• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Re: Клопка за победители

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
26 Ян 2012 23:34
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: Клопка за победители #43741
"Клопка за победители" е една от най-изпипаните книги-игри. За мен това е върхът в творчеството на Майндкрайм. Съвършена механика, степени на трудност, никаква намеса на шанса, постепенно разкриващи се загадки, интересен свят. Достойно изпитание за всеки добър играч. Много високо качество в малък обем (колкото дълъг разказ-игра). Хваля я може би за пети път. Има и някои доста наивни неща, както в други научнофанатстични писания, но все пак като за книга-игра историята е много добра и е добре разказана.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Ян 2012 23:41
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Re: Клопка за победители #43744
Съгласен съм и на мен ми е една от любимите негови книги-игри, а и любими по принцип, може би, в действителност е най-добрата му, макар да имам бая други негови, които са ми по-любими, не мога да отрека, че съчетанието на страхотният сюжет и добрата механика в тази е перфектно.

27 Ян 2012 01:02
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Клопка за победители #43770
Първите 2-3 изигравания ми се стори смотана. После разкрих една от загадките почти до край. Това обаче ме накара... При следващото изиграване се концентрирах първо върху загадките. Изрових ги до дупка всичките без една, за която ми липсваше нещо, но не помня какво. Е тогава вече книгата се превърна в една от високо ценените от мен. Още един плюс е че не е фентъзи с което си бяхме и още сме задръстени.
Общо взето много положително мнение имам за тази книжка.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

19 Фев 2012 22:14
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Re: Клопка за победители #48177
Историята започна добре, имаше интрига, докато стигнах цикленето. Ужас, някакви важни ситуации се минават в един, два епизода и айде пак с начале. Е, по едно време ми писна и я зарязах. След един месец я дарих.

knigi-igri.bg/shop/

19 Фев 2012 22:22
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Re: Клопка за победители #48180
Е тя такава е идеята на книгата, малко е схематична, но е готина. То не са толкова важни ситуациите, те са за да може да достигнеш определен чин, да натрупаш точки и всичко останало, след като постигнеш всичко, тогава печелиш и разбираш каква е цялата работа. За мен тази книга е велика, но всеки с вкуса си.

[

03 Юни 2012 17:10
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Re: Клопка за победители #55364
Много добра книга игра с циклична схема,която не затормозява,като някои други.Просто си има разпределителен епизод и не се налага да минаваш много епизоди много пъти.Историята е добра/с едно но/,играта е превъзходна изобщо едно от най-добрите произведения на автора.Стигаме и до но-то идеята на Майкъл,че извънземните са манипулирали всичко благодарение на това,че всичко се прави индиректно и никой в действителност не е виждал Дорианците е меко казано наивна.Няма начин да пратиш някъде хора и те да не полюбопитстват да излязат и да видят сами за какво става въпрос било то и дисциплинирани войници ,няма начин някой да не наруши заповедите.Такава плитка измама би била разкрита веднага.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

11 Юни 2012 16:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Re: Клопка за победители #56027
Психо тука ще трябва да ти опонирам, защото много зависи от света в който се развива действието. На Азимов поредицата за фондацията и роботите хората живеят в метални куполи и никой не иска да излиза на вън. На по-късен етап в историята живеят на свят който е изцяло покрит с таван, цялата планета е един единствен блок. Освен че никой не иска да излиза и никой не може да го направи.
Разбира се в първия случай някакъв пришълец от миналото или пък робот се опита да промени това и да се бори срещу системата, ама това не беше никой то 15-те милярда човеци живеещи под куполите. =)
За справка с наскоро провелото се мероприятие под пернишката околия - се мотаеше анкета от къде се информирахте за земетресинието и се оказа че 90% от фейсбук, 2% от други медии и 8% от личено изживяване. (нещо подобно беше.)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Юни 2012 20:48
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Re: Клопка за победители #56068
Склонен съм да се съглася в случая с Вилорп. Телевизията може да направи така, че 1000 човека да накрат цяла една страна да си мисли, че има многомилионни вълнения в столицата й. Директен пример е опита за преврат на ЦРУ срещу Уго Чавес със монтираните телевизионни кадри и манипулациите на масмедиите в страната. Все пак там има народ и той си каза думата на другия ден.

:)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

11 Юни 2012 23:23
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Re: Клопка за победители #56239
Ми в конкретната книга се казва,че не излизат защото е опасно,което не е е свързано с отровна атмосфера или нещо друго,а с страх от терористични нападения,Дорианците са хуманоиди и почти не се различават от хората не виждам как никой няма да полюбопитстав да види как е положението наживо.

България над всичко

12 Юни 2012 20:25
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: Клопка за победители #56527
В случая ставаше дума за някаква илюзия, създадена и поддържана от по-напреднали раси / цивилизации, а не от водачите на човечеството. И това не беше просто нещо излъчвнано по някакви екрани, а привидност, която човеците не могат да разкрият пряко, един вид "магия".

12 Юни 2012 23:12
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Re: Клопка за победители #56576
Манипулиране на камерите на машините не на мозъците на хората все пак.

България над всичко

14 Юни 2012 09:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Re: Клопка за победители #56876
Ами психо, тия дето са излизали да проверят на живо явно са станали жертва на терористични актове. Демек видя ли са че ги ментят и за да не издадат за ги гръмнали/пръснали. Това пък е урок за другите да не излизат. пък и що да излизат като има камери навсякъде където ти трябват? =)

Цвят за модериране

14 Юни 2012 10:07
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Re: Клопка за победители #56882
Хайде да не спорим това не е добре разяснено,а и едва ли е толкова важно.

България над всичко

14 Юни 2012 10:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Re: Клопка за победители #56891
То си е до обсъждане само, а и ми се върти в главата че нашия човек излизаше и се срещаше на живо с с местните в една от мисиите.

Цвят за модериране

13 Юни 2013 22:17
r907
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Клопка за победители #73789
Малко съм изненадан от отзивите за тая книжка... Снощи я прочетох и останах разочарован. Няколко наблюдения:
- В тая книга реално игра нямаше. Каквото и да правиш минаваш през едни и същи епизоди, може би в малко объркан ред, но какво значение има това? От самото начало е очевидно, че се играе така: правиш всички мисии за повишение и после всички мисии за знание, като вмяташ разните странични "мисийки" помежду за да събереш точки за проверките и за да си изхабиш дните. Работата е, че в тая игра не може даже да умреш - т.е. изборите ти съвсем нямат значение освен за някаквите си точки, които, много ясно че като поразгърнеш малко страниците и разбереш как мисли Майкъл, рано или късно ще ги събереш.
Накратко, в тая книга-игра игра няма.

- Като няма игра, поне да има книга. Общо взето читаемата част беше разделена на две части: окупационните занимавки и разкриването на мистерията. Самата мистерия беше интересна до самия край, в който пропадна по най-ужасен начин, получи се нещо като обратна Игра на Ендър... Начинът, по който разкриваш тайната, беше банален - четеш, четеш, вадиш си време, слагаш си знание - и толкова. Без избор.
Окупационните задължения на героя бяха много скучни за четене, пак лишени от реални избори; и често откровено гнусни. Нека да ви дам измислен пример (за да не спойлваме):
Трябва да изтръгнеш информация от пленен партизанин. Как ще го сториш? 1) Ще го пържиш с електрошок. 2) Ще му направиш водна терапия. 3) И двете заедно. 4) И двете заедно, с помощта на робот.
При избор едно (примерно) печелиш 1 престиж и губиш 2 време. При избор 2 печелиш 1 престиж и губиш 3 време. Има и малко текст в който се описва как мъчиш затворника... Това е противно, няма нищо общо с игра, нито пък с "логика", а и не става за четене - не искам да чета как го мъча, нали току що реших така да го мъча. Искам да знам ако той реагира по някакъв начин и трябва да направя нещо. Не ми пука за 2 или 3 време.

Т.е. няма много и книга, а колкото има е опасно противна. Тука малко спойлер.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
На всичкото отгоре накрая на книгата Майкъл "съветва" читателя да не освобождава обречения на смърт затворник към края на историята. Е това просто ме разби! Тука очевидно става дума за разминаване на ценностни системи от страна на мене и на автора... Но е гадно да ти се каже посред книгата, че човекът може да е невинен; да знаеш със сигурност, че на никой нищо не би му струвало да го осъдите на доживотен токато не се докаже вината; и да се окаже, че по "логиката" на автора е най-добре да го оставиш да си пукне.

Помня по него време също излязоха "Черната Маска" и "Джурасик Парк" (в който за съжаление също беше използвана доста досадна и банална опаковка на историята). Нищо не помня от самите книжки, освен че бях учуден, че Майкъл пише по филми. Но за тях не мога да го виня, защото и той трябва да яде, пък си беше свършил работата професионално. Фентъзи Трилогията по се четеше. Поне там човек бореше разни чудовища, това иди дойди.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg