• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Проклятието на замъка Муш-Мурок

• 1
  • 1
18 Апр 2015 23:16
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Проклятието на замъка Муш-Мурок #104859
Историята в книжката започва още в Мегаигри-те на Плеяда, но МЕГА я издават на книжка. Изпълнена с хумор и доста приятна.
Сюжет: Клиширан за доста истории - ти си бил овчар до 18-тата ти година, но като навършваш пълнолетие твоя наставник (твърде умен за овчар) ти разкрива тайната ти си граф Корнишон дьо Муш-Мурок законен владетел на замъка Муш-Мурок. За съжаление замъкът 18 години е нечестно отнет от баща ти от злия барон Д|Ангалак. Както и да е взимаш 50 гроша и един ръждив меч и хоп в приключението! А то самото е от няколко части - първият важен избор е да влезеш ли да ядеш в хана или не, следва среща с просяк, евентуално проучване на замъка и ...задължителното попадане в килия...до тук със спойлерите.
Книжката е забавна и пародийна. Игровите ситуации не са много, но тук се разчита на сюжет, все пак трябва да се взимат разумни решения и да се проучва. Няма много варианти за игра, но е интересен представител на жанра. Лично на мен ми харесва!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Авг 2016 23:52 11 Авг 2016 23:53 от TheVaka.
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Проклятието на замъка Муш-Мурок #116758
Това е велика книга - много ми хареса и яко се кефих и смях на случките и хумора,въпреки,че е сравнително лесна и бързо се минава.
А и просто има яка механика - като Колин е подготвил пак изненади.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Да те връща всеки път в килията,ако сгафиш

Култов герой ,илюстрации и голяма доза самоирония 10/10 Допадна ми.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

16 Ное 2022 22:39
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Проклятието на замъка Муш-Мурок #140920
Книгата е силно ориентирана към децата на 90-те години. Тогава вероятно им се е сторила много забавна, уви, сега не можах да оценя толкова подобаващо хумора в нея. Издадена е през 1997 година, но историята започва по-рано в списание Мегаигри на Плеяда. Тук ме изненада, че на едно място моралната постъпка не беше възнаградена – помагаш на просяк, а той се оказва разбойник. Доста нетипично за Колин... Няма какво толкова да се каже за произведението, минава се сравнително бързо, при грешка се озоваваш в килия, което говори за прилагане на един вид цикличност в механиката. Разполагаш още с карта, жълтици и ръждив меч. Не бих я наредил сред класиките на автора, но характерната за него приказност е налице.

Always Outnumbered, Never Outgunned

16 Дек 2022 11:51
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Проклятието на замъка Муш-Мурок #141178
Всъщност и тогава не беше забавна. :)

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

16 Дек 2022 11:59 16 Дек 2022 12:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Проклятието на замъка Муш-Мурок #141179
Една от симпатичните - за мен- книги-игри. В нея имаше хумор макар и съвсем лек. Книгата е доста нетипична за творчеството на Колин, който пишеше по шаблони. Една от малкото книги която му харесах. Преди 2-3 години я преиграх - пак ми хареса. Има леки закачки, например, че за парашута са похабени толкова пари,че придобива името ритни-жълтица, а оттам - пара-шут. За любознателните е разказано как Одисей се измъкнал от циклопа, а повечето персонажи - например на принцесата - са яко пародийни. Книгата иронизира за мен лично иронизира "граф Монте Кристо" и "Робин Худ". Определено има преиграваемост -- може да попаднеш в затвора, да не попадаш в затвора и да търсиш начин да влезеш в замъка; Да използавш катапулт без парашут; Да използваш катапулт с парашут или начина на Одисей; има повече от един начин на преминаване с овцете. Дори там има смешни закачки като например "Не виждаш ли, че съм овца, бе"? . има и илюстрации, при това те също са пародийни. Фаталните изходи са ужасно малко. Бих наредил книжката до "Нещо някакво такова" и "истинска магия", които също бяха пародии.

Книгата е нестандартна и не е за всеки. Например човек със слаба обща култура, който не познава нито "граф Монте Кристо" и лудият абат; нито как замък е отнет нечестно от Робин Худ; нито древногръцката митология, за да знае как се измъкна Одисей от Полифем не би усетил закачките. На такъв човек книгата би му била глуповата.Освен това, който я чете трябва да обича пародии.Осмени са доста клишета, например как когато станеш младеж добрият ти настойник ти разкрива, че не си обикновен селски момък,а таен принц и трябва да си върнеш кралството- Разбиот е и друго клише - че всички случайно срещнати се изибват да ти помагат,; принцесата е представена като кифла и пр.
Книгата трябва да бъде усетена. За младежи е много подходяща. Но и не само за младежи.Просто човек трябва да има правилната настройка.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg