• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
"Пълен" списък

"Пълен" списък

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Авг 2011 15:02
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
"Пълен" списък #24599
Преди време когато попаднах на прословутият "пълен списък на Ян/Лисичков/..." на всички книги-игри издавани в България, много се зарадвах, защото това ми позволи да допопълня колекцията си от книги (е ... почти - останали са ми някои заглавия).

Това, което пускам тук е разширен, допопълнен, структуриран и - по мое скромно мнение - много по-богат вариант на този списък, който се амбицирах да направя за себе си и продължавам да поддържам. Дори има някои неща които бих могъл, но не съм направил поради липса на време, като например пълното съдържание на "Дракони Напред".

Ето го и документа , за да можете да видите каква информация съдържа той.

Честно казано, много бих се радвал, ако успеем да добавим подобна подробна (или дори още по-подробна) информация към големия каталог на главния сайт. Би било страхотно, ако имаме на едно централизирано и лесно достъпно място пълна информация за книгата, корица (предна и задна), препис на резюметата от задната корица (каквито има за някои заглавия и в момента), подробно съдържание на комплекта (ако книгата е "страт"), читателски рецензии и коментари (това го имаме като опция, но май не са много хората, които пишат там), и ... разбира се link към сканираният електронен вариант на книгата.
Дори бих се наел с подобно начинание ако имах възможност за редактиране на списъка.

П.П.: Пускам цяла нова тема с идеята, че тя може да бъде използвана, за коментари, забележки, препоръки и редакции на този списък - все пак не претендирам, че той е напълно изчерпателен (както видяхме, постоянно излизат незнайни апокрифни заглавия). Освен това, както ще видите, някои полета стоят маркирани с "?", което означава, че просто нямам информация, която да поставя във тях.
П.П.П.: Чудех се къде е по-добре да пусна темата и накрая реших, че тук е най-удачно. Ако решите - преместете я.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Авг 2011 21:56
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
"Пълен" списък #24892
на какъв принцип е сортиран този документ?

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

17 Авг 2011 21:59
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
"Пълен" списък #24894
Акцелерометричен?

ДамЯнака подредбата по азбучен ред нищо ли не значи за тебе =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

18 Авг 2011 10:03
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
"Пълен" списък #24923

Yann Gamgee писа: писа:
на какъв принцип е сортиран този документ?

Нещо не разбрах въпроса ...
Документа е разделен на отделни секции:
1. "Книги-Игри" - подредени по азбучен ред на заглавието. Обикновено човек точно така ги търси. Ако иска може да си ги подредиш както си искаш - това е XLS.
2. "Стратове" - опитал съм се да ги подредя по ред на излизане. Точно заради това съм добавил и номерата отпред. Мисля че така е по-удобно, а и самите "стратове" не са толкоз много.
3. "Мегастратове" ... ми к'о да ти кажа: те са три, ако искаш с вложени if-else оператори си ги подреди :-)
4. "Списания" - по ред на излизане. Мисля, че по-добър начин за подреждане на периодика е малко трудно да измислиш, нали?

18 Авг 2011 10:14
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
"Пълен" списък #24925
Списъкът изглежда супер и е xls, евала

18 Авг 2011 11:08
ninja_senso
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
"Пълен" списък #24933
Мога да дам инфо за някои от книжките:
Служба "Звездни куриери" - Димитър Стоянов - ДИМО (дизайн на корицата) - 160/511 (май само тази засега)

Когато успея да намеря къде съм забутал "Хлапето се завръща", ще пиша и за него.

За Хакерът и Вълчан наистина нищо не пише вътре

Поздрави

"Мееt The New Boss Same As The Old Boss"

18 Авг 2011 14:54
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
"Пълен" списък #24979
Убийство в Белскейд
дизайн на корицата- Димитър Стоянов- Димо
художник на илюстрациите- Николай Вачев
ИК "Плеяда"
1999г
152стр/234еп

Хакерът
(доколкото ми е известно е българска)

Хлапето се Завръща
дизайн на корицата- Димитър Стоянов- Димо
художник на илюстрациите- Ивайло Иванчев
176стр/280еп

Забелязах че това инфо липсва в списъка. Дано съм бил полезен.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

18 Авг 2011 15:12
Делян
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
"Пълен" списък #24980
Нека към списъка се добавят и тези 3 заглавия - "Пълководецът", "Пътят към короната" и "Опасна мисия".
Отдолу давам доказателствен материал за съществуването им ;)

kartacha писа: писа:

vg писа: писа:

kartacha писа: писа:
Колкото и да е странно, баба ми ме зариби по книгите-игри. Тя е силно вярваща и ми подари две по библейски мотив: Пътят към короната(ако не се лъжа, за Давид) и Пълководецът.
Хм, тия книги-игри (изглежда са на български), май ги няма в каталога на сайта и в списъка на Лисичков.
То и аз сега се сетих, че преди няколко години мернах някаква българска книга-игра на библейска тематика. Беше тъничка, с малко епизоди, не привличаше погледа особено и май ставаше дума за влизането на евреите в Обетованата земя.
Мхм. Става дума за Пълководецът.
Те са семпли, нямат особена тежест като игри, но са солидно подплатени с авторски литературен гений.

knigi-igri.net/forum/viewtopic.php?f=55&...B8%D1%81%D0%B8%D1%8F

knigi-igri.net/forum/viewtopic.php?f=66&...6%D1%8A%D1%82#p23615

Кой знае колко още знайни и незнайни заглавия ще изкочат от миналото...Но това си е проблем само на нас, колекционерите. :lol:

18 Авг 2011 15:49
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Пълен" списък #24982
Мдам.
Списъкът е супер, но явно се оказва, че книгите- игри са повече отколкото сме си мислили :)

18 Авг 2011 16:30
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
"Пълен" списък #24988
Браво, народе. Продължавайте в същия дух.
Документа е обновен.

30 Авг 2011 11:38
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
"Пълен" списък #27388
Поздровления за свършената работа kalin.tsvetkov !

Когато го правихме нашият списък, който виждам е и в основата и на твоя като цяло, заедно с ЯН и Ивайло Динков, предполагахме, че липсващите заглавия ще са не повече от 3 - 4. Даже и специално заради това го кръстихме "почти пълен списък".

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

30 Авг 2011 13:40
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
"Пълен" списък #27408
Благодаря! Да, както написах - от вашия списък започнах и аз.
Точно заради това и моят "Пълен" е в кавички :-)

23 Сеп 2011 07:51
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
"Пълен" списък #30780
Добра работа! Сега остава да отмятам лястовички и да слагам хиксчета :)

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

23 Сеп 2011 18:18
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 516
"Пълен" списък #30827
Списъка е хубав, забележката ми е само една - "Балканската война" не е книга-игра и няма място в него.

09 Окт 2011 17:52
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Пълен" списък #33434
Днес се дигнах и разгледах списъка. Оказа се, че от излезли до момента 241 книги игри нямам 18, като едната нещо била remake на "Коприна в нощта", а от друга има тираж 10 броя общо, от които 5 наскоро си смениха притежателя. Оказа се някак съм изпуснал и последната излязла на ММ и както очаквах заглавия от 2000 плюс разни странни, но имам "Вълчан Войвода" ;) От Мегаигра 14 съм си купил две. Сетих се, че защото исках да подкрепя издателството. Имам и още две повтарящи се. Дълго не бях намирал "Огнена пустиня" и бях купил преизданието на ИК Мега. Нямам идея поради каква глупава причина съм си купил два пъти "Галактическият Гигант". Имал съм и цели пет страта. Мислех, че е един, леле колко съм бил тъп.

Така обаче намерих малко грешчици и мисля да ги споделя, че автора на таблицата да си ги оправи:

[list:1r36u2ds]На редове 14, 27, 181 съответно "Бойците на Орм", "Войната на сенките", "Роди се сянка" пред себе си трябва да имат "Хроники на Орм –", тъй като са поредица и така е сторено с всички други поредици. [/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 74 книгата е кръстена "Каджанга". Пълното ѝ име е "Каджанга Синът на светлината".[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 141 "Отмъстителят на Шангри" е издание на ИК "Плеяда 7", а не на "Мега".[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 161 книгата игра е кръстена "Пробивът". Пълното име е "За пари… и малко слава - Пробивът". По между другото първите 4 книги на ИК "Мега" всъщност са издадени от ИК "Постскрипт". Чак "Арена" е посочена "Мега". Мисля, че е редно да се оправи, след като например минаването под "Бард" е отразено.[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]Може да звучи несериозно, но 162 заглавието е: Проклятието на замъка "Муш-Мурок". В самата книга игра заглавието е написано във вътрешността три пъти и никъде не е с кавички. Ако трябва да сме до край точни замъка би трябвало да е Муш мурок, но в самата книга е грешно.[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 196 заглавието е: Служба "Звездни куриери". Отново няма кавички, но не е и пълното заглавие. Следейки собствената си практика трябва да напишеш: Песни от космическите друми IV - Служба Звездни куриери. Да малоумно е, ама Върджелина така го е кръстила.[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 222 е кръстена "Формула 1", пълното име е "Надпревара във Формула 1".[/list:u:1r36u2ds]
[list:1r36u2ds]На ред 234 "Часът на вампира" е написан, че е от Джордж. Може и така да е, но там е под псевдонима Силвърстър Голд. Няма никаква причина всички други автори да са им посочени алтернатаивните псевдоними (например Макдоуел, Дениълс, Дарк), а тук не.[/list:u:1r36u2ds]

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
"Пълен" списък
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (38 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Ал Торо
    • Today 00:08
    • Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 29 Ное 2023 16:30
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • 28 Ное 2023 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg