• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Конан и играта на боговете

• 1
  • 1
08 Юни 2015 17:19
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 741
Topic Author
Конан и играта на боговете #106807
Една от последните книжки на Колин, като обемът е повече за разказ в списанието (само 132 епизода). Интересно хрумване е това, че Конан НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ и поради тази причина действието в книгата се развива в СЪН. По сюжетът предстои играта на боговете и трима (жена, старец и боец) пратеници се представят, че идват от името на Кром. Героят (Конан) трябва да познае кой е истинският пратеник и съответно да приеме да участва в Играта на боговете. За целта трябва да се спи в страноприемница и в съня да се отиде в алтернативна реалност, където се развива самата игра. В хана участниците са както следва - двама от страна на богинята на Любовта Либра - жена и певец, Магьосник, Разбойник, Наемник и Просяк. И до тук приключва (поне за мен интересната част) добро въведение, представяне на героите и след това ...слабо...Историята има хубав край. В книжката има и материал за Маниаци (на тема Конан).
Като цяло бих казал, че е от по-слабите произведения на Колин...и то заради малкия обем най-вече.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юни 2015 17:42
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Конан и играта на боговете #106809
Според мен проблемът не е толкова обема, колкото че това... не е Конан. Конан се изразява едносрично, яде, пие, такова мацки и върти големия меч, разпръсквайки наоколо кръв и черва, не е за него да решава загадки, ребуси, смислови, поуки и т.н.

08 Юни 2015 17:54
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Конан и играта на боговете #106810

Branimer писа: писа:
Според мен проблемът не е толкова обема, колкото че това... не е Конан. Конан се изразява едносрично, яде, пие, такова мацки и върти големия меч, разпръсквайки наоколо кръв и черва, не е за него да решава загадки, ребуси, смислови, поуки и т.н.

Псува магьосници, мрази змии и нокаутира камили.

Избери своето приключение

08 Юни 2015 19:07
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 333
Конан и играта на боговете #106812
Мен навремето ме беше изкефила много. Трябва да си я припомня.

08 Юни 2015 19:10
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 741
Topic Author
Конан и играта на боговете #106813
Да...съгласен съм..няма Атмосферата на Конан...
Казано съвременно Machete dont twee/text...та така и Конан

08 Юни 2015 22:17
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Конан и играта на боговете #106817

SatanicSlayer писа: писа:

Псува магьосници, мрази змии и нокаутира камили.

Monevwww писа: писа:
Да...съгласен съм..няма Атмосферата на Конан...

Точно така!

29 Юли 2016 22:27 29 Юли 2016 22:31 от TheVaka.
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Конан и играта на боговете #116539
Много добър разказ - страхотна литература ,хубаво написана ,интересна история и свят с два възможни края.
Играта ,обаче по я няма след като се минава през 50% от епизодите ,а и е брутално трудна като умрях 4-5 пъти - а пък Колин има чувство за хумор и след грешния избор се въртиш в още 3-4-5 епизода до смъртта,докато забравиш къде бе преди изхода :)
Но общото впечатление е супер 8,5/10

19 Мар 2017 23:36
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 88
Конан и играта на боговете #120707
Фен съм на Конан, фен съм и на Колин. Два пъти Любо забърква колаборация между двамата - и два пъти му се получава доста прилично. Доколкото въобще Конан подлежи на интерактивизация :silly: Доколкото въобще добродушно-позитивния стил на Колин си пасва със суровата и първичната безпардонност на Конан. Според мен, успява да разкаже интересна история, и там някъде вмъква и малко игра. Но на фона на малкото игра, в тази книга е може би най-великият финален избор, да не кажа един от най-гениалните избори в книга игра въобще. Да, след първия прочит, вече силата му се губи, но ако си го избрал от първия път, осланяйки се на интуитивно-закономерно познаване природата на Хауърдовия Герой, която Любо много изкусно е уловил и пресъздал, то удоволствието след това при неочакваният обрат и епичната развръзка е несравнимо.
Оценявам и много високо илюстрациите на Никифор Русков - уникален и неподражаем стил, пълни с живот и характер персонажи. Тотална почуда и непонятност предизвикват в мен многото негативни коментари относно работата му, на които попаднах в разни теми :blink:
А, понеже не видях тема за другата книга за Конан(сбор от разкази в Мега) - Колоните на вечността. Какъв ли е шанса да видим и тази история издадена като една цяла книга, така както Гримоар? Само още две-три от раздробените на части неща в Мегаигра заслужават преиздаване в цяла книга - Т.О.Р.Н.А.Д.О.-то на Майкъл и Колоните на вечността със сигурност.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо

23 Мар 2017 01:18 23 Мар 2017 01:23 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
Конан и играта на боговете #120779
Много неща се изписаха за тази игра за това и аз ще кажа едно-две неща. Робърт Хауърд - е голямо име, Колин също - що се отнася до книгите -игри, а Конан е име което остава вечно в историята на фентъзито. Но точно тази книга -игра не ме грабна. Да, Любо правилно бе уловил духа на Конан съгласен съм. но не и "езика". Което е жалко, защото Любо е майстор на перото, и го може, но пък е трудно да се имитира Р.Хауърд (Дори ако се казваш Робърт Джордан или Джон Мадокс Робъртс). Някои от по-известните произведения свързани с Конан го показват необичайно трезвомислещ, разсъдителен и с ясен поглед, например как поглежда от скалата и преценява ситуацията - че на дракона не му трябва да се отдалечава много, че около тях има голи скали и отровни растения и т.н. В сравнение с това произведението на Колин, Конан е представен с къси, насечени реплики, държи се грубовато и не е на нивото дори на Конан разбойника. Раздава го малко "селски бек" .Откъм игра произведенията също страда - всеки които познава мисленето на Конан няма да има особени проблеми да изиграе играта. В началото се подведох като трябваше да разпознавам боговете, защото Хауърд описва Митра като крал - светец, а не като войн, а Кром - като ковач, а боговете старци са източни богове (Eрлик), Лерпа пък не съществува въобще в неговите произведения а има Деркето. Та обърках Митра с Кром заради меча. Ама инак нямах други грешки, чак до края.
Конан е ясен - той има "обърната логика", обича да предизвиква богове и хора. В този смисъл разказът е чудесен интерактивен разказ, но за мен не е книга-игра - липсва игровият елемент.

Колоните на вечността ми е по-трудно да я оценя, защото бе разбита на серии, а те бяха много кратки - оценявам това като недостатък. Иначе - там по-точно е уловен езика на Конан, също и духа му, но също няма игра.

За рисунките - рисунките в Колоните на Вечността според мен доста по-точно пресъздават атмосферата на Конан произведенията, пуснати от БАРД през 90-те

Истината ще те направи свободен

21 Юли 2019 18:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1869
Конан и играта на боговете #131709
"Конан и играта на боговете" се оказа точно това, което очаквах да бъде. Написана е добре и е приятна за четене. Историята е интересна, макар да не е блестяща; героите също, макар да няма някакво особено развитие и опити да се избяга от стереотипите. Не съм познавач на Конан и не мога да кажа до колко написаното от Любо Николов е добра история за него като стил и като добро предаване на героя, затова ако вие сте, книгата може да ви хареса много повече или по-малко.

Играта се изчерпва само с избори и почти всеки грешен избор води до лош финал. Нямам против този игрален минимализъм, единствено ми се искаше да има малко повече логика в тях, за да ми бъдат по-интересни. В някои има, други са на принципа "Какво би сторил Конан?", но не малка част правех на сляпо. Не са идеално лоши, не са и акцент на приключението - ако търсите акцент на играта, просто сте на грешното място и по-скоро хванете някое фентъзи на Блонд и Уейн.

Като тегля чертата - хареса ми, препоръчвам ви я за някой спокоен следобед, когато имате нагласа за книжка като тази.

ПП. Малко и за графичното оформление - не ми допада нито скалъпеното за корица, нито съм фен на илюстрациите на Никифор Русков, но това си е въпрос на вкус.

(От goodreads: www.goodreads.com/book/show/17740151)

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 23:15
    • КИ Мемета (23 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 18:44
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (16 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Yesterday 11:04

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg