• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
13 Юни 2013 19:28
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #73782

stalk писа: писа:
Сякаш е замислена някаква свръх-готина история и в последният момент е решено да бъде направена набързо.
Точно това ме дразни в куп книги на Любо. Примерно "Звезден Легионер" и "Полетът на Грифона". Яка история, интересни образи, шеметни приключения - и накрая, оп, време е да приключваме - хайде да завържем всички конци, да разкрием всички загадки и да приключваме...

Конкретно с тая трилогия, а също и с двете книги за "Конникът", имаше и поне още два осезателни проблема, споменати от вас по-горе: първо, книгите бяха ужасно линейни и реално игра особена нямаше; и второ, вместо трилогии и двулогии и не знам какво, двете истории трябваше просто да се издадат в два отделни тома. Но и двете слабости са простими, честно казано. "Реката" и "Конникът" са сред най-доброто, пускано на пазара за КИ. Обсадата в "Сянката" и пътешествието по течението на реката са паметни приключения!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юни 2013 19:41
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #73783
За "Конника на апокалипсиса" и "Сянката на Сатаната" не съм съгласен. Според мен са достойни да влязат в топ 5 за най-слаби книги-игри.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

13 Юни 2013 19:57
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #73785

Shin писа: писа:
За "Конника на апокалипсиса" и "Сянката на Сатаната" не съм съгласен. Според мен са достойни да влязат в топ 5 за най-слаби книги-игри.
:D Е чак топ-5 най-слаби не го вярвам - нещо се бъзикаш. Подобни спорове са безсмислени, разбира се; но без да спорим би ми било интересно да прочета доводите ти ако ги напишеше в темата за "Конникът". Сериозно, дотолкова съм учуден от реакцията ти, че ме гложди любопитство...

13 Юни 2013 21:41
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #73788
Ще ти отговоря тук, защото тук ме питаш. Просто ми бяха безумно скучни и двете книги. За цели две книги нищо интересно не се случи в историята. Даже почти нищо не си спомням от тях, въпреки, че сравнително скоро ги четох. Спомням си само досадата и отегчението с които ги изиграх.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

14 Юни 2013 00:32
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #73799

Ще ти отговоря тук, защото тук ме питаш. Просто ми бяха безумно скучни и двете книги. За цели две книги нищо интересно не се случи в историята. Даже почти нищо не си спомням от тях, въпреки, че сравнително скоро ги четох. Спомням си само досадата и отегчението с които ги изиграх.
Ясно... Човек би си помислил, че обсадата във втората книга е вълнуваща - ама на всекиму по вкуса, защо не.

13 Фев 2014 13:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #86593
В първият пост съм сложил линк към произведението и блоксхеми на първата река.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Фев 2014 14:46
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #86600

Не мога да повярвам,че има хора като теб да не харесват едни от най-добрите книги-игри! Сигурно любими са ти ''Китайска мистерия'' и поредицата за Трошача... :silly: :silly: :silly:

FOR HONOR !!!

13 Фев 2014 15:57
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #86602
Всеки с вкуса си, и аз не харесва доста книги, които според доста хора тук са много добри. Честно казано Конникът и на мен ми беше малко скучновата, виж Сянката на Сатаната ми допадна повече.

01 Ян 2015 16:52
Lighthammer
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #99917
Оказва се, че май не само при филмите го има тоя синдром на лошите последни части на поредици, и то не само заради големите очаквания. През целия първи прочит на "Реката..." бях абсолютно опиянен от атмосферата - сега къде ще отидем, какво ще намерим там, к'во става тука... За мен беше страхотна. Жестока беше и втората, още повече, че беше по-различна от първата. Но третата просто не беше на същото ниво.
В този период на книгите-игри авторите пишеха по няколко на година, така че може да има и това, че потопявайки се в друга тема, се изгубва ентусиазмът за старата, знам ли... Третата в никой случай не е лоша, но просто не е на нивото на останалите. И това далеч не се отнася само за тази поредица. Дали да не отворим една тема, в която да попитаме авторите на поредици за тези неща, защото гледам, че тези неща са се коментирали доста в различни теми...

04 Юни 2015 19:56
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #106742
Любима поредица, дори бях я използвал за мотив като ученик при писането на един разказ за домашна :grin: . Както е писано по-горе е повече КНИГА, отколкото игра, но има доволно избори, дори слепите избори не дразнят много...все пак понякога всичко зависи от късмета.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В "Реката, от която никой не се завръща" поемаш, заедно с твоя приятел ковача Хапип по течението именно на тази река. Ти и Халип сте израснали в Долината, три селца и един храм сред непристъпни планини, единственият изход е по Реката, наречена от хората Реката, от която никой не се завръща. На всеки 10 години има експедиция по реката, тази година главният старейшина я отлага, но Халип се е подготвил със сал и те кани да го придружиш. С вас идва и сина на старейшината, но той умира нелепо в началото. Първото нещо, което изследвате са руини на древен пост край реката от него разбирате, че историите за огромни чудовища, които са избили хората са истина. При добра дедукция разбирате, че има само два начина да се убие чудовище. Още същата вечер ви напада едно. Продължавате експедицията и попадате на древен град...е там вече на 100% установявате двата начина за убийство на чудовище - чрез огън или чрез обезглавяване. Имате възможност да ги изпитате още веднага срещу две чудовища! После попадате на Брине от Бриам и разбирате, че има и други оцелели хора. Брине ви казва, как да оцелявате и че през определен период ВСИЧКИ чудовища изчезват за една седмица. Разбирате, че има и морски хора, които воюват с Бриам. След като намирате "земно масло", което мисията на Брине, вие отивате в Бриам...е там ви поставят в каторга. С помощта на Брине успявате да избягате и се спасявате на острова на морските хора...

Страхотна фентъзи история, която прави силна поредицата!

05 Юни 2015 00:53
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #106748
Приключенията на Кагор, Халип и Брине продължават в "Нокти срещу огън". Книгата има две издания...линейна е и е с по-малко избори от предната, но доразвива историята. Само 200 епизода е, но е приятно приключение.
След бягството от каторгата в Бриан отивате на Острова...в първата част се криете от морските хора, но в крайна сметка ви хващат и ви отвеждат при Херцога - владетелят на острова. Там ви предстоят три изпитания...след като ги минете разказвате на Херцога как се убиват чудовища. Бивате изпратени да докажете думите си, следват тренировки и ...в един момент предлагате на Херцога план как да се избави сушата от чудовищата, когато се прибират в Двореца за 6 дни(в предния пост писах 7 :O ). Започвате, заедно с началника на стражата на Херцога да събирате делви земно масло и дърва в града, като преди това сте "излъгали" всички чудовища да са на брега...е малко преди да свършите работа идва съветник на Херцога и оставате само ти (Кагор), Брине и Халип...продължавате и...началника на стражата на Херцога идва смъртно ранен и ви предупреждава, че сте били излъгани и нямате повече време. Скривате се в една кула...но чудовища ви надушват и започват "обсада" - Нокти срещу огън! В крайна сметка успявате да удържите, но за сметка на плана ви да запалите двореца...

Наистина е можело още в тази книга да приключи всичко...защото и втората и третата книга стоят малко кратки...

05 Юни 2015 01:32
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #106751
Третата книга от поредицата стои някак слаба на фона на предните две...да историята приключва, но може би щеше да е по-добре да е част от втората, а не в самостоятелна книжка...
След като сте се справили с чудовищата предстои по-важното как да ги прогоните от вашия свят. Първо трябва да се справите с Херцога, после изследвате двореца, отивате в света на чудовищата и при добра игра от чудовища остават само спомени ;) А Брине става крал, а вие с Халип съветници :grin:

"Реката, от която никой не се завърща", "Нокти срещу огън" и "Нокти срещу огън 2: Леденият вихър на смъртта" - (освен с едни от най-дългите заглавия) остават като една страхотна поредица. Линейността не дава възможност за много преигравания и малкия обем няма много различни варианти, но историята е силна!

06 Мар 2022 18:48
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139791
MonstersTrilogy.jpg

Няма такава тема. "Реката, от която никой не се завръща", "Нокти срещу огън" и "Нокти срещу огън 2: Леденият вихър на Смъртта" си остават едни от най-добрите на Любчо Николов. Надявам се има и други фенове с поредицата му. Мисля, че е на същия Фантазмен Геймбукен Свят, където се развиват приключенията на война в "Гората на Демона" и където е Старата Гора, а отгоре: Огнената Пустиня.
Чаво

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.
Прикачени файлове:
MonstersTrilogy.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

06 Мар 2022 19:08
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 15
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139792
Първите две бяха на доста добро нива като изключим някои дребни фактологичини грешки. Много ги харесвах и съм ги преигравал доста, макар че те общо взето си има един верен път и всяко отлонение води или до провал или до смърт. Третата беше голямо разочарование. По-добре да я нямаше ( лично мое мнение). Малък обем, финал съшит все едно с бели конци, изневеряване на стилът и нивото поставени от предните две. Все една е разтегната историята просто, за да се издаде още една книга и да се изкарат едни пари. ☹️☹️☹️
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, Monevwww

07 Мар 2022 10:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139794
Носеше се някаква история, че втората и третата всъщност трябвало да са една книга, но ноктите почнала да става твърде дебела и издателството накарало Любо да я резне някъде. За трета обаче останало твърде малко текста и се наложило да си поусмуче пръстите, за да има все пак нещо.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.098 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Today 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Today 09:29
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (6 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Вилорп
    • Today 09:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg