• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Шангри

Шангри

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Ное 2011 01:38
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Topic Author
Шангри #36054
Лично за мен, тази трилогия е от по-слабите неща на Майкъл. Досадна циклична система на битките, някои нелогични, според мен, неща и третата книга за мен си беше леко постна, слаб завършек. И въпреки това ми хареса, сюжета е готин, той успя да ме увлече. Та както казах, сюжета ми хареса, героите също, за мен бяха запомнящи се: главният герой Димар, Карган Скитника, Пендар и накрая разбира се Шангри и легендарният му пробождащ удар :). За жалост лошият герой в третата книга, някак си не ме грабна, твърде скучно бе направен. Постепенното превръщане на Димар от обикновено селско момче в боец, воин, а накрая дори в нинджа ми бе доста вълнуващо, представях си целият сюжет тогава. Смятам, че втората книга бе най-добра, поне на мен най ми хареса. Спомням си, че накрая ми стана мъчно за избитите герои, на които Димар изгори труповете и се запъти да отмъщава, в третата книга :). Спомням си, че тогава когато я четох, като малък си тренирах някои от техниките във втората, беше забавно. Като цяло имам хубави спомени от тези три книжки, купувах си всяка следваща с кеф, макар и да ги смятам за едни от по-слабите на Майндкрайм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Ное 2011 09:54
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Шангри #36083
Някъде около втората книга така се бях надъхал покрай рекламните писания за следващата...
И честно да си кажа, не знам защо, обаче нямам спомен да бях силно разочарован. От друга страна пък от самата книга имам съвсем малки спомени, така че не знам.
Всеки случай, не смея да ги преигравам всичките :)

11 Ное 2011 10:11
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Шангри #36090
Е чак много силно разочарован, не съм бил, но третата книга ми се стори малко по-скучна, макар че и там имаше някои готини работи.

12 Ное 2011 22:36
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Шангри #36231

Elan Morin Tedronai писа: писа:
Шангри? някой спомена ли я? не помня дали съм изигравал цялата, но Пътят към Шангри е знаменита книга. Заплахата също е страхотна книга-игра. Шангри, Шангри са запомнящи се заглавия.

Това го видях в една друга тема и ми се стори подходящо и за тази, искам да се извиня на потребителя който го е написал, че го използвам и ако е проблем ще го махна.

12 Ное 2011 23:31
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Шангри #36234
Сюжетът на поредицата за "Шангри" внася нещо ново, играта е доста амбициозна и също предлага любопитни новости, но връзката между двете се губи.

Във втората книга имаме много оценки за бойни техники и много малко възможности за прилагането им. Това е за сметка на един куп логически загадки, които по-скоро отклоняват играта от събитията в света на Шангри, отколкото да я правят увличаща. "Заплахата" сякаш съществува само, за да може да го има "Отмъстителят". Някак си много грозно ми се видя едно време, че книгата започва и завършва с едни и същи ужасни събития, които остават извън властта на Димар, колкото и добре да играем с него. Няма хармония между игра и история. Трупаме точки, малка част от които влизат в употреба. И за какво е всичко, щом историята не се променя съществено от нашите избори ?

Най-слабият откъм игра момент в поредицата е последната битка - срещу Черния император. Какво имаме за финал ? Посочване на числа от таблицата и сравняване на сборове в стила на най-първите родни издания в жанра, но с обикаляне на епизоди в ЦИКЛИЧНА СХЕМА, която можеше да се побере и в един епизод.

"Пътят към Шангри" определено предлага доста по-интересна бойна система, макар че цикленето и там (както навсякъде) омръзва бързо.

Понеже става дума за битки, според мен Майкъл най-добре се е справил с тях в края на "Сърце от камък" и на "Хлапето се развихря". Повече мисъл и по-малко случайност винаги е добре.

[offtopic]Инче в игрите на тема бойни изкуства Джордж определено е най-добрият.[/offtopic]

12 Ное 2011 23:40
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Шангри #36237
Майкъл като цяло, май много не го бива в системите за провеждане на битки, поне на мен, не са ми допадали тези в неговите книги. А относно книгите за бойни изкуства, смятам че няма книга-игра която да е с високо качество или поне аз не съм чел такава. Шангри беше запомнящо се заглавие, въпреки всичките си недостатъци, лично за мен, по-скоро сюжета за мен бе увличащ отколкото системите и битките. А реално погледнато в много от книгите-игри ( да не кажа всичките, макар, че може би няма да съм далеч от истината), цялостната история и сюжет, въобще не зависи от читателя.

13 Ное 2011 00:01
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Шангри #36244
Всъщност Майкъл много добре се справяше със сюжетите, нищо, че никога не е имал претенции за някакви литературни качества. Дори и в тези от спортните си книги-игри, в които имаше някаква история.

А слабото влияние на изборите ни върху историята е всеобщ недостатък. Най-голямото изключение, за което се сещам, е "Спасете Титаник !".

14 Фев 2012 08:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Шангри #47453
Наскоро се опитах да играя втора част. Започна добре, но стигнах до място, където имах чувството, че сюжета се изражда в ненавижданите от мен тестове за интелигентност. Третата част я дарих за кампанията, не пожелах да си доразвалям мнението :)

knigi-igri.bg/shop/

14 Фев 2012 08:58
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Шангри #47454
В третата част няма такива "тестове за интелиегтност", но е много съкратена. Иначе започва добре, там вече си нинджа, имаш нов приятел помощник на име Ким, хвърляш разни шурикени, трепеш ги с меч. Ама свършва бързо и последната битка е малко слаба и откъм описание и откъм система.

14 Фев 2012 09:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Шангри #47457
И трите части ми харесаха, като третата е опростена максимално - играта е доста лека и с възможни "допълнителни" куестове.
Във втората има една мини-новела за "Майстора на виковете" - което ми се струва безмислено, при условие че нито можеш да го привлечеш, нито да се учиш от него.

Първата е експериментаторска - там детайлите са докарани до крайност - за един удар с ръка минаваш цяла циклична схема. Но ми допадна, определено ми допадна.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Фев 2012 11:27
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Шангри #47489
Е*ати бездарните имена които измисля Майкъл - Пендар, Димар ? Ким :lol:

14 Фев 2012 11:32
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Шангри #47492
Ми то бях задавал такъв въпрос в темата с въпроси от КИ - избройте поне две книги на ММ, в които има поне две еднакви имена - познай какво стана - изброиха ми ДРУГИ две книги... :huh:

То с имената не е лесно, да...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Фев 2012 12:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Шангри #47507

kiril_ps писа: писа:
Наскоро се опитах да играя втора част. Започна добре, но стигнах до място, където имах чувството, че сюжета се изражда в ненавижданите от мен тестове за интелигентност. Третата част я дарих за кампанията, не пожелах да си доразвалям мнението :)

Ако искаш мога да ти уредя третата книжка срещу други две дарени за кампанията =)

Иначе поредицата е добра, а във втората книга ключовете за тайнопис и досега си ги ползвам, много яка работа.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Фев 2012 21:17
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Шангри #47626
Димар е главният герой в Шангри. Димар се казва и конят на Елмар в трилогията за орките. А то и Елмар не звучи много различно. Пол Делор е в Професия Ченге, а Пол Фаулър е в Черната Маска. Имената му в повечето му книги са еднотипни, даже често едни и същи.

03 Юни 2012 17:28
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Шангри #55365
Историята ме грабна почувствах се,като в някой стар филм за бойни изкуства/е по това време не бяха токова стари де/.Като цяло добре структурирана история логическите загадки на Майкъл винаги са ми харесвали,а в книгите си има битки доволно,а в теретата има даже и игра по карта.Лошото,както винаги са цикличните системи,но поне тук не засягат цялата игра,финалът наистина е малко претупан.Относно,че не можеш да промениш нещата то няма книга,в която да можеш автора все пак задава параметрите,а ти ги следваш.Това че всяка книга започва с кладите и мъката на Димар на мен лично много ми харесва описанието е страхотно и напоня за какво точно се бие главния герой.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Шангри
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg