• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО

В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
31 Мар 2012 16:20
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #51570
Първата ми много си я обичам.Много добре направена,като се почне още отначло с обръщението към читателя,описанието на света та чак до края.Относно най-силния щит почти невъзможно е да го вземеш,ако не си прочел цялата книга защото взема много точки,а ти няма как да знаеш доколко ще ти помогне и какво от другите неща ще ти трябва.А за лутането ми то не е точно лутане обикаляш и преживяваш различни приключения,не като в някои други книги да обикаляш по едни и същи места и в сепа книгата се казва В ЛАБИРИНТА на времето.Има си даже секция сън където да възстановяваш/губиш / точки нещо като мини приключения.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Окт 2013 22:21
madnnes
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #81117
Up!

25 Дек 2014 11:43
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #99819
Първата БГ книга-игра.
Детска е, но приключението си заслужава! Ти си призован да спасиш всичко...има проблем във времевия контуниум...Трябва да се намери базата, която го е създала. За целта можеш да посетиш 4тири различни епохи, където те чакат различни приключения, а след като откриеш базата ...ще се наложи да летиш до Луната.
Бойната система е добра, приключенията са интересни, но най-ценното е стилът на Колин.
Задължителна книжка за всеки фен :wink:

23 Юни 2017 21:58
asen_berk's Avatar
asen_berk
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 53
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #122708
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО преди дни го зачетох пак, сигурен съм че преди 20-на години стигнах до края. Сега като зацепих на картата и до-там.

26 Ное 2019 10:52
Ray_Light's Avatar
Ray_Light
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132752
Наскоро я изиграх отново и пак ми беше също толкова интересна, както и преди. Малко ми беше мъчно в началото да запомня системата на битките, но се оправих :) Хубаво е, че има толкова богат инвентар и вече от теб зависи да решиш какво действително ти е нужно. Аз използвах част от инвентара, но няма смисъл да се вземат прекалено много неща :) Малко се позаплетох из базата, защото имаше много места, където да отидеш, и един път трябваше да се върна отначало, но ми беше кеф да я играя :) Готина история като цяло - 8 / 10.

26 Ное 2019 12:52
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132757
Миналата събота я играхме на стрийма с Къртача. Ако ти е интересно, влизай и ти. :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ray_Light

28 Ное 2019 06:40
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132794
Имах много приятни спомени от книгата, тъй като ми беше една от най-най-първите книги-игри на които попаднах като хлапе и те все още бяха нещо ново и доста вълнуващо за мен. Препрочитането/изиграването ѝ след толкова години обаче ми донесе само разочарования. Идеята и историята сами по себе си не са толкова лоши, но са поднесени изключително наивно, като подозирам, че е ме навеждат на мисълта, че авторът се е целил в аудитория между 8 и 12 години. В същото време обаче на играчът му се налага да води много и доста сложни сметки като за поне 16+.
Книгата изобилства от моменти, в които без да си допуснал никаква грешка ти се налага да изпитваш шанса си и резултатът често е директна смърт или препращане към самото начало на играта, което може да бъде изключително фрустриращо.
Имам силно подозрение, че това вероятно е първата книга-игра на Колин, която не е писана от него. Изключително слабо произведение, което може да служи като образец, как не се пише книга-игра.

Оценка: 2/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

28 Ное 2019 09:31 28 Ное 2019 09:35 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132796
Шиноби... направо ме стресираш като Гала в понеделник сутринта като и свърши аперитива....

Мъдреца Колин е автор на научна фантастика. Това е факт. Да пишеш примерно фентъзи преди 1988 е малко като заявка за психично разклатено здраве. А фантастиката се пише за новия човек, новия морал и прочее. Колин е написъл първо тази книга, след това идва модифицираната приказка Огнена Пустиня.
В Лабиринта има уловен духа на сериозната фантастика преди 1990 в източния блок, това само прави книгата уникална, защото надали някой друг каун може да напише такава книга сега тъй като всичките сте повлияни малко или много от книгите след 1990....
Мъдреца Колин автор на СФ ама не много талантлив, колко е можел. Примерно Хари Харисън, Фармър и прочее таланти са му били непознати. Напиши. СФ като си чел само Саймък, Азимов и библиотека Галактика и ще те видим, какво би снесъл. Да не забравям, че най добрата фантастика е на Стругатски, а в лабиринта имаме типичен Прогресор в действие!
Пораснете малко деца, Лабиринта е ,,Светия грал,, на книгите игри в България!
Това е първата книга игра и все още за мен тя има най великата корица правена някога за КИ. Ако има вечна класация за корици на КИ в България и света изобщо, тази ми е номер 1.
Художника е уловил всеки момент и цялата идея за КИ.

Това е и причината да имам поне 4 броя от нея като една си я взех девствена. За да не се спекулира, пояснявам че никой ама никога не я е чел директно от издателство Плеяда когато си разкараха всичко от склада.
10/10

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ninja_senso, Ray_Light

28 Ное 2019 10:14
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132799

Shin писа: писа:
Имам силно подозрение, че това вероятно е първата книга-игра на Колин, която не е писана от него.

Чакай, чакай, чакай малко.. твърдиш че зад псевдонима Колин Уолъмбъри са издавани книги-игри от други автори? :ohmy:
Кои трябва да са останалите, и защо не зная нищо за това?

28 Ное 2019 11:45
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132801
Като цяло има такива спекулации за неопределена част от творчеството на Любо, но точно за тази книга ми се струва абсурдно. Все пак това е първата КИ, която е писал; не е била поръчкова, не се е знаело каква реализация ще има и е породена от интереса му към интерактивната форма. Няма логика точно тази книга да не е негова.

Иначе проблемите, които потенциално са в книгата (отдавна не съм я чел, не помня как е) могат да се отдадат на нормалната неопитност в писането на КИ в този момент на автора - първа му е, а и не е бил чел кой знае колко, че да се запознае с различни техники и т.н. А и на Любо играта никога не му е била силната част, той няма и претенции за това и дори и в последните му книги се срещат доста базови грешки (субективно е) в това направление; не е учудващо в първата му книга да има такива проблеми и това не означава, че не е негова.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, Rahvin, ninja_senso

28 Ное 2019 13:21
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132802

Shin писа: писа:
Имам силно подозрение, че това вероятно е първата книга-игра на Колин, която не е писана от него.

На какво почива това подозрение? Ако имаш някакъв аргументи, следи, съмнения, странни съвпадения и прочие, давай ги да ги нищим.

Аз примерно на времето виждах разлика между "Господарят на зверовете" и "Реката, от която никой не се завръща", но трябва да ги препрочета, преди да споделя какво ми е направило странно впечатление. Разбира се, може и да греша.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

28 Ное 2019 13:44
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132803
Нямах представа, че Лабиринтът му е първата написана книга-игра и ако това наистина е така, то обяснява много. Подозрението ми, че не е писана от него почиваше на това, че е третата му излязла, а е доста под нивото на първите две във всяко отношение.

А корицата и аз смятам, че е една от най-добрите в Старата вълна.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

28 Ное 2019 14:04
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132804
Субективно е. За мен това беше първата книга-игра след "Избери своето приключение" и бях пленен! Така и не разбрах какво толкова му харесват на "Замъка на таласъмите" (и досега не съм много сигурен). Сигурен съм, че ако сега я прочета ще бъда доста разочарован, но за мен тогава беше шедьовър.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

28 Ное 2019 14:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132805
Наистина ли казвате, че тази корица ви е любимата?
e0b2nlj0doxykl5ldem0olsm7apgqf.jpg

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
e0b2nlj0doxykl5ldem0olsm7apgqf.jpg

28 Ное 2019 15:25 28 Ное 2019 15:34 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО #132807
Тази корица е гениална, няма нищо общо със съвременните ,,мързи ме да се оцапам,, дигитални полюции.

Обърнете внимание на времето... уверен съм че Димо мисля художника е бил гладен, беден и без работа надвил си е мързела и е вложил всичко от себе си. Тук за пръв път имаме от новото време бг книга, издателство и автор....
това е голяма работа. Освен това. За качеството, това е първата книга. игра в България. Библията на книгите игри.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg