• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!)

• 1
  • 1
16 Апр 2011 11:01
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #9601

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Чета "Гората на Демона" и си мисля - ей така трябваше да е написана "Прокълната Земя" и "Окото на Дявола"...

shayhiri писа: писа:
Мисля, че само в посткомунистическа дупка като тази тука може да има такова време.

В Италия в края на април и началото на май ще ме чакат цъфнали полета във всички цветове, натежали от аромат. 8-) Само да не хвана някое от наводненията на Венеция. Че не мога и да плувам. :rolleyes:

Признавам, че от начало не бях особено впечатлен от книгата - захвърлих я доста преди средата. В такъв случай доста многозначителен трябва да ви се стори факта, че тези дни започвам книгата за трети пореден път, след като съм се провалил първите два, с искренно удоволствие, без помен от раздразнение или "спортна треска".

Любо Николов определено е сътворил нещо доста добро - и експериментално. Донякъде се е опитвал да създаде БГ вариант на Битки Безброй (същата система и героя от Замъка на таласъмите и Огнена пустиня, без книгите да са свързани като поредица), и е включил първото придвижване по карта!

Точно така - макар че картата е само рисунка на първа страница, изборите "накъде ще тръгнеш - север или северозапад?" са свързани с изследването на местността. Имам само две забележки към тази книга:

- На моменти се оказвах на съвсем различно място от това което следваше да бъде според картата. Не знам дали Ивайло Иванчев не е пообъркал илюстрацията (която иначе изглежда добре), ще помоля ако някой си е рисувал негова (по-акуратна) - да постне! :)

- Момента със зациклящите ситуации на повечето места по картата е решен, но на едно-две места героя дирекно бива хвърлен в момент, който вече е минал. Предполагам, просто недоглеждане. :)

Бойната система е леко модифицирана от познатата ни в Битки Безброй, като е даден известен превес на играча :) Малко неприятна е битката със Зардинакс, при тази система боя се проточва доста дълго.

Като цяло е "фън на буци" - истинско "Диабло" натъпкано в книга-игра, при това много преди да се появи "Диабло"! 8-)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Апр 2011 12:08
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #9612
Действително имаше някаква бъгавина с картата. Поне моят чертеж навремето не съвпадна, но за това си има обяснение. Нали тази карта е правена преди Зардинакс да се появи, от тогава много неща в гората са се променили и сега картата е по-скоро условна.
Мисля, че нямаше как да минеш през епизод, на който вече си бил, ако внимателно си вписвал "кодовите" предмети.
А когато за първи път играх Диабло се сетих за една древна игра за 8 битови машини - Gemstone warrior.

www.activeinfo.ca/contents/Peter ... sters2.jpg

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

16 Апр 2011 15:00
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #9641

На моменти се оказвах на съвсем различно място от това което следваше да бъде според картата. Не знам дали Ивайло Иванчев не е пообъркал илюстрацията (която иначе изглежда добре), ще помоля ако някой си е рисувал негова (по-акуратна) - да постне!

Убеден съм, че картата си е ОК. Много ми харесва такъв тип придвижване - правих си карти на всички от Битки Безброй и ако в Гората на демона имаше някакъв проблем - щеше да ми направи впечатление.

Мисля, че нямаше как да минеш през епизод, на който вече си бил, ако внимателно си вписвал "кодовите" предмети.

Така е - вместо кодови думи имаше предмети, чиято роля бе точно тази - да избегнеш зациклянето на едно и също място. Тъй като това беше единственото им предназначение и реално не се използваха, може просто да си пропуснал да запишеш някой ;)

11 Ное 2011 10:04
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #36087
Мдам. Предметите вместо кодови думи малко дразнят, но иначе книгата е много добра.
Създава онова приятно, топло усещане, на границата между приказката и сериозността.
Изиграх я много лесно и се почувствах удовлетворен.
Въобще, тия дни като се връщам назад и прочитам заглавия, които навремето съм пропуснал, Любо Николов е авторът, който най- рядко ме разочарова.

22 Ное 2011 13:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #37094
Бях в болницата за изследвания на около 12 години. Бях взел със себе си около 10 книги-игри, като най-ярко си спомням, че там се скъсвах да играя "Гората на обречените" и "Гората на демона".
Специално Демона ми доставяше огромно удоволствие, имаше си карта, опростена с-ма за битки, хубава схема на игра и приятен enviroment :)

knigi-igri.bg/shop/

25 Дек 2011 01:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #39951
За Гората на Демона мога да кажа само добри отзиви.
Тя е една от най-великите книги-игри, които някога съм играл, защото това което предоставя е истинска наслада за душата. Силна история, невероятно приключение и характерно за Любомир Николов завладяваща атмосфера. Освен тези неща имаме пълната свобода да си се разхождаме по картата и когато си поискаме да свършиме с играта.
Има места, които хвърлянето на зара може да те убие, но нали сме велики и притежаваме петте пръста на възраждането, което ни дава безкрайни животи.

Гадината тука е Демонът Зардинакс, който заради многото разхождания по картата съм го убивал някъде около 9 пъти. :D

ПП Убивайте онзи гаден гном, защото скръндзата пуска яко кинти :D

Избери своето приключение

31 Мар 2012 16:00
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #51567
Картата си е добре просто е от времето на Дъбравата на покоя и играта не те хвърля някъде си просто си избираш посока и вървиш разбира се,че ако си се движил на север и изведнъж ти скимне да свърнеш на юг естествено по някое време се озоваваш някъде откъдето вече си минал.Що се отнася до Зардинакс има си начини бързо и лесно да се справиш с него.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

08 Апр 2014 14:19
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #87786
Нещо все попадам на книги на Любомир Николов, които съм пропуснал и след всяка следваща ме е яд, че съм ги пропускал като малък... Гората на демона (Кристалната градина) е страхотно приключение с интересна история и добра игра...яд ме за пропуснатите мигове, но се радвам, че сега ми попадна. Препоръчвам силно, много добра приключенска книжка ...и под емоциите на другите...може би най-добре усъвършенстваната книга от Замъкът, Огнена пустиня, Пъклената кула, Последната врата...като в Гората на демона има по-малко от всяка една от тези книжки.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Rahvin

13 Май 2016 02:20 13 Май 2016 02:22 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #115513
Много сполучлива книга на Любо Николов, както се спомена по-горе - напомня малко на ББ заглавията, но ги минава с приказния си стил.
Стори ми се малко лесна с тези 4 живота, които има главния герой и с това, че само демонът средностатистически има повече сила от него, а насъбрах и едни 200 жълтици, без да намеря място за харчене (знам само, че при един гном има) :) Даже без един от по-основните елементи се стига до добрия край, няма почти нищо задължително и може да се мине бая бързо, но не е особено вероятно да стане.
Не мога да кажа, че лесното беше неприятно, интересно си е да видиш къде какво има и да намериш по-важните предмети. Книгата като стил и игра си е детска, но пък е една от най-добрите такива.

Илюстрациите на Иванчев определено внасят много към атмосферата и сякаш са над средното му ниво.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

08 Дек 2019 20:21
Ray_Light's Avatar
Ray_Light
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Гората на демона (внимане - търсят се "читателски" карти!) #132959
Хубава книга-игра с приятен стил и лесна система на битките. Доволен съм, че я изиграх :)

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Любомир Николов
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg