• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Re: Клопка за победители

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
13 Юни 2013 22:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Re: Клопка за победители #73792
Книгата всъщност е основно игра. А Майкъл те съветва съвсем правилно то гледна точка на това как да изкараш допълнително точки.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Юли 2013 19:22
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Re: Клопка за победители #74993
Ми то това е играта, да събереш точките, какво като не може да умреш? Като не ги събереш, все едно че си умрял.

15 Юли 2014 12:57
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Re: Клопка за победители #92593
И краят е важен :wink:

15 Юли 2014 13:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Re: Клопка за победители #92596
Линкът към дигиталното копие е качен в първия пост по темата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Авг 2016 16:12
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Re: Клопка за победители #116766
Не съм я чел през 90-те и сега ме заинтригува, след като в увода й Майкъл беше написал, че би я сравнил с „Пробивът“.

Виждам, че преобладават положителните мнения, но цикличната схема ме затормози много. А и изборите в един момент ми се сториха доста еднообразни. Прекалено голям е фокусът върху играта, а поне за мен това е сериозен недостатък. Разбира се отчитам, че въпреки малкия обем достигането до финал отнема доста време, а и системата за оценка дава сериозен стимул за препрочитане. Т.е. съотношението цена/забавление е било на много добро ниво за времето си.

Като дете със сигурност щях да харесам книгата, но сега дори не я завърших.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

01 Окт 2017 01:35 01 Окт 2017 06:21 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Re: Клопка за победители #124432
Току що я прочетох и.. не знам как да я коментирам. :dry:
Първо историята и завръзката с междугалактическата конспирация е да кажем оригинална, но.. подробните предварителни обяснения преди и в самото начало на играта относно тайните, в комбинация със заглавието на книгата, е един огромен спойлер, който би трябвало да ти подксаже за какво иде реч. При мен поне така се получи. Аз усетих лек реверанс към Изпитанието в този смисъл - имам предвид "неочаквания край". Оставаше и Клопка за победители да е поне наполовина хубава и интригуваща колкото Изпитанието.
Сюжетът, разбира се е пълен с наивни и нелепи моменти. Ако по някакъв начин оправдаем вярата на земляните в правдивостта на мистификацията, бидейки капсуловани и изолирани от действителността, то как да си обясним, че за 20 дена един лейтенант се издига до генерал? :lol:
А за логиката в повечето "морално-тактически" избори, за които r907даде примери, просто не ми се коментира... За мен, това не е книга-игра! Може да приемем, че е някаква форма на ИГРА, но не и книга-игра, съжалявам! ТОРНАДО-то е хиляда пъти по-интересна от Клопката по отношение на тактика и игрова логика, Хлапето - милион пъти по-достоверна във всяко едно отношение!
У мен се затвърждава усещането, че Клопката, Черната маска, Невидимата армия, Викингите - всичките са общо взето в една матрица - силно математизираните им системите са вариации на един и същ модел. Това е нормален подход за мнозина от популярните творци(независимо дали става дума за литература, музика или кино) - правят един много успешен продукт - виждат, че се харесва, и започват да бълват леко модифицирани негови клонинги. В случая, мисля, че Викингите бяха този успешен продукт, но нито една от последвалите го подобни книги(изключвам спортните) на ММ, не е по-добра от Викингите. При викингския двутомник беше достигнат своеобразен връх - здрава и хармонична спойка на сюжет/литература и силно математически обусловена, но все пак интересна игра. От там насетне, литературата и идеята въобще започнаха да отстъпват неумолимо за сметка на математиката и фабрикантско-знаятчийския подход като цяло, и според мен това съвсем не доведе до добри резултати. Най-тъпото е, че в началото Майкъл спечели сърцата на феновете си и стана любим автор преди всичко заради едно свое качество - супер-разнообразие в темите и оригиналност в подхода, а в един преломен момент, когато явно си беше намерил удобен коловоз, всичко това вече се бе загубило.
Апропо, играх за първи път на суперагент и изкарах 53 знание и 35 популярност. 88 от 95 - не е дори и особено трудна, веднъж като надушиш правилната последователност. Можеше поне да се вкарат някои тънки между-мисийни механики(например действия в една мисия да дават ефект в друга), или точки знание и конкретни факти по разкриването на тайните да трупаш и по време на другите мисии чрез "случайно натъкване" на следа, а не само схематично да ровиш в интернет и да минеш на 4 места по 4 пъти(+1) в най-скучния, предвидим и лишен от емоция и игрови съспенс, цикъл в книга-игра:dry: даже подбора на римуващите се кодови думи ме уби със своята скучност :silly:

17 Фев 2018 14:42
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Re: Клопка за победители #126561
Поразрових аз заглавията от едно време и полека-лека започнах да си ги припомням. Интересът ми е чисто професионален, тъй като събирам данни за потенциални бъдещи дигитални адаптации, както и за интересни игрови техники. Започвам с Клопката, а наред е и Черната Маска от Майкъл.

Изиграх Клопка за победители, но не съм я разкостил, тъй като получих добри 90 точки още на първо изиграване. Истината е, че подходих със завишени очаквания към заглавието, така че това повлия на оценката ми за играта. Историята ми хареса, уводът ме грабна. В началото обаче ми беше скучновата докато дискутирахме философски теми с екипажа на кораба. Реално не си падам по изборът за диалозите докато започне същинската игра. Хареса ми подаването на важни детайли за историята, които при изграждането на света накрая ще послужат при обосновката на развръзката. Тъкмо подлагах на съмнение информацията, която ми се подаваше в експозицията, и авторът в следващите параграфи притъпяваше притесненията ми. Финалът ми се стори добър. Според мен илюстрациите са малко подвеждащи обаче за финалните разкрития, но те са там за flavor, така че смятам, че Иванчев се е справил.

Това е може би първият ми сблъсък с циклична схема от такова ниво, тъй като спомените ми от преди години са се позатрили. Подобна схема е нещо иновативно и готино за книга-игра и особено с хиперлинковете в PDF-а, прескачането между точките на цикъла ставаше мигновено. Личи си, че е изпипана схемата и поне на пръв поглед не видях неприятни exploits или несъответствия.

Не ми хареса, че една и съща ситуация за изсмукване на знания се минава 3-4 пъти като всеки път те връща в началото. Реално ако си покрил статистиките така, както авторът те съветва, от там нататък просто хабиш време докато минеш абсолютно фиктивен избор, за да разбереш повече детайли и да вземеш съответните точки. Дигитализарана тази част от схемата ще стои прекалено като салам.

Мисиите, които се изпълняват са интересни, но малко на брой. Горе-долу отново трябва да минеш всяка една от тях. При някои от епизодите за бонус на дадени показатели очаквах някаква ситуация, а всъщност са само мета текст.

Като цяло има много потенциал, но обемът е малък за достатъчно просторна игра, така че да получиш наистина алтернативни разигравания, а не просто разместени ситуации.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, Monevwww

03 Сеп 2019 04:39 03 Сеп 2019 04:39 от sipko1.
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Re: Клопка за победители #131951
Дорианците отново нападат Земята!!! Ураганът Дориан (засега 4-та степен по петобалната система) помете Бахамите и се е насочил застрашително към Флорида и други щати по източното крайбрежие на Америка.

www.insider.com/tropical-storm-dorian-tr...cane-forecast-2019-8

Ще трябва за пореден път да привикаме Суперагента да се бори в помощ на човешката раса.

Освен това, притесняват ме способностите на Майндкрайм да пише за неща от реалния живот. Хлапето беше екранизирано под името "Под Прикритие", където прякорът на главния герой беше променен на "шмекер" само и само да не се заплащат авторски права на Мишо. Сега извънземните от Дория предизвикват природни бедствия на планетата Земя. Надявам се да не се окаже, че "Тъмната страна на Земята" е писана също по истински случай :ohmy:

Дарвинист и Майндкраймист
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun

18 Фев 2023 20:59
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Re: Клопка за победители #141554

След тази видео "провокация" и аз си свалих дигиталното копие от играта и го изиграх няколко пъти. После направих сравнение по диагонал с книжното издание за приликите и разликите от нея. Всичко си беше в реда на нещата, хареса ми новия продукт - оформление, арт, интерфейс и т.н.

Една от най-запомнящите се корици в КИ жанра, останала някъде назад в съзнанието ми, макар и играна многократно. Това като свидетелство колко може да е изменчива човешката памет понякога. Едно е да прочетеш едно произведение като дете, съвсем друго като зрял човек. Гледаш и се впечатляваш от различни неща, ако имаш достатъчно точки престиж, енергия и акъл де.. Хах..

За писано повествование през 1997 година, ми хареса колко наистина актуално може да бъде то до днес.

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, ringlas

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg