• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Черната маска - Майкъл Майндкрайм

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
24 Апр 2012 20:13
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #53060
Не е обида пък ако Майкъл се е засегнал предполагам може спокойно да ме насоли :) А и не мисля,че съм излъгал нещо.Той някъде си беше казал,че е писана по поръчка за да съвпадне с излизането на филма.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Апр 2012 20:31
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #53061
Пич, в прав текст - всякакви по-солени коментари по адрес на друг потребител - автор или не - на лична. Ти си го тълкуваш на майтап, как ще си го тълкува адресата - само той си знае. Ей така стават политическите недоразумения...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

24 Апр 2012 20:42
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #53062
Ок ти си шефа макар,че прочетох доста по солени нападки между членовете на форума цели престрелки бих каза,но както казах ти си човека със сопата и печелиш.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

24 Апр 2012 20:57
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #53064
Като видиш нещо подобно - ползвай бутон "докладвай". Чак :ninja: не сме да видим всичко...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Окт 2013 22:23
madnnes
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #81123
Up!

21 Май 2014 12:02
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #89095
Не харесвам тази книга. Колкото и да я хвалят, на мен не ми допада и за мен е зле. Добре започва, готини герои, интересно описание, но дотук. След това досада, само пресмятания някакви, никакво описание на сблъсъците с гангстерите, нищо интересно, само някакви досадни пресмятания и някакви уж политически борби, аве досада - поне за мен.

21 Май 2014 13:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #89098
Споделям предното мнение. Всъщност като цяло идеята е добра и позната от други книги на Мишо - цикличната част да бъде разредена със случки между "циклите" - но са останали някак малко и недоразвити, може би времето/обемът са били недостатъчни. Ако бяха подсилени и с 30-тина епизода уникален завършек на всеки сблъсък с противниците щеше да е идеално, но в крайна сметка си говорим за двойно по-голяма при този вариант.

25 Май 2014 20:00
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Topic Author
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #89287

stalk писа: писа:
Не харесвам тази книга. Колкото и да я хвалят, на мен не ми допада и за мен е зле. Добре започва, готини герои, интересно описание, но дотук. След това досада, само пресмятания някакви, никакво описание на сблъсъците с гангстерите, нищо интересно, само някакви досадни пресмятания и някакви уж политически борби, аве досада - поне за мен.

На мен ми е една от любимите книги-игри - главно от "сметаческа" и тактико-игрова гледна точка. Именно целта за постигане на висок резултат мотивира в мен играчът. Това е много добро попадение в света на книгите-игри, което материализира идеята за игра, която може да се преиграва отново и отново. Литературата естествено е на по-заден план.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

25 Май 2014 20:07
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #89288
Ем всеки с вкуса си, аз не си падам по такъв тип игри дето почти да няма сюжет и всичко да опира до сметки. Иначе от сметаческа гледна точка наистина е добре изпипана.

09 Сеп 2014 08:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #95930
За мен една много, много добра игра. При преиграване сега се издъних в частта с мацката...нещо бях пропуснал/забравил, че трябва и да я свалиш и приключих с 4 т. щастие, но много висок резултат, жалко че не се минава само с кметския пост :grin:
Сюжет: Яфисо 2072 г., бандите управляват града. Бизнесменът (един от малкото честни) Пол Фаулър се кандидатира за кмет срещу протежетата им и междувременно се разправя с бандите в образа на Черната маска. Следва цикличност от 8 възможности, като между тях има интересни случки свързани с кампания. В играта има три нива на трудност - батгърл, робин и батман. Батман е най-интересното, но и другите две си имат своите достойнства. Има ъпгрейди на кораба и на костюма на Маската, както и различни варианти за икономическо развитие + благотворителност.
Положителни страни: огромни възможности за преиграване, интересни случки между циклите, наистина силно застъпена тактическа страна
Отрицателни страни: малкият обем (явно заради годината), който лишава книжката от по-добра и по-описателна литературна част.

09 Сеп 2014 09:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #95934
Черната Маска - *.ipdf

Има го и в първия пост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Фев 2018 14:12 19 Фев 2018 14:12 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #126589
Минах и тази книжка днес, ала първият ми опит беше неуспешен.

Черната маска е много готина. Според мен е по-добра схемата спрямо Клопка за Победители и потенциалът й е разгърнат доста добре! Какво да се прави, програмистче съм си аз, циклични схеми #best. :hello:

Изключително съм доволен от трудността на това да нацеля правилните решения. Не смятам, че някой може току-така да я мине от първия път на ниво батман или дори робин. Обичам управление на ресурси и тук беше на ниво. Всеки ход се замислях какво точно да предприема, впоследствие съжалявах за някои решения, а случките между ходовете бяха добре замислени и навързани една с друга. С кодовите думи се проследяват решенията ти назад във времето и не може току-така да бъдеш популист без играта да те накаже, защото си мениш безобразно мнението.

В началото си мислех, че тази книга-игра ще бъде някаква нелепица със супер герои със заимствани прекалено много сюжетни линии от комикси и филми, а се оказа доста добър sim, в който дневният и нощният живот на главния герой се допълваха идеално.

Според мен уводът на книгата беше слаб, по-слаб от всичко останало, а както и други са споменали - липсват необходимите текстови развръзки в битките срещу престъпните босове. Ако тези две неща се променят, книжката би станала перфектна, а и подходяща за доста сполучлива дигитална адаптация.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Etom

26 Ян 2021 15:26
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #137318
Една от любимите ми КИ, преигравал съм я доста пъти. Има си някаква очарование в цикличните схеми, вършиш работата на компютър :D. Политическата част беше нещо ново и интересно. Враговете бяха оригинални. Супер игра просто.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

03 Ян 2022 19:54
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #139515
Решението на Blackjack е много добро, но разчита на късмет от това да хванеш допълнителни пари от икономистите. Ако приемем че всеки зар минава максимално в твоя полза, тогава решението на Blackjack получава резултат 94. Аз с моя схема не можах да го направя повече от 91. Но реално, шанса за такъв резултат е нищожен и комбинацията не работи ако не се полуват високи пари от икономистите.

Аз имам решение при което победата не зависи от зара и при честна игра може да доведе то резултат над 45 (54 е максимално което съм получавал).

- Взими кораб с 3 бластери, Черната Маска няма значение, Пол на епизод 20, и първия или втория вариант на благотворителностите

- Ход 0: правиш бизнес сделка със Соник и запазваш всички пари, после основаваш фоондация (трябва да започнеш с 11 лири)
- Ход 1: нападаш Кавалера (+2 бластери) (плячка 2 престиж и 2 лири)
- Бизнес: започваш Автоматизация и твърдо обещаваш да отвориш нови работни места, наемаш Икономисти (вигати вземаш сигурна печалба)
- Дебати: подкрепяш безплатното здравеопазване и напълно доброволните дарения към общината
- Ход 2: нападаш Жреците на Бурята (+2 охранителна система, +3 мълнии, +1 атака) (плячка 4 лири)
- Бизнес: сапочваш с Нечестните Борсови Сделки и наеми Социолози
- Среща: Не плащаш на профсъюзите
- Ход 3: нападаш Преподобния Йоан (+3 енергиен костюм) (плячка 6 лири)
- Бизнес: започваш Поглъщане на Малки Фирми
- Благотворителност: Музея на Изкуството
- Дебати: богатите трябва да плащат повече данъци и да помагат на полицията с всички сили
- тук трябва да имаш 20 лири, 3 щастие и 3 престиж
- Ход 4: нападаш Свидетелите на Алах (+3 лазерна защита) (плячка 4 лири)
- Бизнес: Собствена Телевизия, бе реклама на хазарт или изнудване
- Благотворителност: Морската Градина
- Среща: Не вземай пари от хирурзи и хазарт
- тук трябва да имаш 17 лири, 9 време, 8 щастие
- Ход 5: нападаш Хищната Сю (+3 енергиен щит, +1 охранителна система) (плячка 3 престиж, 3 пари, 2 време, картината "Яфисо 2002" и връщаш в музея)
- Бизнес: основаваш Осигурителен Фонт
- Благотворителност: Културния Център
- Среща: Даваш 2 + 1 = 3 лири на полицията, играеш скуош и питаш за цветето на Дебора
- Ход 6: нападаш Генерал Джейкъби (+1 фотонно оръдие) (плячка 6 престиж)
- Благотворителност: Обновяваш спортния стадион
- Среща: Даваш 2 лири на общината, показваш первезника по телевизията
- Ход 7: нападаш Колекционера (+2 фотонно оръдие, +1 енергиен щит, охранителна система, атака и защита) (пляча 4 лири, 4 престиж и "Зората на Новия Век")
- след като подобриш оценките си, трябва да имаш останали 4 лири
- Благотворителност: Задържаш старите звезди в отбора
- Даваш 2 лири за нестандартното решение (+1 щастие, след избора трябва да имаш 10 щастие), помагаш на Греъм за популярност
- тук трябва да имаш 11 лири (за нови работни места и нови звезди в отбора, 10 щастие, 16 престиж, 17 време)
- Ход 8: нападаш Лорд Галахар (не е нужно да подобряваш екипировката си) (плячка 4 престиж и картината "Яфисо Нощем")
- Бизнес: отваряш Нови Работни Места, казваш че обичаш да помагаш
- Благотворителност: Нови звезди за отбора
- На срещата с Дебора, признаваш си че имаш информация
- Казваш първо на Дебора за самоличноста на Черната Маска (въпреки, че няма значение за крайния резултат)

- на края трябва да имаш 20 престиж, 19 време, 22 щастие, и 36 популярност от всичката благотворителност

Ако започнеш играта с 3 точки на лазерна защита (вместо 3 бластери), тогава нападаш Благородния Оливие на първия ход и разменяш Жреците на Бурята и Свидетелите на Алах. Началните оценки на Черната Маска нямат значение. Третатия вариант на благотворителност ти носи само 2 точко по-малко популчрност и съответно по-нисък резултат.

Интересно е как намерих решението :) Написах играта на малка програма на питон с която можеш да минаваш през всичките избори и варианти като цъкаш с мишката (без да пишеш на хартия и да прелистваш). Не знам какви са правилата на форума за такива работи, но мога да я кача, ако има интерес.

ShopMask.png
Enemies.png
Прикачени файлове:
ShopMask.png
Enemies.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, mitcoiv, Efix7, Monevwww, Etom

04 Ян 2022 11:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Черната маска - Майкъл Майндкрайм #139518
mkstoyanov добре дошъл!
Радващо е колко се вглъбяват феновете и в някой игри, моите адмирации за това което си направил!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.130 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg