, което да хвърля повече светлина върху историята, нали така?

Цялата тая работа ми напомня на един стар филм на ужасите, на който не мога да се сетя заглавието. Някакъв стар индианец /а може и да не е бил индианец/ предупреждаваше един човек да стои в кръг от камъни /който бил безопасен/. Призрака беше бял на цвят и доста страшен.

08 Ное 2011 12:38
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #35896
Наскоро я прочетох и не ми хареса. Може би преди 15 години щеше да ми допадне, но сега ми изглежда твърде постна. Правех някакви избори, като така и не ми стана ясно дали изобщо са били от значение за основния сюжет, правилни ли са били или грешни...кой да ти каже. Стигам си до края и... това е. Може да е от възрастта :(

knigi-igri.bg/shop/

10 Ное 2011 08:31
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #36004
Аз съм чел Прокълнатата Книга до брой 4 в Мегаигрите и разказа за Бонанза Джо. Цвете за Покойници за жалост съм го пропуснал. Самата книга-игра Гримоар, не съм я чел, но доколкото разбрах било същото като в Мегаигрите. Мен пък навремето, когато бях малък не ми хареса, не знам защо, но някак си тогава ми беше скучна. Изчетох я като по-голям преди няколко години и усещането беше доста добро, допадна ми доста, историята ме грабна. Разказа за Бонанза Джо ми хареса повече и допринесе за цялостното усещане от играта на Прокълнатата книга.

30 Дек 2011 19:07
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #40487
Титанично, определено титанично четиво, общо взето сте се изказали по темата. Имам обаче един процесуален въпрос - тия прослувути илюстрации на The Dark One (WTF?) ме заинтригуваха. някъде има ли ги сканирани, или поне снимани? В МЕГА тези бяха супер в духа на историята.

18 Мар 2013 14:34
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #70019
И до ден днешен тръпки ме побиват от тази книга, страхотна атмосфера, завладяваща история, много хубави образи. Наистина дълго след като я четох ме беше страх да заспя на тъмно. А и като един изявен садист я четях на глас на малката си сестричка. Горкото дете после не смееше да излезе в коридора от ужас.
Доста съм я препрочитала явно, към момента е доста опърпана и има нужда от една хубава реставрация.
Може би любимата ми от Любо Николов.

If I could find a real-life place that made me feel like Tiffany's, then I'd buy some furniture and give the cat a name.

11 Авг 2013 16:58
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #75407
Току що я прочетох за първи път и мога да кажа,че е една от най-добрите книги-игри,които съм чел.Единствения недостатък е липсата на дневник... все пак трябва да има и игра,не само книга :)

FOR HONOR !!!

12 Ян 2014 21:34
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #85783
Спомените ми са страхотни. Точно по това време бях и луд фен на Стивън Кинг, Дийн Кунц и Лъвкрафт и направо се побърках от кеф, докато четох тази книга. Обаче честно казано не съм я чел наскоро и направо не смея да си развалям хубавите спомени. Някой от порасналите фенове препрочитал ли я е наскоро и харесала ли му е?

Уповавам се на ЛСЧ

12 Ян 2014 21:56
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #85784
Четох я миналата година и беше as awesome as it once was. От най-любимите ми е.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

12 Ян 2014 21:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Гримоар - вгледай се в очите на страхa #85785
Четох я преди няколко месеца и стоя зад тези свои думи.

Гримоар!

Една книга игра написана от Любомир Николов, с който изпрати поздрави към двамата автори, които много ценя - Стивън Кинг и Лъвкрафт.

Литературните описания са отлични, както винаги. Историята е завладяваща. Атмосферата........
Атмосферата е брутално добра. Направо те вкарва вътре в книгата. Гледаш да не направиш грешната стъпка, защото не е ясно какво може да ти се случи.
Някои се изказаха, както винаги негативно за Ники Русков - Тъмния....... На мене илюстрациите ми допаднаха. Те допринасят още повече мрачност, още повече песимизъм, че можеш да оцелееш, че можеш да стигнеш до края на историята, която ще се повторя - много добра история.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg