• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Трите камъка на съдбата

Трите камъка на съдбата

• 1
  • 1
27 Дек 2014 18:43
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Трите камъка на съдбата #99849
Продължението на Господаря на зверовете започва 5 години след събитията в първата книжка.
Господарят вече е владетел и при това добър. При него обаче идва старият му учител. Заедно с верния си другар Тиоланд последва учителя си, за да открият, че Трите камъка на съдбата (най-ценният добър артефакт) са изчезнали. Виновник е един от пощадените врагове в първата книга, който е събрал група магове да му помагат в плана да стане най-могъщ маг и да завладее света. Тъкмо се каните да тръгвате и той напада...само ти - Господарят се спасяваш без наранявания. Сега ти трябва да откриеш сам Трите камъка и да попречиш да се извърши черен обред.
Цялата книга е в стила на Колин. Добро фентъзи, доста варианти за преиграване и най-важното трябва да св прави добро винаги, дори и на враговете.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2014 11:32
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Трите камъка на съдбата #99855
Тази игра за мен беше голямо разочарование. Просто може би с "Господарят на зверовете" летвата беше много високо вдигната и очакванията ми бяха много големи. Самата игра не е лоша, наистина може да се направят доста комбинации с животните в които да можеш да се превръщаш и да пробваш различни начини да я "превъртиш" :-).

28 Дек 2014 14:54
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Трите камъка на съдбата #99859
Съгласен съм, че Господарят е по-добра. Трите камъка е сякаш само да има втора част...

25 Окт 2015 18:07
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Трите камъка на съдбата #109242

Monevwww писа: писа:
...най-важното трябва да св прави добро винаги, дори и на враговете.
Този път това много ме изнерви. Особено в онзи случай, когато бях убит, защото не дадох 30% от жълтиците на някакъв изнудващ ме просяк. :o При това случката беше в началото на приключението и тепърва можеше да трябват пари. :side:
Освен това единият път със сигурност не може да се мине без да владееш определени животни, сигурно и при другите пътища има такива ограничения. Засякох и безпричинен късмет на няколко места, т. е. книгата е трудна заради честата проверка на късмета, а не заради сложността на изборите.
Иначе атмосферата беше точно като в първата част. Като цяло не лоша книга, стига да не се чете на моята възраст. :grin:

09 Май 2016 23:38 09 Май 2016 23:42 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Трите камъка на съдбата #115415
Ще започна с това, с което Horacio е приключил и ще продължа с отговора на въпроса "С какво Трите камъка на съдбата отстъпва на Господаря на Зверовете?". Книгата сама по себе си не е лоша - приятно лековато фентъзи. За нещастие обаче губи голяма част от чара на предходната част и според мен основното е в играта и системата.

Литературата
Всичко ми се струва също по-претупано - локациите са ми по-невзрачни и в тях не се случва нищо повече от това да намеря след 1-2 избора този, когото търся. Просто са някакъв абсолютен фон - в единия град има търговци, другия е като Венеция и това е - минаваш през тях и заминавш. Има и приятни изключения, например "Пещерата на сънищата", на която е отделено малко повече внимание. Самите злодей са ми малко по-наивни и безлични от тези в първата част - първо се сещам за стражите. Относно краят на първата, в която ставаш крал - ами не, няма смисъл да продължаваме тази линия - след два епизода спираш да си крал, за да си продължиш кралстването в епилога (който също никак не ми хареса). Разбира се, ще срещнете много по-лоши заглавия в тези отношения, но стъпката назад е видима за мен.

Играта
Накратко, махнат е показателя живот. За сметка на него, а и за сметка на всичко останало, книгата е придобила ДНК схема от най-тежък вид на микро ниво (отделно от макро - избор на един от няколко пътя). Историята в дадена локация почти не се разклонява и почти всеки грешен избор е смърт, вместо далеч по-добре реализирания си предшественик, където пропускаш информация, пропускаш предмети, влизаш в преразход на мана, губиш живот. Маната почти не ми трябваше, завърших на 7, като не съм пестял на нито едно място, което ни довежда до най-тежкия грях - употребата на животните е тотално занемарена тук и безкрайно безинтересна. На две места стигнах до избор от типа на - ако нямаш едно от тези трите (даже няма значение кое), умираш, а на третото просто спестих време като орел. Въобще никаква игра с формите няма тук, а в предната беше тооолкова интересно да избереш най-подходящата. Жалко... Сдобих се с общо два предмета, всичко на всичко, от които ползвах един да обгазя финалния шеф - други предмети не съм намирал, а и не е имало място, в което да ми трябва предмет и да съм го нямал - една проверка в цялата книга. Т.е. и предметите са занемарени, занемарен е и дневника, в който даже не е изтрита графа живот от предната книга, както и заклинания (ако е имало, не съм ползвал) - тази малка техническа подробност добре отговаря на цялостната претупаност на това произведение.

В заключение - отчитайки, че това е продължение на "Господаря на зверовете", вероятно ще ви разочарова. Сама по себе си с леки уговорки мога да я определя като прилична книга-игра, но до там. Класирам я в долните 25% на Любо Николов, но предполагам в горните 50% на КИ заглавията у нас.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

07 Мар 2022 14:24 07 Мар 2022 14:33 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Трите камъка на съдбата #139797
За мен Господарят на зверовете и Трите камъка са може би сред най-хубавите книги на Любо Николов.

Започвам с това, че действието продължава от предходната книга ( вярно - след известна пауза). Ти вече си цар, но пред теб се изправят нови проблеми. Много от старите врагове (Черния губернатор, жреците на Ган) са живи и готвят реванш. Пак се появяват старите ти приятели, но както и в предната книга, тяхното участие е епизодично. Голямото достойнство на книгата е, че отново има няколко различни пътя по които можеш да минеш и карта. Като слабост обаче отчитам, че не си запазваш, нито едно от вълшебните умения или оръжия придобити в предната книга (например вълшебният меч, който се навива на кръст, или способността да обладаваш три форми една след друга, без да ставаш човек.) Сюжета е по-различен от първата книга. Не бих го нарекъл точно по-стандартен, но по-различен - определено. В първата книга, целта ти е да свалиш лошия от трона. Общо взето "Принца идва и убива злия цар, след което сяда на трона", само дето липсва принцеса. Втората история е в стил "принца гони ламята, за да си върне златните ябълки". Любопитно е, че независимо дали ще успееш да вземеш част камъните или всичките срещата на Черния Губернатор е несъмнена.
Финалът е отворен, което за мен е плюс.

За разлика от Сашо, на мен ми харесва, че не е отделено време, да се показва царуването ти. Това е досадна работа, а и освен ако не се създадеше някаква стратегия от типа "построй си царство"(а Колин не е силен в тези неща), нямаше смисъл. Героят е магьосник, и проблемите му са основно магически, решенията - също.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Леден Дракон

07 Мар 2022 19:46
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 15
Трите камъка на съдбата #139799
За мен трите камъка е като демо версия на Господарят на зверовете. Добра книга сама за себе си, но на фона на предходната доста по слаба. Обема е почти двойно по малък, все едно се е по изчерпил в първата и тук няма какво толкова да предложи. Същото нещо се наблюдава и в Леденият вихър на смъртта. Което мен лично ме кара да смятам, че тези книги са повече плод на издателите, след успеха на предните, от колкото на желанието на Колин да ги продължи. Пътят е що годе праволинеен, не е така разклонена като предната, което е обяснимо на фона на обема. Уж имаш избор на къде да тръгнеш ама ти реално пак трябва да отидеш и на другите места. В господарят имаш два главни пътя, които да изключително независими един от друг, пълни с много допълнителни приключения. Точно там и ми е проблема със злодеят във втората, защото аз като играх Господарят минах по пътя, където не срещаш Черният губернатор и дори не знаех за него. И изведнъж в трите камъка сюжета се върти върху тази среща. За мен много по-добър злодей(макар и доста стандартен) щеше да е приятелят му, също господар на формите, който остава в негова сянка. Така и финалната битка щеше да е сблъсък на господари на формите и да стане нещо много интересно. Докато предложената финална битка лично за мен беше леко безлична. Общо взето съм останал с впечатлението, че продълженията на книгите, които пише Колин не са на същото ниво, което е поставил с първата. Единственото Конникът на апокалипсиса и Сянката на сатаната са що годе на едно ниво. Макар, че втората пак е по слаба, но с малко. Лошото е че пак се базира на това, че в първата си намерил съкровище, а това не е задължително, за да стигнеш да успешен финал в първата.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, George-AL

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Трите камъка на съдбата
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg