• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса"

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
30 Юли 2014 14:33
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93413
Дано скоро се съберат достатъчно хора. Както посочих в анкетата ще се включа с 50 лв. Само като започне набирането на средства пуснете 1 ЛС как и къде да пратя парите.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Юли 2014 23:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93447
Да се похваля, че намерих пълния архив на Мисия Магелан в докса на една стара поща. Така редакцията става неимоверно по-лесна :D

Едит:
Да го таковам, не е пълния архив... но пак е нещо де.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

31 Юли 2014 14:52
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Topic Author
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93458
По данни от Цпас:

420 000 знака
/1800 = 233 страници коректорски

233*0.5 = 117 лева за коректор

/2200 = 190 странизи за печат

190*0.02 = 3.8 (вероятно на бройка). Примерно сто стават 3.8*100= 380 лв.? Спасе?
Което ме навежда на писълта да се провери и за тиражен печат. Или нещо такова.

Хубаво е участниците да кажат как виждат възвръщаемостта от вложението си, особено теви с глоеми суми. Дали бройки, дали пари от продадени в последствие бройки (ако примерно не искат 7-8 парчета от същата книга, в което няма и смисъл).

Аз казвам като се нагласят всички разходи Хамата да си определи корична цена, в края на краищата е работил над година по книгата и е справедливо да получи пари от нея.

Бих предложил да се цанят Торо или СКИ като идател, дори фиктивен, за да се осигури дистрибуция онлайн и по събития. Пак Хам има думата.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

31 Юли 2014 15:52
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93462

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Хубаво е участниците да кажат как виждат възвръщаемостта от вложението си, особено теви с глоеми суми. Дали бройки, дали пари от продадени в последствие бройки (ако примерно не искат 7-8 парчета от същата книга, в което няма и смисъл).

Това как ще го реализирате? :oops:

Останал съм с впечатление, че изчерпването на тиражите отнема няколко години. Някой ще се ангажира през този период да разпределя „дивиденти“ между участниците? Трудно си представям как ще го направите – губене на време за ходене по срещи, такси за междубанкови преводи и т.н. При това говорим за някакви съвсем малки суми.

Ако пък изплащате паричките наведнъж, как ще определите реда на хората? Или ще изчакате изчерпването на тиража, за да преведете дължимите суми на всички едновременно? В този случай може да отнеме 3-4 години (ако изобщо се случи).

Трябва да имате предвид и това, че през този период някой трябва да събира приходите от продажбите, да води отчетност и да информира участниците.

Не искам да ви се меся, но не ми изглежда осъществимо.

31 Юли 2014 16:04
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93463
Само да напомня че Хамата каза,че ако ще се издава иска тираж 500-1000 бройки.Така че не знам Пешката що смята за сто

hameleona писа: писа:
Да отбележа, това не е моя идея, а идея на Пешката. Ако ще е форумна инициатива и ако ще го задвижим преди да се вземат каквито и да е пари ще съм завършил и пуснал преработената версия. Личните ми предпочитания са за някакъв смислен тираж (500-1000 броя, доколкото разбирам по-малко е просто безсмислено). Как, какво и защо с парите - не ми е сега момента да говоря, Пешката подхвана темата - той да казва :mrgreen: Аз само отговарям какво и как ще направя аз, ако има интерес.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

31 Юли 2014 18:42
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93471

comics_ross писа: писа:
Това как ще го реализирате? :oops:

... ... ...

Хубаво е да се пита Торо как точно реализира нещата в ПГ1, там направиха такъв модел. Но аз си написах - за 50 лева искам 4-5 бр. (колкото идват аналогични издания на корична цена), другите не са казали какви очаквания имат. Може някой да иска да си върне парите възможно най-скоро, а на друг да не му дреме - така че зависи.

Не пречи като се изчистят нещата и стане ясно дали ще се издава или не, да започнат заявки за предварителна продажба - така ще е ясно каква част от тиража се реализира веднага. За възможните начини на отчитане споменах по-горе.

psicho_lg писа: писа:
Само да напомня че Хамата каза,че ако ще се издава иска тираж 500-1000 бройки.Така че не знам Пешката що смята за сто

3.8*1000= 3800

Няма смисъл ако е дигиталка, ще питам Спас за нормален тираж.

Дописка от Цпас: Тиражна цена - след 4-ти.

31 Юли 2014 19:30
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 334
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93473
Ориентировъчна цена за 1,000 бр (без шукаритети) около 2,000 лв.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

01 Авг 2014 08:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1047
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93484
Там някъде - да.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Авг 2014 08:42
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93488

Но аз си написах - за 50 лева искам 4-5 бр. (колкото идват аналогични издания на корична цена), другите не са казали какви очаквания имат.

Е то това твоето си е чист преордър, а не подпомагане чрез Инициатива :wink: :grin:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

01 Авг 2014 09:18
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93492

nixata писа: писа:

Но аз си написах - за 50 лева искам 4-5 бр. (колкото идват аналогични издания на корична цена), другите не са казали какви очаквания имат.

Е то това твоето си е чист преордър, а не подпомагане чрез Инициатива :wink: :grin:

Ники, защо да не е подпомагане? Ако печатът на една бройка струва 2 лв. (при тираж 1000), а Пешката си купи бройките по 10 лв. Приемаме, че ще има още по 1 лв. разходи за коректор, предпечат и т.н. Все пак себестойността на отделната книжка ще бъде 3 лв. Реално Пешката дава 50 лв., за нещо, за което са били изхарчени 15 лв. По този начин разликата от 35 лв. може да се разглежда като подпомагане.

Реално ако се направи "преордър" за 300 книги, то приходите от останалите 700 бройки ще бъдат чиста печалба и възможност за стимулиране на авторите и подпомагане на бъдещи инициативи.

Друг е въпроса, че според мен Пешката не е много ориентиран какво и как точно иска да направи. Това си е лично мое мнение, с което не целя да го засегна :oops:

01 Авг 2014 09:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1883
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93493

Хубаво е да се пита Торо как точно реализира нещата в ПГ1, там направиха такъв модел. Но аз си написах - за 50 лева искам 4-5 бр. (колкото идват аналогични издания на корична цена), другите не са казали какви очаквания имат. Може някой да иска да си върне парите възможно най-скоро, а на друг да не му дреме - така че зависи.
Инициативата на ПГ1 беше напълно безсмислена за мен, защото беше някаква междинна реализация между това да помагам само с идеи и между това да организирам сборника. Реално в началото исках просто да му стискам палци, стори ми се, че няма да се реализират нещата тук, а исках да стане такова издание заради младите автори и читателите и така.

Какво се получи на практика - вземане на пари на заем за издаването на книгата и в последствие изплащането им с 20% лихва след някакво време (наведнъж), като имаше опция за вземане на бройки на минимална цена, вместо пари. Много организация и неизгоден (дори финансово) ефект, тъй като по никакъв начин не ми трябваше допълнителен начален капитал :-)
От друга гледна точка при липса на начален капитал е смислен вариант да се приложи.

За Хам - сякаш от авторите на форума се труди най-много за развитието си като такъв и уважавам това. Вярвам, че ако се почне такава инициатива ще подобри значително Прашинките, затова в зависимост от условията и аз бих се включил с някаква сума - ако е инициатива тип КнЗ с бройки за мен, ако е инициатива тип ПГ1 в търсене на начален капитал с добра възвръщаемост - с доста повече. Стига да е склонен да подходи сериозно и всички да сме доволни от резултата - книгите-игри трябва да са с високо качество.

ПП. - пропускате разхода за илюстрации, а той поне в моите случаи си е сериозно перо. Иначе 3 лева на бройка производствена цена при тираж 1000 и 220 страници (с разходи за всичко без илюстрации, реклама и допълнителни материали) вероятно е близо до истината.

01 Авг 2014 09:34
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93494

nixata писа: писа:

:?
Така като постави нещата, преордър си е - не ме интересуват капиталови вложения при такава сума.

comics_ross писа: писа:
Друг е въпроса, че според мен Пешката не е много ориентиран какво и как точно иска да направи. Това си е лично мое мнение, с което не целя да го засегна :oops:

А, не, много добре съм ориентиран - искам Магелан на хартия. :grin: Идея си нямам как... :grin:

Писах на Хам, от този момент натам той трябва да каже как иска нещата.

01 Авг 2014 09:37
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93495

Ал Торо писа: писа:
ПП. - пропускате разхода за илюстрации, а той поне в моите случаи си е сериозно перо. Иначе 3 лева на бройка производствена цена при тираж 1000 и 220 страници (с разходи за всичко без илюстрации, реклама и допълнителни материали) вероятно е близо до истината.

Умишлено го пропускам. При подобна инициатива, за която поне от написаното до момента се очаква да се финансира изцяло от феновете не мисля, че ще има средства и за качествени илюстрации. А ако е просто да се надраска нещо колкото да се каже, че има рисунки - по-добре не :evil:

01 Авг 2014 09:54
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1883
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93498
Точно на обратното мнение съм, в момента поне хората тук сме фенове на книгите-игри и смисълът от бюджетни решения, които не ни радват, е нулев. Фенските издания за най-благи :-)

Дори 5-10 не чак толкова скъпи илюстрации, които примерно ще вдигнат с 20-25% разхода по изданието ще го направят много по-приятно.

01 Авг 2014 10:03
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса" #93500
Торо, явно нещо не можем да се разберем :ermm:

Естествено, че е по-добре да се направи издание с качествени, пък било и малко илюстрации. Просто казвам, че ако ще се финансира изцяло от феновете не ми изглежда вероятно да се съберат достатъчно пари. Сам написа, че илюстрациите са сериозен разход. Аз не вярвам, че организаторите (вече се обърках кои точно са) ще успеят да съберат въпросните 3000 лв. А какво остава да има и за илюстрации.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Time to create page: 0.093 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Doctor Who (1 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Чуждоезични книги-игри
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 18:20
    • Metal Heroes - kickstarter (37 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от Ал Торо
    • 07 Авг 2022 17:59
    • Сериали - обща тема (185 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • 03 Авг 2022 22:42

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg