• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
07 Мар 2022 13:33
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139795

Вилорп писа:
Носеше се някаква история, че втората и третата всъщност трябвало да са една книга, но ноктите почнала да става твърде дебела и издателството накарало Любо да я резне някъде. За трета обаче останало твърде малко текста и се наложило да си поусмуче пръстите, за да има все пак нещо.
То си и личи
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Мар 2022 14:08 07 Мар 2022 14:08 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139796
Тази поредица на Колин така и не успя да ме грабне. Дали причината бе, че веднъж вече четох началото и в Мегаири, или в оформлението, или просто защото нямаше механика или карта (на Любо му харесвам само Двулогията за господарят на Зверовете, първата за Ледените пирати и Светилището на Хипеборея), но хич не ми хареса поредицата. Да не говорим, че реално всичко това трябваше да е една книга, както и на Блонд и Уейн, Четирилогията "магията на мрака" трябваше да е една книга.

По-горе някой е писал за двулогията за Диего Алтасар. подкрепям и за мен е слаба.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Първо че историята е крадена - от легендата за Ел Сид. Второ че преноса на точки е добре замислен, но лошо изпълнен. Аз съм завършвал Конника с 40 точки църква, а в следващата книга започваш с 20 т. ОСвен това има нова графа - селяни - която я няма в първата книга. Там са само барони, църква и войници.
А историята в първата книга е супер линейна. Във втора част има различни варианти, но там пък не става ясно какво става с "разследването" на убийците, когато става ясно, че поне единият е християнин. Като цяло двете книги са претупани, а е жалко имат потенциал

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Elan Morin Tedronai

07 Мар 2022 19:26
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 15
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #139798
Той даже сам го е написал в краят на ноктите. Че и бил планирал в нея да приключи историята, но героите му не са се подчинили. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Elan Morin Tedronai

30 Май 2022 17:03 30 Май 2022 17:04 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #140089
наскоро преиграх трите книги. Най-добра е втората, първата бе безумна железница. Като трябва да се измъкнете от селото се хвърля шанс. Ако ти се падне нечетно число ви хващат, ако ви се падне четно избираш накъде да се насочите- към мрежите или към брега на реката.
27 пъти подред ми се пада нечетно число. Е, как да играеш без да мамиш? Същата работа и на острова- поемаш първата смяна, хвърляш шанс, пада се неправилен зар...и те убиват. Върни се отначало.
Къде е информираният, че и равностоен избор? Подобни тъпотии има и в Нощтта на върколака. Още при срещата сис братята, в самото начало мяташ неправилен зар и....те убиват. Хитро.
историята е най-добре разчепкана в Нокти...и сюжетно, а и загадките са интересни. Има и стратегия Личи си, че Конан се е постарал там, за разлика от Реката, която си е чиста проба разказ-железница от типа на Сим.

30 Май 2022 19:06
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #140090
Кажи третата как я намираш на фона на първите две? Допада ли ти?

31 Май 2022 15:56
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #140095
Мислех, че с "Най-добра е втората, първата бе безумна железница." съм обяснил всичко.Третата я нареждам след втората и преди първата. Да, не е с толкова много слепи избори като първата част, но и за мен втората и третата са реално една книга. Малкият обем на третата и начина по който се развиват събитията ме карат да възприемам втора и трета като единен оржанизъм. В този смисъл ако трябва да я разжглеждам отделна, дори заради краткостта й, и заради това че във вотра изпитанията са много интересни, бих поставали втора пред трета.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: vikenti

31 Май 2022 17:46
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #140097

George-AL писа:
Мислех, че с "Най-добра е втората, първата бе безумна железница." съм обяснил всичко.Третата я нареждам след втората и преди първата. Да, не е с толкова много слепи избори като първата част, но и за мен втората и третата са реално една книга. Малкият обем на третата и начина по който се развиват събитията ме карат да възприемам втора и трета като единен оржанизъм. В този смисъл ако трябва да я разжглеждам отделна, дори заради краткостта й, и заради това че във вотра изпитанията са много интересни, бих поставали втора пред трета.

И за мен третата част реално е едно с втора и трябваше да е двулогия, а не трилогия поредицата. За мен третата част беше супер разочароваща. Променяне на някой факти от предните две, сюжет леко смукане от пръстите, за да се запълни някакъв обем и плоски обяснения за важни въпроси относно целият сюжет. Бих предпочел да я нямаше, защото оставя лош привкус, за нещо издадено основно за пари, след успеха на първите
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо

04 Юни 2022 02:29
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения вихър #140126
Странно, имам бледи спомени от преди 20+ години, че Реката бе доста стабилно произведение - интересна идея, добра литература и bromance между Кагор и Халип.

Третата книга я прочетох в по-зряла възраст, беше супер тъпотия с тези портали и роднини на Брине.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.056 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg