За настоящето
Хвърлям всичките си усилия в „Пътешествието“ и се надявам, че ще успея да видя тази книга-игра издадена до края на годината. Промених сериозно плановете си за този проект. Замислен като реклама на книгата-игра за Инициативата, той заживя свой живот и в крайна сметка се принудих да го превърна в нещо самостоятелно.
Не съм от авторите, които си измислят красиви истории за процеса на писане. В миналото бях доста дисциплиниран, докато сега май не знам как да се справя със свободата. Вероятно можех да съм завършил отдавна книгата за Инициативата, ако не бях толкова податлив на разни хрумвания. Надявам се да ви харесат, особено онова с код ММ1.
Приключенията на четиримата приятели ще завършат с „Пътешествието“. Основната причина за това е желанието ми книгата за Инициативата да се върне към класиката – епична история, в която герой е самият читател. Вместо да се съобразява с особеностите на четирима чужди герои, читателят ще има възможност да играе себе си.
Повечето от случките, които подготвях за книгата-игра за Инициативата, ще бъдат използвани с леки промени. Не съм се насилвал да използвам вече направеното, просто оценявам случките като добри и смятам, че заслужават да видят бял свят. Груповите случки влязоха в „Пътешествието“, а някои индивидуални мисии на героите ще бъдат преработени и ще влязат в книгата за Инициативата.
За бъдещето
От доста време е ясно, че именно „Пътешествието“ ще определи съдбата на Инициативата. Забавих се много, с което създадох доста проблеми на организаторите. Единственото оправдание чакането да продължи е, ако те харесат „Пътешествието“.
Борбата е „Пътешествието“ да излезе до края на тази година, а книгата-игра за Инициативата да излезе към края на следващата. Сигурно е, че ще се откажа, ако „Пътешествието“ не се хареса на организаторите. Това е една от най-важните причини да се старая толкова.
В предишни изявления се чувствах длъжен да говоря и за проблемите си. Сега ще подмина тази тема. След толкова голямо забавяне, вече нищо друго няма значение, освен качеството на крайния продукт.
За „Пътешествието“
Макар да се старая много да пиша добре, не допускам, че мога да впечатля с литературен талант. За сметка на това искам да ви хареса играта. Вярвам, че именно там съм добър и ще ви накарам да го оцените.
„Пътешествието“ не е книга-игра, която можете да четете прави в автобуса. Дневникът съдържа 6 големи таблици, събира се на две страници и се използва често. Изборите почти винаги са с последствия, които се отразяват на различни показатели. Пригответе се за сериозна игра!
Както и в „Отново заедно“, героите могат да печелят точки Удоволствие. Освен това общите преживявания им носят точки Приятелство. Не бива да се забравя и откъде идват парите, които правят възможно това преживяване – Асен трябва да се докаже като добър професионалист, да свърши добра Работа. Това са и трите основни цели в книгата. Читателят може сам да избере в началото на всяка игра за какво се бори: за максимално постижение в един от тези три показателя, или за баланс. Всяка от тези четири цели предполага различна стратегия, което гарантира интересни преигравания.
Читателят може да избере и ниво на трудност, което подхожда на уменията му, на нивото на познаване на историята и на моментното му настроение.
Не вземам никакви мерки за предотвратяване на измами при четенето. Можете да ползвате моя продукт както ви харесва. Стремежът ми е да го получите без грешки.
Броят на епизодите ще е поне 500. Опитвам се да не ги раздувам. Дългите епизоди не са разбити в салами. Стремежът да вкарам повече случки и да разработя добре всяка случка води до нарастване на броя на епизодите.
Евгений Йорданов нарисува 12 илюстрации – портрети на всеки от четиримата приятели плюс 8 илюстрации на цяла страница. Ако „Пътешествието“ излезе като самостоятелна книга, двамата с Димо ще направят и корицата.
„Пътешествието“ е предназначено за по-възрастни читатели, поради което историите се разказват, без да се спестяват подробности. Героите не са светци. В това отношение историята се доближава до поредицата за Хлапето.
Както и с „Отново заедно“, участниците в Инициативата ще имат възможност да заявят желание да получат безплатно екземпляр от „Пътешествието“. Доставката ще бъде безплатна за територията на България, а при желание на участника, книгата ще бъде с мой автограф.
Накрая бих искал да ви благодаря както за доверието, така и за търпението! Черпя сили от отношението ви към мен и се старая да не ви подведа!
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas