• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Тайната на Орките

Тайната на Орките

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
14 Фев 2011 12:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Тайната на Орките #1396
Според мен това е най-силната книга от фентъзи трилогията на Майнкрайм.

Отварям приказка отделно по простата причина че на трудно ниво (поне когато излезе) ми се струваше почти невъзможна за минаване. Общо взето и с ТОРНАДО 6 не съм се мъчил толкова. Първите ми няколко опита бяха поголовен провал, полека-лека схванах реда в който трябва да действам и да развивам героя си за да стигна до края. За висок резултат даже не говорим :D

Споделете впечатления. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2011 03:05
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Тайната на Орките #1449
Разочароваща поредица като цяло, може би само първата част беше наистина интересна. Всяка следваща книга беше по-слаба от предишната.

Конкретно в "Тайната на орките" всички избори са подчинени на събиране на точки. С каква цел ? Ами за да можеш да минеш успешно напред, когато стигнеш до много изкуствено пльоснатия епизод-цедка, за да не се налага да четеш забележките на автора за провала ти, написани с курсив в отделен епизод. А накрая - да бъдеш оценен колко добре си играл.

Историята е сладникаво-безинтересна. С разни там любовно-лирични отколнения от екшъна (то пък какъв екшън - или имаш достатъчно точки, или нямаш, вместо тактика - "математическа предвидливост"). И някакви цивилизационни драми на орките.

Накратко, Майндкрайм така и не изпълни заканата си да напише фентъзи по-добро от това на Колин и Уейн & Блонд.

15 Фев 2011 08:27
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Тайната на Орките #1485
За мен пък книгата и цялата поредица са страхотни и очарователни. Както и всичко (с много миниатюрни изключения) на Майкъл. Та всеки си има собствени вкусове и мнение :)

15 Фев 2011 09:44
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Тайната на Орките #1489
И аз считам опита за написване на фентъзи история за отчайващ, но "математическия" цикъл във втората част ме грабна! :)
Случвало ми се е и в първата част да загубя на "епизода - цедка", но ми се струва далеч по-лесна.

22 Фев 2011 03:37
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Тайната на Орките #2183
Днес прочетох книгата за пръв път, за съжаление почнах от втората, понеже първата я нямам. Като цяло ми хареса, но системата този път не е пипната и просто не може да се играе без лъгане. Като я завърших накрая излезе, че ми трябват допълнителни 30 точки дух за да я мина като хората. Също така огромните точки, които инвестирах в радост на кралството, правейки чудеса се оказаха без смисъл. Точките щастие, които слеват от това, просто не се използват. Разочарован съм и от липсата на оценка за играта ти, понеже миналия ден прочетох Тъмната страна на земята и много ме изкефи системата за оценяване там. Чудя се да чета ли Краят на злото - някой ако може да даде съвет.

22 Фев 2011 09:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Тайната на Орките #2195

Като я завърших накрая излезе, че ми трябват допълнителни 30 точки дух за да я мина като хората.

Вярваш, или не - възможни са. :O На десетото преиграване ми се получи. Много трудо се "бие" тая игра.
"Края на злото" според мен е доста вяла - напомна "Острова на динозаврите" като система.

22 Фев 2011 16:22
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Тайната на Орките #2212
Е, сигурно е възможно да се мине, но правилно ли е да има само един строг и конкретен начин за това? Така се обезсмисля иначе готината система. До средата на книгата, това инвестиране от един показател в друг ми харесваше много. В един момент обаче са ми останали 3 точки дух и се появява епизод "за да направиш това 15 точки дух, за да направиш онова 20 точки дух", казах си няма да спирам и си писах дух с отрицателна стойност, след което идва нов епизод и вместо да получа точки, играта отново ми иска някакви колосални количества. Не е тествана като хората системата, иначе е интересна. Краят на злото ще го пропусна значи.

26 Фев 2011 23:17
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Тайната на Орките #2416

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
"Края на злото" според мен е доста вяла - напомна "Острова на динозаврите" като система.

Да, голямо разочарование е "Краят на злото", а първата книга от поредицата беше добро, многобещаващо начало. "Краят на злото" е нещо като сборник с логически задачи, свързани от някакво не много вълнуващо повествование. Там читателят може да се преструва, че играе срещу друг човек. Уж е предвидена като игра за двама, но взаимодействието между двамата е нулево. А и за един човек играта е безинтересна, целта е само да завършиш с висока оценка.

18 Сеп 2011 22:43
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Тайната на Орките #30281
Хм. Аз пък имам много добри спомени от тази трилогия, но явно сме с различни вкусове. Повече от добри бих казал. Просто в името на приятелския спор - кое точно от Уейн и Блонд или Уолъмбъри намирате за по - добро? Не претендирам да съм чел всичко, но нещо не мога де се сетя за такова.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

19 Сеп 2011 01:16
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Тайната на Орките #30312
За мен въпросната втора част е най-добрата от трилогията. Има по малко от всички златни фентъзи елементи - могъщи магии, храбри орки, романтика. А елементът с танцуващите дракони е уникален. Истинско удоволствие е да играеш с такъв герой, който се превръща в зверове (вкл. дракон), лекува, спасява жътвата, "строи" храмове, впечатлява любимата си с красиви илюзии.

Лошо впечатление ми направи това, че главният герой толкова се заглежда по кагарката...Там не ми става съвсем ясно какво се случва в главата му.

10 Ное 2011 12:48
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Тайната на Орките #36029
Чел съм тази и първата, може би защото не бяха мои, а ги прочетох при размяна, освен че героя се казваше Елмар и това че ми допаднаха, друго не помня. Но си спомням, че сюжета ме бе грабнал.

15 Фев 2012 07:44
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Тайната на Орките #47667
Една от най-слабите книги-игри, които съм чел от ММ. Толкова безинтересна история, изкуствени ситуации, схематични избори и някакво безумно за мен смятане - молива не трябва да се пуска. В много от епизодите указанията са по-дълги от литературния текст.
Имам и Края на злото, но не смея да го почна :)

knigi-igri.bg/shop/

15 Фев 2012 13:26
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Тайната на Орките #47716
Краят на злото е пълна досада, само събираш Престиж. Обаче има игра с двама герои и уж ставала за игра от двама души. Само, че играта се състои от логически задачи и някакви управленски решения, които са един вид замаскирани логически задачи. Предизвикателството е нулево, играе се за висок резултат и толкоз. Двамата герои не си взаимодействат, само накрая си сравнявате престижа. Като игра е на нивото на Островът на динозаврите. Доста по-зле е от първите две от поредицата за Елмар.

15 Фев 2012 13:52
belavoda
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Тайната на Орките #47719
На мен ми харесваха и като сюжет, и като начин на игра/ събирането на точки, логическите задачи и избори/.

27 Фев 2012 19:12
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Тайната на Орките #48864
Изчетох цялата поредица и съм с добро мнение за нея. На мен, Краят на Злото изобщо не ми беше досадна, дори мога да кажа, че ми хареса най-много от цялата поредица, не разбрах кое точно и е слабото, явно моят вкус е по-различен.
Не смятам, че ако се говори за класическо фентъзи, Уейн и Блонд или Колин имат по-добри неща, не смятам, че са и по-лоши, просто различен стил и въпрос на вкус. Но ако приемем, че най-доброто фентъзи на Уейн и Блонд е Варварският Бог или пък Принцът на Алкирия - там основното е битки със зарчета. А може би едни от най-добрите неща на Колин са Господарят на Зверовете и Трилогията за реката, и в двете твърде голяма роля играе шанса. Докато в Трилогията за Елмар, той не присъства изобщо, за мен това си е плюс.
Тайната на Орките наистина основното е трупане на точки, но това си е в типичен стил за Майкъл, книгата би могла да бъде доста интересна ако решиш да я преиграваш и да трупаш точки. Сюжетът изобщо не е лош, а книгата е много трудна - математическият цикъл е много добре изпипан. Съкровището на Дракона има подобна система, но книгата е лесна за изиграване. В Краят на Злото е наблегнато на логическите избори и единственото което се трупа е престиж, но сюжета е интересен и изборите са си логични, а идеята да може да бъде и игра за двама си е напълно осъществена. Сюжетът и в трите ми е интересен и увлекателен, най-вече в първата и третата, втората е наблегнато повече на сметките и схематичността.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Тайната на Орките
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg