• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
29 Мар 2011 14:12
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6304
Достига до вас благодарение на екип дигитализация:
Поредицата за Кагор:
Реката, от която никой не се завръща - ipdf

Това е поредица страхотни книжки. Затова как трябва да спрете чудовищата от постоянно навлизане из нашия свят и как подлият херцог се опитва да ви убие. Малко тип Конанска игра беше. Даже когато баба ми, мир на паметта й, ми купуваше "Нокти срещу Огън" се сещам че корицата ме накара да мисля, че става дума за книга-игра по Конан. страхотна поредица, наистина. изпитвам огромно задоволство докато я чета сега години след като е излязла. Надявам се и тук да има фенове.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.
Прикачени файлове:
66_a17193ee5eeddf357ed3f3934a481eed.jpg
66_fc764c463ab557f82b8f5ca85f8c4fec.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Мар 2011 14:39
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6307
Позволявам си лека корекция на заглавието :)

Реката и нокти спрещу огън наистина бяха много добри книги, много увлекателна игра се е получила, за съжаление третата част съвсем не беше на ниво въпреки трите възможни начина да се спечели играта. Просто нещо се беше загубило безвъзвратно от историята и не можах да се зарадвам на тази книга. :evil:

От друга страна, много колеги имам спомен че въобще не харесват поредицата. За мен лично това е необяснимо - в този си вид играта много повече ми допада много повече от разните FF клонинги. :)

Може би щото Любо наистина пише много добре. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Мар 2011 14:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6309
Прекрасна поредица, която е по скоро Книга-игра отколкото книга-Игра. Историята се разкрива постепенно и от теб зависи до колко ще се запознаеш с нея докато плаваш надолу по реката от която никой не се завръща.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Мар 2011 15:22
TheWild
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6313
Чел съм само Реката и Ноктите. Леденият вихър така и не съм я открил. Иначе първите две части си бяха наистина добри.

29 Мар 2011 15:47
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6325
Ако трябва да го опиша беше нещо такова - много добре, добре и след това "така ли ще стане бе копеле".
Като излезе единицата си казах - това нещи си плаче за филм. Сюжета ми харесва, няма масови сцени или сложни дракони и чудовища.
Като излезе двойката си казах - оригинално. Не много динамично, но при всички положения еригинално и може би му липсваше малко обем.
Като докопах тройката бях крайно разочарован. Чаках за да видя как чудовищата се сбират на едно място в друга вселена.

Сюжета беше добър, замисъла също, но това е КНИГА хора и не трябва да бъде обсъждана тук.

29 Мар 2011 15:58
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6330
Любимата ми книга-игра е Нокти срещу огън. Реката, също много ми харесва. Дълги години не можех да намеря Леденият вихър, докато след многобройни обяви по форуми ми се обади Дамян и ми я продаде. Понякога си мисля, че щеше да е по-хубаво да не я бях намерил. Точно в тези моменти си казвам, че отрязването на Туин Пийкс след втория сезон все пак може и да е било за добро...

29 Мар 2011 16:23
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6344
Бих добавил че вдъхновението от първите две ми стига точно за да довърша третата. :lol:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Мар 2011 20:02
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #6404

Вилорп писа: писа:
Прекрасна поредица, която е по скоро Книга-игра отколкото книга-Игра.

Не бих могъл да го кажа по-точно. Затова Любо и Блонд са просто класа над останалите. Те пишеха книги, а не игри. Поредицата ми хареса много (учудващо, тъй като на онези невръстни години си падах по КИ с дневници), само третата развали впечатлението. Не беше толкова силна като история и реализация, а и имаше отвратителни грешки в оформлението, при мен доста коли бяха с разменени места.

01 Апр 2011 20:59
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #7056
Трилогията за Реката започна като разказ-игра в първи брой на Мегаигри на "Плеяда" и според мен доста изкуствено се преобразува в отделна книга-игра (с нови илюстации в първата част от Станимиров), а след това и в трилогия. Последната част е с отвратително графично оформление, а втората с претупани илюстрации в познатия стил "Ивайло Иванчев".

01 Апр 2011 22:54
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #7087
Днес прочетох цялата поредица. Ами, какво да кажа - първата беше посредствена, втората беше епична, третата освен, че беше разочарование, имаше и отвратителни илюстрации. Но идеята в трилогията много ми хареса и със сигурност ще я запомня.
Между другото, май само аз харесвам илюстрациите на Иванчев. :lol: Не знам, просто си ми носят една хубава, старовремска атмосфера. :)

05 Авг 2011 10:19
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #22301
След като успях да се сдобия с липсващата ми 2-част (Нокти срещу огън), и то даже в 2 екземпляра, изчетох поредицата и съм безкрайно впечетлен. Някога първата книга ме заинтригува, а третата не ми хареса - беше кратка и странна. Сега вече с втората книга е друго нещо. Страхотна история и герои и според мен това е най-доброто на Колин по отношения на история. Даже историята според мен е достойна, да се филмира, анимира, комиксира и т.н :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Авг 2011 10:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #22311
Реката е комиксирана в Мегаири на плеяда =Р
Но настина историята изключително добра и макар да се види линейна има доволно количество сюжетни избори които я променят в известна степен.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Авг 2011 11:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #22312
Като се върна в родната китна Горно-тракийска низина, ще изровя най-после тия Мегаиигри на плеяда. Все си мислех, че Реката там е на разказ-игра, а не на комикс :)

05 Авг 2011 11:18
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #22319
Как нахранихте всички Ледения вихър.... Според мен третата книга си беше също доста добра, но по коренно различен начин и затова повечето хора, чели първите две части, не я харесват.
А истината е съвсем проста: първите две книги от поредицата бяха КНИГИ-игри, прекрасно написана увлекателна история, която обаче страда от доста голяма доза праволинейност; третата книга, за разлика, си беше книга-ИГРА. Повествованието беше доста по-слабо, но имаше повече игра от първите две книги, взети заедно.
Замислете се колко критики отнасят сега Асасините на Уейн, заради предначертания си път и фиктивните си избори. Същата между впрочем беше ситуацията и с Реката и Ноктите, но просто нивото, на което пише Колин, успява тотално да заличи този проблем - не съм чул някой да не хареса първите две книги, макар че всички съзнаватм, че игровата им част си беше доста слабичка. Повечето хора, с които сме ги коментирали (забелязвам, че и някои членове на форума мислят по подобен начин), дори намират извинения за слабата игра в тях от сорта на: "Това са книги, а не книги-игри".
Третата част обаче е нещо друго - според мен просто сюжетът на Колин е бил като за две книги и малко и е трябвало да бъде допълван, за да се издаде трета. Защо е трябвало книгите да са три, а не две вече не знам - може решението да е било на автора, може на издателството или смесица между двете; така или иначе съгласете се, че думата 'трилогия' си звучи епично сама по себе си и по дефиниция бие всякакви варианти от по 2 или ако искате 4 книги :-) . Как го е допълнил Колин: развил е игровия потенциал като е написал цели три пътя, водещи до успешния край (или не толкова успешния ако се гътнеш по тях).
Големите книги-игри според мен, трябва да предлагат такова разнообразие, за да не ги оставяш след първия/втория прочит, но такива в България не са много - в повечето книги-игри героят се движи по утъпкана пътека и само от време на време кривва настрани, точно толкова колкото да се завърне след два-три епизода. Това е и една от причините поредицата Кървав меч да е на светлинни години от родното творчество (причините са доста повече от една, но не е тук мястото да ги обсъждаме) - във всяка от книгите имаше определени пасажи от пътя (и то не малко), които се минаваха по два/три, че и повече начина. Това богатство на игровите възможности не се получава еднакво добре навсякъде (лично за мен при Кървав меч се получи по-добре при 1,2 и 5 и по-слабо при 3 и 4), но фактът, че го има прави книгата-игра, наистина ИГРА.
За финал трябва да призная, че историята в Ледения вихър беше пратена по-различните ръкави за може би твърде кратко игрово пространство (визирам борй епизоди). Можел е Колин и повече да я разтегли, за да направи книгата още по-интересна.
Странно или не Ледения Вихър е книгата-игра, която съм чел най-много пъти от трилогията, макар че признавам, че книгата в нея отстъпва доста на първите две. Но пък има игра!

05 Авг 2011 15:36
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #22378
То май и самия Колин казваше във втората книга,че е планирал края да е в нея, но заради големия обем, който е щял да се получи (или издателски натиск с цел по-голяма печалба :) ) се е получила и третата част.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22
    • Трошача (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • 17 Мар 2023 22:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg